Drage moje, željela bih samo s vama podijeliti informaciju da je rezultat svih mojih genetskih, imunoloških i koagulacijskih pretraga u "samo" MTHFR C/T- heterozigot. Bila kod dr. Đ. koji je rekao da nema potrebe vadit homocistein kao ni B12 i da uz terapiju B kompleksima (nikako samo B6, B12 što može uzrokovati opet neke disbalanse) + folnom kiselinom slijedeći put odmah nakon transfera preventivno uvodimo heparin (o privatnom trošku), pa nakon eventualne poziitivne bete u Petrovu na obradu. Btw. proučavala sam dosta strane literature i ovo je područje kao što i same znate nažalost jedna velika crna rupa i realnost je takva da spontane vrlo vjerojatno ne uzrokuje MTHFR mutacija sama za sebe već u kombinaciji s nečim što još nažalost nije znanstveno dokazano. Trombofilija uzrokovana povišenim homocisteinom, koji također može biti rezultat MTHFR mutacije, uzrokuje spontane uglavnom u prvom tromjesečju za razliku od npr. Faktora V, APC rezistencije, antifosfolipidnih antitijela koji uzrokuju probleme uglavnom u 2. tromjesečju.
Da li ima netko sa sličnom dijagnozom i uspjehom nakon uvedene heparinske terapije?