mačkulina,mačkulina prvotno napisa
Drago mi je da imas plan za dalje!
Kakvi su nalazi iz Brayera?
Sorry, sto ranije nisam odgovarala (napokon sam ulovila jedan tjedan g.o.) Evo na brzinu:
Ometenje implantacije znaci da se oplodjeno jajasce ne uspijeva dobro ugnijezditi u maternici, pa se smatra da zbog toga ni ne dolazi do trudnoce ili se ona rano gubi. Jedan od razloga za to moze biti u tome da “podloga” u maternici (endometrij) nije zadovoljavajuce kvalitete jer npr.hormonalni sastav nije bio dobar, no neki noviji radovi ukazuju i na to da PAI-4G polimorfizam u kombinaciji s ACE D/D izgleda isto mogu smetati implantaciji jer ometaju fino podesavanje koagulacijskih parametara koje je tu potreno (balans izmedju fibrinolize i koagulacije). U novije vrijeme se te dvije pretrage preporucuju i habitualkama.
Njihovo djelovanje je slijedece:
- Visok PAI-1 (na mogucu sklonost ukazuje PAI-1 4G/4G ) ometa fibrinolizu (to je proces “otapanja” fibrina koji je produkt koagulacije) pa to ima za posljedicu nakupljanje fibrina.
- Poviseni ACE - “angiotensin-converting enzyme” ( na mogucu sklonost ukazuje ACE D/D) izgleda ima za posljedicu pojacano stezanje krvnih zila (kako to strucno kazu povecava produkciju vasopresora i reducira poluzivot vasodilatora) sto ima za posljedicu i sklonost povisenom krvnom tlaku , a moze ukazivati i na sklonost srcanim bolestima.
- Kada se dese u kombinaciji poviseni PAI-1 i poviseni ACE onda to izgleda moze imati efekt jos jaceg povisenja PAI-1 i jos jaceg nakupljanja fibrina. Terapija je koliko vidim niskomolekularni heparin.
Koliko sam pronasla ACE I/D polimorfizam kod nas rade Rebro i Vinogradska. Tu sam za daljnju diskusiju.![]()
tiki_a, ne znam za druga antitijela.
Sretno cure![]()