Stranica 49 od 60 PrviPrvi ... 39474849505159 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,401 do 2,450 od 2957

Tema: IMUNOLOŠKE PRETRAGE

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Poz svima, ima pitance jedno na relaciji FET-trombofilija?

Da podsjetim moji nalazi su sljedeći:
    Faktor V - normalan tip gena za faktor V
    Faktor II - normalan tip gena za faktor II
    MTHFR - heterozigotni tip gena (CT)
    PAI-1 - delecijski polimorfizam (4G/4G)
    ACE - insercijsko-delecijski genotip (ID)

Moj hematolog smatra da je kod mene problematičan PAI-1 i da bi u slučaju prirodne trudnoće odmah po saznanju trebala koristiti niskomolekularni heparin (npr. Fragmin 2.500 i.j. jednom dnevno tijekom cijele trudnoće i 6 tjedana nakon), a u stimuliranom postupku IVF obzirom da sam pod stimulacijom zbog koje se očekuje hiperestrogenizam da trebam odmah početi sa niskomlekularnim heparinom tj.od prvog dana stimulacije, a ne čekati embriotransfer – i tako sam koristila u svom prvom postupku.

Mene sad zanima, kad idem na FET, pri kojem uopće ne koristim nikakvu stimulaciju, od kad da se pikam, od FET-a ili pozitivne bete ako ju dočekam?

Kad sam se spremala u prvi postupak, dr mi je više puta naglasio da je ova moja mutacija kod PAI-1 više "škakljiva" samim tim što je u tijeku terapija gonadotropinima.

Svaki savjet je dobro došao tnx!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

cure molim vas za pomoć. trebala bih napraviti pretrage TROMBOFILIJE i dr..
    iz Dalmacije sam i dobila sam uputnicu za zagreb (rebro). nazvala sam sve živo i samo me vrte u krug. ne znam kome da se obratim, kojem zavodu/klinici. poslala sam fax kliničkom zavodu za laboratorijsku dijagnostigu na rebru ali su mi dali neki drugi br. ovi neki treči itd. sad više ne znam kome da se obratim. možda to tu negdje i piše ali ja stvarno nemam volje za traženjem, MOLIM VAS AKO mi možete reči točan broj ili barem koji je to zavod/klinika na rebru.

unaprijed hvala.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Draga antonella, evo ja sam pretrage za koagulaciju krvi obavila u Petrovoj b.,(zavod za transfuzijsku medicinu),
    možda da nazoveš njih pa da ih pitaš sve točno što ti treba, možda će ti oni pomoći. Nalazi se čekaju neko vrijeme.
    Za Rebro ne znam, tamo nisam išla. Ostatak pretraga sam obavila u Vinogradskoj.
    Puno sreće želim!!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

puno ti hvala na brzom odgovoru, kad su me izvozali na rebru zvala sam i petrovu da bi mi ovi rekli da zovem rebro. ne znam više što da radim, kome da se obratim, koga da zovem.(
    još jednom HVALA!!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jesi probala ovaj broj: 2367 248 Klinička jedinica za molekularnu dijagnostiku

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj antonella prvotno napisa Vidi poruku
    cure molim vas za pomoć. trebala bih napraviti pretrage TROMBOFILIJE i dr..
    iz Dalmacije sam i dobila sam uputnicu za zagreb (rebro). nazvala sam sve živo i samo me vrte u krug. ne znam kome da se obratim, kojem zavodu/klinici. poslala sam fax kliničkom zavodu za laboratorijsku dijagnostigu na rebru ali su mi dali neki drugi br. ovi neki treči itd. sad više ne znam kome da se obratim. možda to tu negdje i piše ali ja stvarno nemam volje za traženjem, MOLIM VAS AKO mi možete reči točan broj ili barem koji je to zavod/klinika na rebru.

unaprijed hvala.
    draga antonella, ne znam točno od kud si, ali ako možeš zamijeniti uputnicu za ST bilo bi ti puno jednostavnije, čekanja nema, nalazi se rade na Firulama (Odjel za Patologiju), možeš doći koji god dan želiš, nema naručivanja, nalazi gotovi za 3 tjedna (dobiješ ih na kućnu adresu). Budući da dolaziš iz daljega možeš svakako nazvati i rezervirati sebi termin (021/556-488).

Sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

nisam na taj, mogu probati
    hvala!!

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Antonella, potpisujem Brunuu. U St to ide jako brzo, samo nazoves da provjeris treba li se naruciti.
    Ja sam nazvala u petak, u pon sam obavila sve, nalazi za tri tjedna na kucnu adresu.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Brunaa prvotno napisa Vidi poruku
    draga antonella, ne znam točno od kud si, ali ako možeš zamijeniti uputnicu za ST bilo bi ti puno jednostavnije, čekanja nema, nalazi se rade na Firulama (Odjel za Patologiju), možeš doći koji god dan želiš, nema naručivanja, nalazi gotovi za 3 tjedna (dobiješ ih na kućnu adresu). Budući da dolaziš iz daljega možeš svakako nazvati i rezervirati sebi termin (021/556-488).

Sretno!
    kako mi je dečko iz zagreba računala sam da će mi tamo biti lakše, budući da se po splitu ne snalazim baš, ali ako mi još ovaj jedan broj ne upali mislim da ću morati do splita.
    puno hvala!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

[QUOTE=maca papucarica;2214991]Antonella, potpisujem Brunuu. U St to ide jako brzo, samo nazoves da provjeris treba li se naruciti.
    Ja sam nazvala u petak, u pon sam obavila sve, nalazi za tri tjedna na kucnu adresu.[/QUO

kako sam se za kariogram naručila u zagrebu tako sam i ovo htjela tamo, ali sve mi se čini da ću morati u split. malo sam si zakomplicirala život

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

kako sam se za kariogram naručila u zagreb htjela sam i ostalo obaviti tamo, budući da mi je dečko iz zg-a, ali sve mi se čini da ću morati do st-a. malo sam si zakomplicirala život

da li uputnice još uvijek vrijede mjesec dana?

ii cure puno hvala na pomoći!!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ah! nova sam na forumu pa se ne snalazim baš sa ovim odgovorima, odgovorima sa citatom

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Antonella, potpisujem Brunuu. U St to ide jako brzo, samo nazoves da provjeris treba li se naruciti.
    Ja sam nazvala u petak, u pon sam obavila sve, nalazi za tri tjedna na kucnu adresu.
    da li možda znate, da li se za kariogram u SPLITU treba naručiti ili je kao i za trombofiliju

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

da li možda znate, da li se za kariogram u SPLITU treba naručiti ili je kao i za trombofiliju
    Nisam osobno radila tu pretragu, ali kolegica mi je bila u St, nalaz se radi također na Firulama, na dječijem odjelu, nema čekanja puno, ali treba nazvati 8sestra Bernarda Lazić radi te pretrage).

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Poz svima, ima pitance jedno na relaciji FET-trombofilija?

Da podsjetim moji nalazi su sljedeći:

Moj hematolog smatra da je kod mene problematičan PAI-1 i da bi u slučaju prirodne trudnoće odmah po saznanju trebala koristiti niskomolekularni heparin (npr. Fragmin 2.500 i.j. jednom dnevno tijekom cijele trudnoće i 6 tjedana nakon), a u stimuliranom postupku IVF obzirom da sam pod stimulacijom zbog koje se očekuje hiperestrogenizam da trebam odmah početi sa niskomlekularnim heparinom tj.od prvog dana stimulacije, a ne čekati embriotransfer – i tako sam koristila u svom prvom postupku.

Mene sad zanima, kad idem na FET, pri kojem uopće ne koristim nikakvu stimulaciju, od kad da se pikam, od FET-a ili pozitivne bete ako ju dočekam?

Kad sam se spremala u prvi postupak, dr mi je više puta naglasio da je ova moja mutacija kod PAI-1 više "škakljiva" samim tim što je u tijeku terapija gonadotropinima.

Svaki savjet je dobro došao tnx!
    Drage suborke, bila sam kod hematologa jučer pa da podijelim s vama njegov odgovor (ako se netko nađe u istoj situaciji).
    Dakle, obzirom da idem na FET i da nisam pod stimulacijom nema potrebe da se pikam, nego tek ako dođe do trudnoće da tada odmah uvedem fragmin 2.500 i.j. Još da naglasim, ja cijelo vrijeme pijem aspirin protect 100 mg/dan, a ako dođe do trudnoće s aspirinom treba prestati onda kad počmem uzimati fragmin.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Nisam osobno radila tu pretragu, ali kolegica mi je bila u St, nalaz se radi također na Firulama, na dječijem odjelu, nema čekanja puno, ali treba nazvati 8sestra Bernarda Lazić radi te pretrage).
    ma kako kaže pisma "nima splita do spita" tako i je
    nazvala firule i križine i nema naručivanja samo dođi i to je to i uputnica traje više od mjesec dana
    veliko hvala svim curama na pomoći!!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

ma kako kaže pisma "nima splita do spita" tako i je
    nazvala firule i križine i nema naručivanja samo dođi i to je to i uputnica traje više od mjesec dana
    veliko hvala svim curama na pomoći!!

vidiš ja sam zvala za kariogram i naručili su me 18.09., sad mi je baš čudno???

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

hej cure. evo da vam javim da sam ja sve pretrage radila u Splitu i razgovor sa genetičarkom dr.Vidom Čulić. Naručila sam se,čekala cca 1mj. Sve pohvale svima u Splitu,jako su svi ljubazni i dragi. A posebne pohvale dr.Čulić koja nas je sama zvala na razgovor, iako se za to nismo naručili.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj anaši1507 prvotno napisa Vidi poruku
    vidiš ja sam zvala za kariogram i naručili su me 18.09., sad mi je baš čudno???
    za kariogram se naručuje, ali za pretrage trombofilije ne

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Vadila sam krv prošli tjedan za kontrolu progesterona. Nalaz je 1.33, 21. dan ciklusa. Znači nizak je.Kako se to može popraviti? Još moram prekontrolirati hormone štitnjače, pa ću sa svime k ginekologu...ali...sada me baš zanima ovo. Hvala svima na odgovoru.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Darkice koje su referentne vrijednosti? Koliko ti inače traju ciklusi?

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ciklus mi je obično na 25-26 dana, a vrijednosti su od 1.7 do 27.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Darkice, nizak progesteron može ukazivati na to da nisi imala ovulaciju.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Upravo kao što kaže Inesz, ovaj mjesec nije bilo ovulacije jer je iz nalaza vidljivo da progesteron nije ''skočio''.
    To se i povremeno događa i kod žena koje imaju uredne cikluse i redovne ovulacije.
    Budući da si ti prije 5 mjeseci rodila možda se ciklus još nije skroz posložio.

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

To sam i mislila...hvala, cure!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Eh evo konačno sam danas skupila sve svoje nalaze jer se spremamo u novi postupak.
    Ako sam dobro skužila iz nalaza imam dvije blaže mutacije ali neki dr. i za to daju heparin? Što vi mislite o nalazima?

Faktor V Leiden (G1691 A mutacija): nema mutacije
    Protrimbin (G20210 A mutacija): nema mutacije
    MTHFR (C 677 T mutacija): heterozigot (mut/wt)
    PAI-1 4G alel: prisutan 5G polimorfizam na oba alela
    Protein s AC: 0,76
    LAC: neg
    Homocistein: 8,5 mmol/l
    Vit. B12 i folna kis.: uredni

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Marlen prvotno napisa Vidi poruku
    Eh evo konačno sam danas skupila sve svoje nalaze jer se spremamo u novi postupak.
    Ako sam dobro skužila iz nalaza imam dvije blaže mutacije ali neki dr. i za to daju heparin? Što vi mislite o nalazima?

Faktor V Leiden (G1691 A mutacija): nema mutacije
    Protrimbin (G20210 A mutacija): nema mutacije
    MTHFR (C 677 T mutacija): heterozigot (mut/wt)
    Protein s AC: 0,76
    LAC: neg
    Homocistein: 8,5 mmol/l
    Vit. B12 i folna kis.: uredni
    Draga marlen,
    moji nalazi su sljedeći:

Cjelokupno ocijenjeno kao blaža mutacija.

Dakle, MTHFR nam je isti, a PAI-1 ne. Ti nisi radila ACE koliko vidim.

Imaš detaljne upute koje sam ja dobila od svog hematologa pa ih molim te pogledaj na ovoj temi (da se ne ponavljam). Post broj 2260 (kako se ponašati kad se ide u stimulirani postupak) i post broj 2405 (kako se ponašati kad se ide na FET). Nadam se da će ti bar malo pomoći.

tamara1981 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Kod mene je:
    MTHFR (C 677 T mutacija): heterozigot za mutaciju
    Deficit proteina C i S

P.S. i kod mene je blaži oblik trombofilija,a u tri i pol godine sam imala dvije tromboze
    P.P.S. Jel zna netko dali je folna kiselina,koju sam pila u vrijeme testiranja,mogla utjecati na rezultate testa?Znam da MTHFR ima neke veze sa folnom,pa ako sam pila folnu u to vrijeme možda se pokazao ˝blaži˝ rezultat?!
    Posljednje uređivanje od tamara1981 : 17.09.2012. at 22:07

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Brunaa hvala na odgovoru!
    Pročitala sam sve što se moglo naći na internetu,ali podsvjest kopa dalje jer je strah od još jednog neuspjeha prevelik.

Tamara imamo potpuno iste nalaze za PAI i MTHFR, jedino je meni protein S dobar a za C ne znam.
    Jesmo li mi onda za PAI homozigoti ili heterozigoti- jel ti znaš?

Mislim da ti na ove nalaze ne može utjecati nikakvo uzimanje suplemenata,
    jer je to nalaz genetike- takvi smo rođeni s "greškom" i on je nepromjenjiv .

Tamara žao mi je za tvoje tromboze, pa vidiš a kao blaži oblik mutacije....

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj tamara1981 prvotno napisa Vidi poruku
    P.P.S. Jel zna netko dali je folna kiselina,koju sam pila u vrijeme testiranja,mogla utjecati na rezultate testa?Znam da MTHFR ima neke veze sa folnom,pa ako sam pila folnu u to vrijeme možda se pokazao ˝blaži˝ rezultat?!
    tamara1981 ja sam isto u vrijeme testiranja pila neke lijekove i na testiranju sam pitala dr koja mi je vadila krv, rekla mi je da je sasvim nebitno šta i koliko dugo uzimamo jer molekularna anliza gena na trombofiliju pokazuje ono s čime smo rođeni, što smo naslijedili.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj tamara1981 prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene je:
    MTHFR (C 677 T mutacija): heterozigot za mutaciju

Deficit proteina C i S

P.S. i kod mene je blaži oblik trombofilija,a u tri i pol godine sam imala dvije tromboze
    Boldani su genetsko stanje, na to ne možeš utjecat uzimanjem suplemenata.
    Genetika ti jest "blaža", ali deficit proteina C i S ukazuju na tvoja stanja s trombozama.

Ja imam i PAI i MTHFR teže varijante pa mi nije ništa, jer su mi ostali parametri ok.

Inače PAI 5G/5G je uredan nalaz. Pod "homozigot" se smatra 4G/4G. a heterozigot 4G/5G.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Sweety hvala za objašnjenje i meni je sad jasnije!
    Ali ipak ja još uvijek ne znam koji tip sam ja za PAI (plavuša) i ne znam si to prevesti

Ako je nalaz: PAI-1 4G alel: prisutan 5G polimorfizam na oba alela - što sam, heterozigot ili homozigot?

Oprostite ako sam dosadna i hvala na razumjevanju

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Marlen prvotno napisa Vidi poruku
    Sweety hvala za objašnjenje i meni je sad jasnije!
    Ali ipak ja još uvijek ne znam koji tip sam ja za PAI (plavuša) i ne znam si to prevesti

Ako je nalaz: PAI-1 4G alel: prisutan 5G polimorfizam na oba alela - što sam, heterozigot ili homozigot?

Oprostite ako sam dosadna i hvala na razumjevanju
    Pa nisi "ništa", imaš 5G/5G, to je uredan nalaz.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo da se i ja javim sa svojim nalazima. Ispada da sam MTHFR mutirani homozigot TT i ACE delecijski tip DD.
    E sad, to su isto blaze mutacije, folna mi je dignuta na 10 mg i uveden aspirin 75 mg, ali mi je i homocistein nizak 1.85 (ref vrijednosti 5-15 umol/l).
    Koliko sam uspjela povezati MTHFR mutacija koju imam je obicno povezana sa povisenim homocisteinom, a sto bi ga znacio ovako nizak ? ? nisam uspjela pronaci.
    Dogovor sa MPO dr je u sljedecoj trudnoci uvesti nm heparin od poz bete.

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Evo da se i ja javim sa svojim nalazima. Ispada da sam MTHFR mutirani homozigot TT i ACE delecijski tip DD.
    E sad, to su isto blaze mutacije, folna mi je dignuta na 10 mg i uveden aspirin 75 mg, ali mi je i homocistein nizak 1.85 (ref vrijednosti 5-15 umol/l).
    Koliko sam uspjela povezati MTHFR mutacija koju imam je obicno povezana sa povisenim homocisteinom, a sto bi ga znacio ovako nizak ? ? nisam uspjela pronaci.
    Dogovor sa MPO dr je u sljedecoj trudnoci uvesti nm heparin od poz bete.
    ne znam koliko dugo uzimaš folnu, ali po mojim saznanjima (dr potvrdio) ona snižava homocistein.
    ja sam 12 tjedana uzimala 5 mg dnevno, moj je 3.8 (ispod granice), dr kaže da je to ok.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

To sam i ja čitala, ali ne znam je li relativno niska doza koju sam uzimala mogla uzrokovati tako nizak homocistein. Uzimala sam (prije nalaza) 800 mcg folne+25 mcg B12 (kompleks B vitamina baš za održavanje normalne razine homocisteina) možda zadnjih 6 mjeseci.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nisam sigurna gdje postaviti pitanje, pa cu probati ovdje (prebacite ako ima prikladnija tema).
    Podigla sam jutros posudice za supruga za spermiokulturu i urinokulturu.
    No nisam se sjetila pitati koja je za sto, tako sad imamo jednu siru s crvenim poklopcem (manja od onih koje je dosad dobivao za uzorak za spermiogram) i jednu užu s bijelim poklopcem.

Ima li itko ima pojma u koju ide sto, ili je zapravo svejedno?

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

možda se javi netko tko zna više...ja sam svom dr odlučila vjerovati kad kaže da je nešto u redu i ne istraživati više po netu!

To sam i ja čitala, ali ne znam je li relativno niska doza koju sam uzimala mogla uzrokovati tako nizak homocistein. Uzimala sam (prije nalaza) 800 mcg folne+25 mcg B12 (kompleks B vitamina baš za održavanje normalne razine homocisteina) možda zadnjih 6 mjeseci.

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam na folacinu konstantno već dobre 2 godine, prije postupka i u postupku sam na 2 komada, a homocistein mi je 8,33 bio prije ovog zadnjeg postupka (ali sam bila i na B kompleksu, možda je pomoglo da previše ne padne?).
    Ima li smisla da ga ponovno provjerim?
    Posljednje uređivanje od venddy : 21.09.2012. at 11:12

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj minnie mouse prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam sigurna gdje postaviti pitanje, pa cu probati ovdje (prebacite ako ima prikladnija tema).
    Podigla sam jutros posudice za supruga za spermiokulturu i urinokulturu.
    No nisam se sjetila pitati koja je za sto, tako sad imamo jednu siru s crvenim poklopcem (manja od onih koje je dosad dobivao za uzorak za spermiogram) i jednu užu s bijelim poklopcem.

Ima li itko ima pojma u koju ide sto, ili je zapravo svejedno?
    Ta s crvenim poklopcem za urin, bijela za ejakulat, al' ne bi se nista strasno dogodilo i da ih je obrnuto upotrijebio...

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Cure, molim pomoć, upadam kao padobranac, pa da ne čitam od 1. posta nadalje, možete li mi molim vas reći gdje vaditi MTHFR (iz Rijeke sam) i HLA-G?
    Da li uputnicu piše liječnik prim.zdrav. zaštite ili sektorski ginekolog (ili je posve svejedno) te da li se s tom uputnicom naručuje ili samo dodjem u ambulantu, predam i čekam red? Koliko ste cca vremena čekale nalaz?
    Hvala!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hvala ti Medena, znaci mm je bio u pravu

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Drage moje, molim vas za pomoc. Da sad ne iščitavam sve od prvog posta, molim neku dobru dušu da mi pojasni, može i na pp.
    Dakle, gdje u ZG mogu obaviti kariotip oba partnera....na koji br da zovem? Treba li se naručiti? Kako treba glasiti uputnica?
    I općenito za koje pretrage se moram naručivati....vjerovatno za većinu.
    Dobila sam preporuku od svoje MPO specijalistice....Papir sa brdo kratica, koje ja većinu ne znam ni šta znači

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja sam imala 3 spontana ( ili kako to oni stručno vele biokemijske) pošto mi je najdulja amenorea bila 8 tj. sve je otislo prirodnim putem ,karitipove smo radili i nista,nikad me nitko nije poslao na nikakavu imunolosku pretraagu, da li ja to moram sama tražiti uputnicu za to ? ili koji je sistem? Koliko dugo se čeka na red kad se naručis za sve te pretrage?

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

I da li moramo to raditi i ja i partner? ( sorri plavuša, ali ovo mi sve strano i novo?

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

@ strašna, mi smo kariotip radili na rebru. U klinici za pediatriju (zelena zgrada). Trebale su nam uputnice za kariogram (svatko svoju) i uputnica za genetski savjet (ta je bila na moje ime). Ali to će ti reči kad ih nazoveš. Nas su naručili za nekih 2 tjedna, ali rezultate smo čekali više od dva mjeseca (rekli su da će biti za 4 tj. ali na kraju se to dosta odužilo). Broj: 01 2376 338 (mislim da sam na taj zvala ili 514 zadnji, ne mogu se točno sjetit).

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

@snupi probaj tražiti svog socijalnog ginekologa uputnice, neki daju, neki traže preporuku MPO specijaliste. Pretrage vezane uz imunologiju se većinom rade samo tebi (tj. sad mi ne pada na pamet ništa što rade oba partnera). Naručivanje i čekanje... to ovisi od pretrage do pretrage i za neke stvari su nas naručili za cca 2 tjedna, a rezultate smo čekali i po mjesec dana (ovisi kak imaju reagensa).
    Mi smo sve pretrage, i genetiku i imunologiju uspjeli riješiti u cca 2.5 mjeseca od kad nas je doktor uputio na to nakon kiretaže.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala Tikki raspitat cu se!!

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Hvala tikki!

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Cure molim vas na koji ste vi broj zvale za kariogram na Rebru? Htjela bi čut na koji točno odjel treba glasit uputnica jer naši to u pž ne znaju....
    I jel treba i od supruga? Treba li nam i za onaj razgovor s doktorom?
    Ne znam kako da dodjem do njih? Znam da je tamo gužva al gotovo dva dana bez prestanka zovem.....i ništa!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •