-
Sad si me sjetila, da skratim, evo zašto folna i andol (acetilsalicinska kiselina).
Kod MTHFR mutacije, dolazi do smanjene sinteze folata koja onda u toj smanjenoj količini utječe na porast homocisteina i uglavnom pogoršanje cijelog sustava.
Znači, više folne, organizam bolje funkcionira, ne dolazi do deficita folata kojem su oni sa MTHFR mutacijama skloniji nego drgi.
Acetilsalicinska kiselina djeluje više na "razrijeđivanje" krvi u arterijama nego u venama, dok heparin djeluje obrnuto, on otapa-razrijeđuje krv u venama (više nego u arterijama).
Zato se srčanim bolesnicima, onima koji su imali moždane i sl, gdje su se začepljavale arterije, preporučuju korištenje andola/aspirina.
Ili kako naši stariji koji to masovno koriste, kažu eto za "bolju prokrvljenost".
Dok oni koji su imali duboke venske tromboze, oni više koriste varijante heparina.
Ako idemo tim smislom, za samu implantaciju, tj. osvježavanje same maternice, onda za taj početak ima više smisla andol.
Ali nemojte me držat za rijeć, jer ovo zadnje je moj zaključak, a ostatak je vrlo slikovito-laički opisan.
Googlajte, sve se da naći na netu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma