-
[QUOTE=Brunaa;2136168]Drage sve, bila sam danas kod hematologa sa svojim nalazima, pa evo da podijelim s vama njegovo mišljenje.
On smatra da je kod mene problematičan PAI-1 i da bi u slučaju prirodne trudnoće odmah po saznanju trebala koristiti niskomolekularni heparin (npr. Fragmin 2.500 i.j. jednom dnevno tijekom cijele trudnoće i 6 tjedana nakon), a obzirom da sam sada u postupku IVF i da sam pod stimulacijom (od jučer) zbog koje se očekuje hiperestrogenizam da trebam odmah početi sa niskomlekularnim heparinom, a ne čekati embriotransfer. Više puta je naglasio da je ova moja mutacija kod PAI-1 više "škakljiva" samim tim što je u tijeku terapija gonadotropinima.
Dakle već danas bi trebala početi sa Fragminom. Sad sam tek zbunjena, jer svugdje čitam da se sa terapijom počima od ET. Pitala sam ga da li da kontaktiram Maribor, rekao je da nema potrebe, jer ova terapiju ne može ničemu škoditi niti što poremetiti, samo mi može biti cost benefit. I da napomenem već pijem aspirin protect, a uz koji bi trebala biti još na fragminu. Jučer sam bila na prvom UZV u MB, al nije bio prof. Vlaisavljević, tek idući ponedjeljak ću biti kod njega na UZV pa znati njegovo mišljenje. Skenirati ću nalaze i poslati u MB sutra, mislim da je to najbolje. A opet s druge strane čujem da MB "nema feeling" za trombofiliju, i sad se pitam šta ukoliko MB kaže da ne koristim terapiju?
Hematolog kaže, obzirom da nisam ni jednom uspjela doći do trudnoće, da bi on uveo ovo i kao mjeru predostrožnosti imajući u vidu mutaciju 4G/4G koja je povezana s povećanom incidencijom TE zbivanja i spontanih pobačaja.
Mare41, i ostali stručnjaci pomagajte.?.?.
I naravno, oprostite na dužini posta
.[/QUOTEDraga Bruna ,ja također imam indikaciju za heparin(blaga trombofilija i povišena ACL),heparin i decortin su mi potvrdila 3 specijalista u Zg,a kad sam krenula u postupak u Mb i pokazala nalaze prof.Vlaisavljeviću on mi je odgovorio da on u to ne vjeruje i neka napravim po vlastitom izboru(po njemu je bit svega u dobrom zametke,a ne u Heparinu).Ja sam počela sa heparinom isti dan nakon punkcije (jer sam tako počinjala i u predhodna 2 postupka po preporuci dr.Radončića iDr.Baumana).Moj postupak nažalost nije urodio plodom,zameci su bili loši.Tebi želim svu sreću!Nadam se da sam barem malo pomogla.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma