Stranica 40 od 60 PrviPrvi ... 30383940414250 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 2957

Tema: IMUNOLOŠKE PRETRAGE

inna28 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Cure ,trebam pomoć!
    Stigao mi je dio nalaza i evo rezultati

Određivanje mutacije C-T na položaju 677 u genu MTHFR:

HETEROZIGOT(MUT/WT)

Polimorfizam 4G/5G na položaju 675 u inhibitoru plazminogen aktivatora tip 1(PAI-1):

prisutan 5G polimorfizam na oba alela

ŠTA TO ZNAČI?
    Hvala unaprije

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj inna28 prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    ŠTA TO ZNAČI?
    Hvala unaprije
    MTHFR-heterozigot C/T
    PAI-1 5G/5G

Jedan i drugi su slabija varijanta, ali budeš svejedno dobila terapiju heparinom.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

inna28 MTHFR je mutiran, heterozigot je blazi oblik mutacije, a PAI-1 je u redu. 5G/5G je normalan genotip.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Evo mali update vezano za heparine i različitost istih. Dakle, ako se ne sjećate da vas podsjetim, sada sam trudna 11 tjedana, u Petrovoj bolnici mi je uveden Clexane 0,4, preporuka hematologa također bila Clexane 0,4, ali Povjerenstvo HZZO-a mi odobrava Fraxiparine 0,4. Jučer sam bila kod hematologice na Rebru i ona se nikako ne slaže sa ovom odlukom povjerenstva, otvoreno mi je rekla da nije riječ o istim lijekovima (iako u Petrovoj lažu i tvrde pacijentima suprotno), da nisu zamjenjivi, da doza od 0,4 jednoga ne odgovara istoj drugog lijeka i da ser ona nikako ne slaže sa tom zamjenom. Uglavnom, ona mi je napislala na nalaz da nastavim uzimati terapiju Clexane 0,4 i da se žalim povjerenstvu na njihovu odluku.

tlukaci5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

yin&yang možeš li mi reći zašto su inzistirali na clexan-u, a ne heparin, i kad si ti i na čiju preporuku krenula koristiti isti?
    zanima me jer i ja ću najvjerojatnije završiti na jednom..

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cure gdje se mogu napraviti pretrage trombofilije a da se po mogućnosti mogu napraviti u isto vrijeme i hormoni????
    jel se treba naručiti i nakoji broj??kaj piše na uputnici i dal je to jedna?
    pliz

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Linalena znam za Vinogradsku neki poluinfo.Trombofilija ide na jednu uputnicu,hormoni na drugu.Trombo pretrage se rade u
    biokemijskom labosu a hormoni na endokrinologiji(ista zgrada,posebni ulazi,biokemijski u prizemlju,endo na katu negdje).
    Za hormone se narucuje,za trombo ne.Ali mozes si isplanirati i doci povaditi isto jutro sve.Neki nalazi trombofilije
    se cekaju i do 3 mjeseca.Brojeve endokrinologije ne znam.AMH mozes izvaditi i u PFCu,nalaz ti mailaju za cca 7 dana.pozz
    Posljednje uređivanje od Sela : 17.11.2011. at 10:26

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj tlukaci5 prvotno napisa Vidi poruku
    yin&yang možeš li mi reći zašto su inzistirali na clexan-u, a ne heparin, i kad si ti i na čiju preporuku krenula koristiti isti?
    zanima me jer i ja ću najvjerojatnije završiti na jednom..
    Ja ti laički mogu odgovoriti da su to sve niskomolekularni heparini, ali ipak po svom sastavu različiti i daju se za različite indikacije. Netko je prije bio stavio link na studiju liječnikaq iz KBC Split, gdje je lijepo napisana razlika među njima, za što se primjenjuju i napomena kako nisu zamjenjivi, čak im ni doze nisu usporedive- Meni je hematologica rekla da ona inzistira na Clexanu jer je na njemu napravljeno najviše kliničkih studija i da čak na inzistiranje proizvođača Clexana da se napravi usporedno testiranje, ostali su to dobili, što po njoj dovoljno govori. Čak je otišla toliko daleko da mi je rekla da će ona i dalje pisati da mi ordinira terapiju Clexanom i da ona pere ruke od odgovornosti, ako se nešto ne daj bože dogodi, neka onda tužim povjerenstvo. To me je baš prepalo. Inače, meni su u Petrovoj na početku trudnoće uveli Clexane 0,4 (prof. Đelmiš) i primala sam ga tri tjedna, sve do odluke povjerenstva, od kada sam na Fraxiparinu 0,4. Inače imam mutacije MTHFR heterozigot i PAI homozigot i mnogo rano izgubljenih trudnoća. Prije 2 godine sam uspjela jednu trudnoću iznijeti do kraja i rodila sam curicu i tu sam trudnoću cijelu bila na Clexanu 0,4 (tada nije trebala odluka povjerenstva).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Yin&yang, ako ti je izvedivo, i ako je hematologica the hematologica s Rebra, ja bi se držala njene preporuke i nekako (priv. plaćanjem) došla do clexana, u međuvrem. čekala ishod žalbe. Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.11.2011. at 13:10

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Cure, molim vas, može li mi neka od vas koja je prošla obradu u Petrovoj radi trombofilije napisati koliko dana je za to potrebno biti na patologiji trudnoće, kakve pretrage rade, koliko treba da odobre heparinsku terapiju ako utvrde da je nužna?
    Hvala!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Inesz, sto kod tebe ima nekakvih indikacija za heparin? Mislim da je vecina zena na ovoj temi pretrage radila prije postupaka i trudnoce, a to je ukljucivalo samo vadjenje krvi i cekanje nalaza...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Bok Frka, ja nisam imala kad raditi nalaze prije trudnoće , uspjelo od prve.
    Bila sam kod Đelmiša, planiran je prijem u Petrovu radi dodatne obrade (ne znam što to uključuje), jer nalaze neke već imam:
    Protein S: 70% (70-123)
    Protein C: 86% (70-140)

FII: Genotip G/G (homozigot divljeg tipa)
    PAI-1: Genotip 5G/4G (heterozigot)
    MTHFR. Genotip C/T (heterozigot)

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

znam da je uspjelo od prve hvala Bogu!!!

ma ja ti se u to uopce ne kuzim... samo mi je bilo cudno da tek sad pitas za trombofiliju jer, koliko pratim, tu su sve zene koje rade te pretrage prije trudnoce i postupaka, a ti si vec prevalila pola puta... a da pitas na pdf Trudnoca?

(je li moguce da je beta tako rasla zbog trombofilije?! jer stvarno je nevjerovatan rast!)

sretno!!!
    Posljednje uređivanje od frka : 18.11.2011. at 13:35

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bok cure, stigli su mi ovi nalazi, znam da nisu dobri i pokušavam ih povezati s mojim ishodima (koji se vide u potpisu). zna li netko o tome nešto više i što napraviti?

vrijednost normalne vrijednosti

CD3+ 66 (%) 58-81
    CD3-/CD19+ 9 (%) 4-14
    CD3-/cd16+/cd56+ 20 (%) 8-31
    NK AKTIVNOST 72 (%) 33-61
    PAI-1 GENOTIP 4G/4G - MUTIRANI HOMOZIGOT

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Dhea, teško će se tu naći poveznica, osim što trebaš dodatne pretrage urođene trombofilije, te ako postoji još jedna mutacija, trebala bi dobiti heparinsku terapiju od transfera na dalje.
    Broj NK stanica je ok (16+56+), a NK aktivnost povišena. Pošto Nk stanice u cirkulaciji i endometriju nisu iste, prevaziđena je korisnost ovih pretraga kao nekih odlučujućih markera u MPO-u.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

thx
    inače, išla sam na dodatne pretrage trombofilije, ali nalazi se čekaju do mjesec dana, a bit će i više jer je po bolnicama nestalo reagensa za neke pretrage, pa se čeka da stignu,
    a to će biti tko zna kad, ja zovem svakih 5 dana u prosjeku i sad me već pere nervoza

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Dhea prvotno napisa Vidi poruku
    thx
    inače, išla sam na dodatne pretrage trombofilije, ali nalazi se čekaju do mjesec dana, a bit će i više jer je po bolnicama nestalo reagensa za neke pretrage, pa se čeka da stignu,
    a to će biti tko zna kad, ja zovem svakih 5 dana u prosjeku i sad me već pere nervoza
    Meni su na osnovu ranijih neuspjeha dali Fraxiparin od 0,3ml i aspirin od dana ET iako nisam imala gotove rezultate ispitivanja na trombofiliju(Belgija).Razultate sam saznala par mjeseci kasnije(snizen S protein) a vec sam uveliko bila trudna.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

alma, tebi je samo protein S snižen?
    Ostali nalazi su ti ok?

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Za ostale nalaze mi dr. nije nista rekao(nisam ih dobila da vidim nego su kod njega u comp),rekao je samo da je protein S snizen i da zbog toga trebam Fraxiparin(mada mi ga je dao i prije gotovih nalaza zbog mojih neduplajucih beta)...to je ovdje standard.

Barbarellaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Nadam se da će ovaj moj post nekome pomoći.

Nakon što sam nedavno imala spontani iz AIH-a ginekolog me uputio da MM i ja odemo na IVF a kad budem trudna smjestit će me u bolnicu gdje će raditi još neke imunološke pretrage.
    To nam se nije svidjelo jer se ne možemo tako igrati sa trudnoćom i želimo obaviti sve pretrage a TEK onda na trudnoću.

Saznala sam za dr Bosnić na Rebru koja je fantastična
    Faksirala sam joj nalaze koje imam, napisala ukratko o čemu se radi i zamolila povratni odgovor.
    Nazvala me idući tjedan (nakon što se sastala komisija) i naručila me za tjedan dana.
    Tražila sam dr opće prakse uputnicu (pisalo je KBC Rebro - kompletan pregled) i otišla na Rebro.
    Uputnice se primaju od 8-16h. Čeka se jaaako dugo kod nje, ja sam čekala oko 6 sati bez obzira što sam bila naručena u 4, primila me tek u 9.
    Ima stvarno puuno ljudi ali se isplati!

Pregledala je nalaze, napisala hrpu dodatnih pretraga koje se obavljaju sve na Rebru i uputnica preko koje sam došla kod nje vrijedi za sve pretrage (nije potrebno vaditi novu).
    Sinoć sam bila kod nje na prvom pregledu, danas skupljam 24 satni urin, sutra ujutro ga na Rebru dajem na analizu a u petak dajem krv.

Samo da kažem, imala sam od prije nalaz štitnjače gdje crno na bijelo piše da mi ne radi dobro a kad sam dr opće prakse pitala rekla je da je to normalno i da je to od stresa.
    Dr Bosnić je rekla da nalaz nije ok i da moram ponoviti.
    Ginekologa sam pitala da li da vadim hormone na što mi je on rekao da ne trebam vaditi jer imam ovulacije i da je sve ok.
    Dr Bosnić je tražila vađenje hormona jer manjak može uzrokovati nekvalitetnu jajnu stanicu.
    Također mi je rekla da bih trebala provjeriti jajovode jer moguće da se nešto zakompliciralo od kiretaža.

Žao mi je što smo uopće išli na AIH i šopali me hormonima (menstruacije su mi se totalno poremetile), doživjeli još jedan gubitak bebe...Nisam znala da se tako lako može doći do nje.
    Isto tako mi je od ginekologa preporučila dr Radončića i dr Zlopašu.

Ukoliko netko želi evo broj - 01 2388 330 (dr je tamo u uto i čet) i broj faxa 01 2388 335

Hvala na čitanju

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a šta će ti iz urina vaditi? To mi je novo pa zato pitam

Barbarellaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Prepisat ću sa papira sve pretrage koje moram obaviti ali ne znam koje se rade iz krvi a koje iz urina (smotana!) Mota mi se da vadim hormone iz urina ali nemojte me držat za riječ.
    SE, KKS, trc, fe, UIBC, klirens kreatinina, BIURET, FV, FII, AMHA, ANF, c3, c4, serologija na EBV i CMV, serologiju na toksoplazmu, kontrola kardiolipini, CD4/CD8, TSH, FT3, FT4.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mislim da kreatinin klirens i BIURET je iz urina. Čini mi se da je sve pokrivenom, jedino nisu uključene kompletne pretrage za urođenu trombofiliju (osim FII i FV fali MTHFR i PAI). Ginekološke nalaze treba pregledati ginekolog-to uključuje i spolne hormone (svakako i od mene preporuka za dr Radončića), najbolje otići k njemu na konzultacije kad budu svi nalazi prikupljeni.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 07.12.2011. at 10:56

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

CD4 i CD8, kao i NK su pretrage koja ona traži sa svoje strane, al ginekologija polako smatra da, što se tiče, začeća nisu toliko korisne. Spermiogram je ok?

Barbarellaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Spermiogram je u redu. Kad obavim sve idem dr Radončiću, zanima me samo da li je on samo u Viliju ili radi i u bolnici?
    Ma konačno neko svjetlo, mičemo se sa mrtve točke

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Onn ti je samo u Viliju e da je bar u bolnici

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Evo samo da napišem, ako nekoga zanima ili se nađe u sličnoj situaciji, dobila sam odgovor Povjerenstva na svoju žalbu i ipak su mi odobrili Clexane 0,4.
    I netko me je pitao za hematologa, pa ako je the hematologica prof. dr. Zupančić, onda je odgovor potvrdan, kontroliram se kod nje i ona je inzistirala na Clexanu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj yin&yang prvotno napisa Vidi poruku
    Evo samo da napišem, ako nekoga zanima ili se nađe u sličnoj situaciji, dobila sam odgovor Povjerenstva na svoju žalbu i ipak su mi odobrili Clexane 0,4.
    I netko me je pitao za hematologa, pa ako je the hematologica prof. dr. Zupančić, onda je odgovor potvrdan, kontroliram se kod nje i ona je inzistirala na Clexanu.
    Tebi onda taj dio vođenja, sa hematološke strane, kontrolira dr. Zupančić? Ne ginekolog kod kojeg vodiš trudnoću?

Jer vidim druge cure, redom vode njihovi ginekolozi, koliko god se tu radilo o hematologiji.

Pitam jer mi nije jasno, jer mi je neko jednom rekao da dr. Zupančić ne vodi taj dio trudnicama, jer one spadaju pod ginekologiju.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

S ginekološke strane trudnoću mi naravno vodi ginekolog i to se kontroliram u Petrovoj, kod prof. Đelmiša i prof. Ivanišević. Ali istovremeno redovito idem na kontrole kod prof. Zupančić, ona mi kontrolira krv i da li je terapija koju primam dovoljna. Ona mi je sama rekla da se javim kad ostanem trudna, tako da sada idem i kod nje.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Prošlu trudnoću sam se kontrolirala samo u Petrovoj i privatno kod prof. Đelmiša, nisam išla kod hematologa. I nisam bila zadovoljna kako se to odrađivalo sa hematološke strane. Na početku mi je uveden Clexane 0,4 i rečeno mi je da za slijedeću kontrolu napravim koagulogram. I ja sam tako i napravila. Nakon toga mi više nitko nije niti govorio da kontroliram krv (ja sam to radila na svoju ruku). Kada sam jednom prilikom pokazala prof. Đelmišu nalaz koagulograma da ga pitam je li to u redu, je li mi terapija ok, on mi je rekao da zašto sam to vadila, da to uopće nije potrebno, da to ionako ništa ne govori. Ja sam bila totalno zbunjena. Kako onda oni mogu znati da li mi je terapija dovoljna? Uglavnom, nitko od ginekologa nije ni tražio kontrolu krvi cijelu trudnoću. Ja sam vidila da drugi to kontroliraju, pa sam i ja na svoju ruku. Srećom, sve je bilo ok.
    Zato sam odlučila da ću se u drugoj trudnoći kontrolirati i kod hematologa. I drago mi je jesam. U Petrovoj opet nitko ni jednom da spomene kontrolu krvi. Niti me pitaju išta vezano za terapiju. I da, cijelo vrijeme tvrde da je Clexane i Fraxiparine jedno te isto, a meni hematologica tvrdi upravo suprotno i pere odgovornost sa sebe. Ja više vjerujem njoj, što znači da me oni lažu. I ona mi kontrolira redovito broj trombocita i anti Xa da vidi je li terapija dostatna. I zahvaljujući njoj ja sam opet dobila Clexane.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala Y&Y

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Doktorica iz praga traži: AFA, ACLA, ASA, AZA i trombofilne mutacije

Moja doktorica ne zna kaj su ove pretrage na A _ _ , dala mi je uputnicu za trombofiliju na kojoj piše: LAL, ACL, IgG, IgM, AT III, protein C i S, FV LeidenV, F II 20210A, PAI I, MTHFR

Da li je to TO????

E da i na još jednoj uputnici piše Homocistein

ufff nadam se da ću moći sve obaviti u Vinogradskoj, kaj mislite??? I dal će nalaziti biti gotovi do kraja siječnja

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

pozdrav linalena,
    je li to TO nemam pojma, evo ja ti mogu odgovoriti ovo za Vinogradsku. radila sam prosli tjedan LAC, aCL, IgG, IgM, protein c i s, AT III, fibrinogen gotovi ce biti nešto za par dana, nešto za 3 tjedna, a nešto za mjesec dva. faktor V Leiden, PAi 1 i 2. i MTHFR trenutno ne rade jer nemaju reagensa, a trebaju ih dobiti za koji tjedan. ne treba se naručiti samo dodješ na vađenje mislim od 7 - 9 (ljubičasta zgrada, prizemlje - Klinički zavod za kemiju ). zvala sam i Rebro ali tamo trebaš biti njihov pacijent da te uzmu u obradu a to onda malo produžuje i komplicira stvari. imam neke brojeve od zavoda pa ti možda pomogne 3787315, 3787115, 3787383.

nadam se da sam ti bar malo pomogla

sve u svemu sretno!!!!!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala ti puno

a kako onda za te pretrage za koje nemaju reagensa??? jel to dođem drugi put izvaditi na istu uputnicu ili moram vaditi drugu????

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

mislim da trebaš drugu uputnicu, ali nisam sigurna. prije nego sto sam išla po uputnice zvala sam bolnice da vidim gdje što mogu obaviti i po tome sam tražila dr da mi napiše uputnice. sutra zovem gore da provjerim jesu li što dobili od reagensa možda je nešto stiglo.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo me iz Vinogradske

Skoro pa svi nalazi će biti za 4 tjedna, osim proteina S za kojeg zamrzavaju plazmu i da bi za 2 mjeseca bilo gotovo

Jedino oni ne rade Homocistein, no to ću u petak skupa s AMh na VV

Znači do punkcije početkom drugog vjerojatno neću imati taj Protein S??? Idem malo googlati, ali koliko je on važan?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure do kada ste pile andol u trudnoci ?

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    Znači do punkcije početkom drugog vjerojatno neću imati taj Protein S??? Idem malo googlati, ali koliko je on važan?
    Navodno da je. Moj je snižen pa sam na aspirinu i fragminu od transfera.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja transfer očekujem oko 10.2, možda i bude do onda gotovo
    imati ću druge nalaze pa će se valjda moći kaj zaključiti iz toga

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Naravno. Meni je mutiran PAI i pozitivna su mi antikardiolipinska antitijela.
    Mislim da je Aurora negdje proučavala koliko je bitan protein S.
    Iskreno, ja nisam jer sam dobila terapiju i ostala trudna u tom postupku.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

linalena, misim da će doktori vidjeti z ostalih nalaza kakva je situacija i trebaš li heparin.
    ja sam dobila fraxiparine za 2 mutacije-heterozigot na PAI1 i MTHFR, aktivnost proteina S je bila na donjoj granici normale 70%

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Mia Lilly prvotno napisa Vidi poruku
    Navodno da je. Moj je snižen pa sam na aspirinu i fragminu od transfera.
    I ja sam na Fraxiparinu i aspirinu od transfera zbog snizenog S Proteina

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Zdravo svima
    Htjela bih da vas pitam nesto vezano za imunoloska ispitivanja. U braku smo 7 godina, uzrok nase neplodnosti je oligoastenospermija, mada sam i ja do prije 3 godine imala septum i polip, no to je histeroskopski otklonjeno. Za koji mjesec bi trebali da idemo na prvi icsi, zanima me da li da napravim neke imunoloske pretrage prije njega, kako bi se iskljucile kasnije komplikacije? Da li mozda da uradim samo nalaz na antifosfolipidna antitijela jer sam citala da ako su ona pozitivna, do implatacije ne moze doci? Ili da izvadim sve ili da ne radim jos uvijek nista? Sta bi mi vi savjetovale.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bok Ozana, ako vam je tek prvi ICSI onda mislim da je rano za imunološke testove, kod nas se obično nakon nekoliko neuspjelih IVF/ICSi-a šalje na te pretrage

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mali Mili hvala ti na odgovoru. Pa tako sam nesto i ja mislila, da ne zurim sad sa tim, ukoliko ne bude rezultata onda.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

pozdrav cure, zna li netko gdje mogu napraviti PAI 2, u vinogradskoj to više ne rade. hvala

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

kad ste prestale piti andol u trudnoci , koji tj.t. ? ja sam u 6tj, i danas prestajem ga piti, pa me strah malkice, moze li se sta desit ,
    plizz odg.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam, uz heparin, na polovici Andola bila do 32. tjedna trudnoće

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam uz Fragmin pila cijeli aspirin 100 do 33 tt.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam pitala svog MPO do kad cu piti aspirin i on kaze do kraja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •