HZZO pokriva heparin u trudnoći, kao antikoagulatornu terapiju.
Od transfera do bete je period PREVENCIJE, to se ne vodi kao trudnoća (bolje da ne filozofiram o ovom vezano uz MPO i skeptike), te u periodu prevencije HZZO to ne pokriva, samo terapijski.
Što se tiče Zup. njena je teza, a slažem se s tim, da ako ginić je već u stanju na svoju odgovornost prepisat određenu terapiju, da to može i vodit, a ne da se samo njoj dodjelit, kad ne zna kako kontrolirat terapiju.
Samo što postoji rupa u koracima, što terapiju u startu prepiše MPO ginić, koji nakon potvrde trudnoće taj slučaj više ne vodi, nego vodi neki drugi ginić... Koji je opet svoja priča...
Eto, skroz si dobro prošla, to je termin za cca 2-3tj. Do tad kupuješ.
On će te naručit u bolnicu, soc. ginić će ti dati uputnicu za bolničko liječenje, primit će te, obradit ovisno o procjeni i onda čekaš komisiju....
Čim te prime u bolnicu, oni će ti davat terapiju....
Terapija od 5000 ti je i više nego dovoljna. Osim ako ne budeš imala neki gadan poremećaj u tijeku, neće ti dirat/povečavat terapiju, mogu ti samo smanjit.
To je jaka doza.
Ajd baš me zanima što će ti reći Hafner, i kako će ti vodit to dalje.... U principu nemaš potrebu više ići hematologu, on bi se trebao time bavit...
Osobno me baš zanima kako to bude išlo....
Sretno![]()

...dobila sam ambulantu za visokorizičnu trudnoću, naručili me 09.05. kod dr. Hafnera, da dođem sa uputnicom za UZV + pregled ( nadam se da do tada neće biti mala moja dosadašnja doza fragmina od 5000 IU), nadam se da neću prekasno stići napraviti dodatne pretrage vezano za eventualno povećanje doze!!! Da sam znala da je sve ovako sporo i tromo, naručila bih se prije pozitivne bete