Citiraj Iska prvotno napisa Vidi poruku
Molim cure koje imaju više iskustva sa imunološkim pretragama da pomognu;
Imala sam tri spontana pobačaja, dijagnosticirani su mi pcos i trombofilija (PAI-1 hetero, MTHFR hetero). U sljedeću trudnoću svakako idem sa heparinom, ali bi htjela radi svog mira obaviti i imunološke pretrage. Htjela bih napraviti pretrage na:
1. NK-stanice CD 56,CD 19
2. Antinuklearna protutjela
3. Antitireoidna protutjela
4. Anti DNA protutijela (Anti SS DNA,DS DNS)
-Anti SS-A protutijela (Anti Ro)
-Anti SS-B protutijela (Anti La)
-Anti Sm protutijela
5. Antikardioplinska protutijela
6. HLA tipizacija oba partnera

Zanima me sljedeće_
- može li mi uputnice dati liječnik opće prakse? Koliko je to različitih uputnica?
- gdje se obavljaju te pretrage (sa dopunskim zdravstvenim)?
-treba li se naručiti?
- da li je moguće obaviti sve u jednom danu, budući da nisam iz Zagreba?

Malo sam čitala forum, sve mi to izgleda strašno komplicirano. Ne znam ništa o imunologiji, moram priznati da me strah uopće zadirati u to, pitam se ima li lijeka u slučaju da ove pretrage pokažu neki problem. Ali moram to provjeriti SVE prije sljedeće trudnoće...

Unaprijed hvala!
Pozdrav
ja nisam radila sve te imunološke pretrage ne znam ni dali se većina toga radi uopće kod nas, od kud ti sve to jel te netko uputio na to ili si našla negdje na internetu?
Meni su recimo ta antikardiolipinska antitjela poz. i zbog tog uzimam nakon transfera fragmin (to ti je heparin) a koliko znam druge terapije za te imuno. faktore i nema.
Možda eventualno decortin iako ga naši liječnici baš ne perporučuju.
Antitireoidna protutijela bi bila TSH i ostalo pretpostavljam to možeš izvaditi za to je terapija euthirox ako tvoj MPO dr. procijeni da je potrebno