Prošlu trudnoću sam se kontrolirala samo u Petrovoj i privatno kod prof. Đelmiša, nisam išla kod hematologa. I nisam bila zadovoljna kako se to odrađivalo sa hematološke strane. Na početku mi je uveden Clexane 0,4 i rečeno mi je da za slijedeću kontrolu napravim koagulogram. I ja sam tako i napravila. Nakon toga mi više nitko nije niti govorio da kontroliram krv (ja sam to radila na svoju ruku). Kada sam jednom prilikom pokazala prof. Đelmišu nalaz koagulograma da ga pitam je li to u redu, je li mi terapija ok, on mi je rekao da zašto sam to vadila, da to uopće nije potrebno, da to ionako ništa ne govori. Ja sam bila totalno zbunjena. Kako onda oni mogu znati da li mi je terapija dovoljna? Uglavnom, nitko od ginekologa nije ni tražio kontrolu krvi cijelu trudnoću. Ja sam vidila da drugi to kontroliraju, pa sam i ja na svoju ruku. Srećom, sve je bilo ok.
Zato sam odlučila da ću se u drugoj trudnoći kontrolirati i kod hematologa. I drago mi je jesam. U Petrovoj opet nitko ni jednom da spomene kontrolu krvi. Niti me pitaju išta vezano za terapiju. I da, cijelo vrijeme tvrde da je Clexane i Fraxiparine jedno te isto, a meni hematologica tvrdi upravo suprotno i pere odgovornost sa sebe. Ja više vjerujem njoj, što znači da me oni lažu. I ona mi kontrolira redovito broj trombocita i anti Xa da vidi je li terapija dostatna. I zahvaljujući njoj ja sam opet dobila Clexane.