Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: prozdrljiva beba koja jede i povraca

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno prozdrljiva beba koja jede i povraca

evo kako naslov kaze Gregor je pravi zderonja, stalno bi cicao, sve to bi bilo izdrzljivo da ne povraca
    Rodjen je sa 2900g, otpusten sa 2750g;
    prvi mj= 3850g
    2mj. (prije 7 dana)=5380g
    dakle lijepo napreduje, pelene popisane .. platnene imamo i koliko god presvlacim, toliko su mokre (dnevno 6-8puta)
    Noc spava po 3-4h, pa prema jutro se budi svakih 2-3h !!
    Sto se kakanja tice, jedna do dvije obilnije stolice dnevno; ponekad se desi i da nema stolicu po 1 dan ali onda drugi .. puno pokaka !!
    Grceve ima od 2tjedna i to jer je prozdrljiv, pohlepan, uvijek gladan... pa se naguta zraka ali pomaze mu od:VIP-a probiotic premium prasak (1/2 cajne zl. u malo vode i onda mu to dam sa malom zl. prije podoja 1-2xdnevno!

A, problem je sto povraca, posebno posljednjih 2tj. svaki drugi -treci dan pa i cesce i to vise puta dnevno, nakon sto se prejede, povrati i to krene na nos i na usta .. uzas !! Nekad je to vec usireno mlijeko, a nekad kao da sam otvorila spinu .. i onda odmah cim ga obrisem trazi jos jer je gladan a, ja na rubu placa
    evo.. cijelo dopodne ga presvlacim, od 9h pa do 13:30h jeo je 4puta, povratio tri puta (dva puta obilno), pokakao se dva puta, popiskio cudo (3 pelene sa uloskom skroz mokre i od toga 1jako pokakana, a druga malo manje ), nisam stigla ni jesti, Eleni sam jedva pahuljice skuhala!
    Naravno da se nagutao zraka, naravno da prdi i podriguje ... evo sad se malo smirio, mislim da cu zaplakati ako uskoro ne zaspe

ok, danas je stvarno naporan, ali i inace stalnooo jede, ma dajem na zahtjev, svakih pola sata, sat, dva, 15min. .. kako god se sjeti i ok,
    nije da to ne razumjem ali otkuda tolika glad? Zasto nema mjere u cicanju? cica koliko god moze i jos vise! Patronazna kaze da mu nedam :shock: a, kako da to izvedem :? ko izvadim cicu prije, pocne plakati, ma urlati i trazi cicu, trpa rukice u usta... i onda mu dam opet i obn naravno poslije povrati i tako mi stalno!
    Dudu mu nisam niti nudila, vode, caja ma nista !!

Elenu sam dojila dugooo , ma dok se Gregor nije rodio, tako da dojenje samo po sebi me ne muci, nego neznam kako mu pomoci ili ce to prestati?
    pomagajte.. stvarno sam zabrinuta :?

Pedijatricu nisam nista ni pitala jer znam sto ce mi reci: neka mu dam malo caja izmedju podoja, ... tako je komentirala i za Elenu !!
    Koja je isto cesto dojila ali kad bi se najela prestala bi, mislim i ona je znala bljuckati i koji put povratiti ali ne ovako :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh.. fulala sam
    na prvoj kontroli je imao: 3990g

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mel u kojim polozajima dojite
    i dal osjetis kad ti mlijeko krene curiti (refleks otpustanja mlijeka)

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i moja starija je bila zderonja
    i ova mlada ide tim stopama lol

pomazem si da je drzim na istoj dojci 3 sata, da ju u pol podoja podignem na rame da se podigne, pa vratim na ciku da zavrsi

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja ipak mislim da mu ne bi trebala tako cesto davat siku,bar da razmak bude sat i pol,a nek malo i place 15-tak -20 min,nece mu biti nista,jer bebe znaju plakat i kad se prejedu,sama sam se u to uvjerila. i ja sam u pocetku imala slican problem,al sam je jedan dan pustila da malo otplace i onda se sve normaliziralo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo zaspao je :D
    jadan.. tako se izmucio , nisam mu dala cicu sad dok mi je bio na rukama, a trazio je , i zaspao je tako
    bas se osjecam nikako, ajde recite mi jesam li normalna ?
    MM kaze da nismo normalni ni Gregor ni ja
    Mama mi kaze da mi je mlijeko mozda preslabo, a baba da je mozda prejako .. , sveki kaze da mu je i tata bio pohlepan), a ja kazem: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA....

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mel, pokusaj sa Storminim savjetom, ista sisa unutar npr. 3 sata.

Ako guta puno zraka, onda mozes pokusati neki polozaj u kojem je beba prakticki iznad sise. To moze biti polozaj nogometne lopte, polozaj kolijevke ali tako da si ti u polulezecem polozaju ili lezi pa ga stavi na sebe da siki.

I digni ga na podrigivanje.

I sretno, i ovaj period ce proci.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

da, polozaji
    lezeci na ledima ili polulezeci tako da je beba iznad dojke, morat ce vise vuci i sporije ce mu ici mlijeko

ajmo redom
    ne mora biti da je dijete pohlepno
    moguce imas jaki refleks otpustanja mlijeka pa se zagrcava npr. moje obje su se gusile al nece pustit ciku
    i normalno ako se naguta zraka da ce podrignuti i usput izbaciti i visak mlijeka

nama rece ped. da se to normalizira sa 3 mj, nakon sto prode skok u razvoju
    u meduvremenu pazi da sto mirnije doji, i dizi ga da podrigne

i drz se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anjica, dojimo samo u bocnom polozaju jer je tako najmirniji, lezecki ne ide nikako, ostale nismo ni probali , jer kad smo se 'slozili' u bocni tako smo i nastavili
    A, refleks otpustanja je ponekad jaci, ponekad slabiji - ovisi nakon koliko vremena doji!
    Kad je jaci refleks onda primjetim jer ne dise ali cica i onda stane zaplace se i nastavi - nema odustajanja, koji zderonja :shock:
    A, manji let down ne pusta cicu - izdrzi on to, neznam samo kako uspije ali eto :?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

za početak ne slušaj ni sveki ni mamu ni babu... ali to i tako već i sama znaš.

anjica je već pitala u kojim položajima dojite? primjećuješ li da se zagrcava?

od kad točno traje to povraćanje? kažeš da je posebno gadno zadnja 2 tjedna. a kako je bilo na početku?

pomaže li imalo kad ga držiš okomito ili i tada leti sve van?
    kako ti se inače čini? izgleda li da ga to jako muči, izvija li se?

ajde odmaraj sad i ti dok on spava

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

cure su ti vec rekle
    pokusavaj ga stavljati na sto cesce podrigivanje
    takodjer mozes u rucnik ili gazi izdojiti prvi jaki mlaz te ga tek onda staviti na dojku
    i pripazi na polozaje, one su ti vec navele koji su dobri kod jakog refleksa otpustanja mlijeka
    i Gregoru
    javi nam se kako ide

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

dok ja napišem ulete tri posta

probaj ga dojiti tako da ležiš na leđima, a on je gore. to skoro uvijek pomogne kod jakog mlaza mlijeka. pa ćeš onda vidjeti hoće li se bar malo smanjiti povraćanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, hvala Ra !! i hvala svima, pokusati cu !!
    e, da sve je krenulo nakon 2tj., mislim tada je krenuo punooo cicati i u dva tj.. je dobio taj prirast tezine koji je imao na prvoj kontroli, jer prvih 10-15dana je slabo cicao, izdajala sam se dosta, a onda je krenuo puno vise traziti i sad vise nemam potrebe za izdajanjem - barem nesto

A, nakon podoja ga stavim u okomiti polozaj i tad podrigne i bljucne!ć
    A, povracanje slijedi najcesce par sekundi nakon podoja, ne stignem ga ni dignuti a, on vec povrati ili povrati dok ga dizem na rame ili na ramenu ali sve to neposredno nakon podoja !

Ok, curke, evo place... idem do njega, javim se poslije

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ajme, i L. je bio takav. I nisam mu mogla ne dati cicu, ako ju je ocigledno trazio, a cica je i utjeha, jel, pa iako je sit, on bi pojeo ko da nije zavrsio s cicanjem prije 15 minuta, pa naravno povratio. To nam se isto tako od nekog 2.tjedna pocelo dogadjat. I onda je uletilo spavanje na cici s dudom u ustima. A ona je izletila jednakom brzinom ko sto je i uletila.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj ra prvotno napisa
    probaj ga dojiti tako da ležiš na leđima, a on je gore. to skoro uvijek pomogne kod jakog mlaza mlijeka. pa ćeš onda vidjeti hoće li se bar malo smanjiti povraćanje.

Ovo je dobar prijedlog, al kod mene je bio neizvediv jer bih imala slapove mlijeka To me je u pocetku izludjivalo - niti jastucici nisu pomagali :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I moj je takav. On nikada još do sada nije sam ispustio cicu. Koliko god da ima mlijeka on će to pocuclati. Neko vrijeme, kad sa, mu morala davati na bocu, isto bi gutao dok ju nebi ispraznio, a i onda bi plakao kao da je još gladan. On jednostavno stalno hoće cicati, a dokle god cica, guta i mlijeko pa se preždere. Manuel čak bljucne dok još ima cicu u ustima. To mi napravi svaki put. Ja otprilike znam kad bi mu moglo biti dosta pa prekinem podoj, dignem ga da podrigne i usprkos njegovom plakanju, ne vraćam ga na sisu. Nakon 2-3 min se smiri pa se igramo.

Cica je kod nas i utjeha i hrana i sredstvo za uspavljivanje, kakanje, protiv bolova... On i priča i smije se sa sisom u ustima Da se njega pita, bio bi prikvačen 24/24

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mony a, kad je to prestalo kod vas?

Pliska, probati cu ga 'skinuti' kad procjenim da mu je dosta, iako neznam jer... znalo se desiti da nakon jedne cice, podignem ga podrignuti, fino podrigne i pocne cicati rukicu.. pa me to zbuni i dam mu jos i on krene cicati kao da nije nista jeo :shock: uz glasanje: uuuu.. i sav vibrira od uzbudjenja sto ce opet na cicu , a naravno poslije povrati i onda bi opet jeo

ok, probati cemo malo manje papati :/
    naravno probati cu i dojenje na ledjima,
    probala sam ga skinuti u pola podoja da podrigne pa nastaviti,
    ali toliko je urlikao da sam odustala - nije ni podrignuo

uh.. u medjuvremenu je jeo jos dva puta i odspavao cak pola sata
    i bljucnuo na lezecki tokom presvlacenja
    saga se nastavlja

idem staviti robu prati .. i rucak podgrijati (srecom ostalo nam je od jucer), pa cemo dalje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da i Gregor ponekad podrigne s cicom u ustima, bljucne isto ponekad, a par puta je i povratio na cici.. eee.. toje stvarno za podivljat', sve ravno u dekolte , po hlacama.. po sebi, ma nema druge nego u kadu i on i ja

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Isto i kod nas. Malac se od nekog 2-3. tjedna precicava, podriguje, bljucka i onda opet precicava. Znala sam doslovce plakati od muke, a o pobljuckanim bodjima, majicama, mojim majicama da i ne pričam. Pedijatrica mi rekla što se brinem kad lijepo napreduje Unazad desetak dana, kako je napunio 5. mj, stanje malo bolje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh TONI, jos dakle cca 3mj :shock: , ajmeee.. a, ja mislila to ce proci kroz tjedan-dva

e.. super!
    evo decko je odspavao 2h pa se sad nacicao, podrignuo na cici, pokakao se , sad cekam i drzim ga na sebi- glava na mom ramenu, neka malo 'odlezi' pa se idemo presvuci i obuci i malo van

uhhhhh.. hvala vam svima , danas mi je tako tezak dan, MM-a nema do veceras, E, G i ja smo stvarno se namucili

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A, o bljuvanju po robi, necu ni komentirati, strasno.. i sto je najgore te fleke slabo idu u pranju, pola majica mi je pobljuvano, vide se fleke pod nekim kutom, ili ja to umisljam :? , ma kako god nasa perilica radi barem 2xdnevno, da ne spominjem i susilicu proteklih dana

bas ste me utjesile,
    probati cu sve savjete (nesto vec i jesmo),
    i lijepo je znati da nisam luda ni ja ni Gregor , ima vas dakle jos

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sstorma i Marta probali smo polozaj nogometne lopte i nevalja - opet se izbljuvao, a onda polulezeci polozaj kolijevke, G odozgo nekako je uspjelo :D , evo sada cica rukicu , malo cemo odmoriti pa cemo opet ponoviti.. uh , vvaljda nece opet povracati

hvala vam

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

hm, nogometna lopta ne funkcionira jer je dojka iznad bebe, trazi polozaj gdje je beba iznad dojke
    mel, drz se onda polulezece kolijevke kad god mozes, dok se situacija ne smiri
    probaj cak leci na leda (ili se iz polulezece kolijevke pomalo spustaj)i bebu na dojku, tako ce mu mlijeko teci najsporije (mada, nista nije garancija da nece bljuckati, no ipak manje).

moram sve mame bljuckaca upozoriti/podsjetiti na skokove u razvoju.
    pamtite brojeve 3 i 6
    znaci, treci i sesti dan, treci i sesti tjedan, tri mjeseca, sest mjeseci
    ne tocno u dan, ali sa navedenom starocu bebe ocekujte pojacano dojenje, nervozu, bljuckanje....

Odnos ponude i potraznje regulira se nakon treceg mjeseca (kada prode skok u razvoju); do tada su skokovi dosta cesti , hormoni se uravnoteze, bebe pocnu dozivljavati dan/noc...tada se podoji ipak "unormale" i bljuckanja se smanje na prezivljavajucu razinu ili cak potpuno prestanu.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ma mel sto bi bili ludi

bljuckanje je izrazeno kod beba cija mama ima jaci let down, ili cak vise LD po podoju + beba je "jak" sisac, nagutava se zraka, ne zeli pustiti dojku...nista cudno

reci ti svima da je to zato sto imas super mlijeko (puno ga ima i odlicne je kvalitete) a i G poteze pravo "muski"...jos ce vam se divit

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Storma

uh, danas je povracao 'samo' dva puta
    polozaj nam pomaze ali problem je i dalje sto decko voli puno papati,.
    ma ok, izdrzati cemo do tog 3mj pa ce valjda biti bolje

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

evo mog iskustva.
    uglavnom kad je gladan i kad treba podrignuti ima iste reakcije - hvata i cucla ruku kao da je gladan. to me je zbunilo masu puta pa sam mu svakih 15 min davala cicu dok mu jedan dan na kraju nisam sve zbetonirala i tad je 2 i pol h vristao zbog grceava i trazi jos cicu - a ustvari trebala sam ga samo nakon podoja drzati da se dobrano ispodriguje. znaci nije mu dovoljno jednom nego par puta, pa i da bljucne ako treba /taj dio traje pola h nakon podoja.
    sad prakticiramo 10-15 min podoj, pola h drzanja uspravno dok ne zavrsimo s podrigivanjem i onda uglavnom spava sat, nekad 2 pa cak i 3 h i onda ponovo podoj, podrigivanje.......

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mel ja sam za to povračanje nakon obroka pitala u rodilištu,dobila sam odgovor da neka djeca znaju učestalo povračati dok im se želučić ne privikne,isto kao što je slučaj neke djece s kolikama!

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa

moram sve mame bljuckaca upozoriti/podsjetiti na skokove u razvoju.
    pamtite brojeve 3 i 6
    znaci, treci i sesti dan, treci i sesti tjedan, tri mjeseca, sest mjeseci
    ne tocno u dan, ali sa navedenom starocu bebe ocekujte pojacano dojenje, nervozu, bljuckanje....

Odnos ponude i potraznje regulira se nakon treceg mjeseca (kada prode skok u razvoju); do tada su skokovi dosta cesti , hormoni se uravnoteze, bebe pocnu dozivljavati dan/noc...tada se podoji ipak "unormale" i bljuckanja se smanje na prezivljavajucu razinu ili cak potpuno prestanu.
    Možda je malo OT, ali prosila bih te storma da mi odgovoriš. Možda je i malo bedasto pitanje Već sam na puno mjesta pročitala za te skokove u razvoju i kada se događaju... e sad što mi nije jasno - 3 i 6 tjedan, 3 i 6 mjesec - da li to znači cijeli taj tjedan (ili mjesec) ili nekoliko dana u tom periodu. :? Ne bi mi bilo baš drago da skok traje cijeli mjesec... ojojoj!!!

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Svea skokovi u razvoju su u tom periodu koje je storma navela, a traju opet ovisno od bebe do bebe, moze trajati samo jedan, a moze trajati i tri dana
    znaci, ne moras se brinuti, ne traju po mjesec dana

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ma da traju par mjeseci sve bi na psihijatriji zavrsile

dobro rece anjica, par dana
    tvrdokornije bebe i tjedan dana, recimo

i uglavnom nije cijeli dan frka, ali predvecer, do spavanja moze biti...cupavo

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

opet u nastavcima

obicno bude "problem" jer mama ne zna sto je, pa pocnu one standardne "gladno je..." ili probas SVE sto ti padne na pamet a dijete i dalje uzrujano, place, vristi....gadan pritisak na psihu.
    S druge strane, kada znas da je to samo skok u razvoju, da sve radis dobro i da je to jednostavno faza koju moras izgurati...lakse je, puno lakse

Uglavnom, nakon par dana akcije - deranja, plakanja, nacicavanja poluluda shvatis kako vec neko vrijeme ne cujes bebu, ili se ponasa posve podnosljivo (lol) - pogledas bebu i shvatis da radi mlijun stvari koje do sada nije...padnes u ekstazu i sve zaboravis (do iduceg skoka)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uuuhh.. kod nas je malo bolje !!
    samo sto je Gregor pokupio prehladu od Elene
    smrce, kaslje, .. ma za plakat
    sinoc i temp. 37.8-38, danas je bolje 37 temp., ujutro idemo pedici
    naravno cica ko' i inace (mozda malo manje), samo sad ga cesce dizem da podrigne, kako je pun slajma, okrenem ga na trbuh preo mog koljena da povrati i ok, ne izleti sve sto je pojeo, barem se nadam , uuuuuuuuhhh... ima li kraja??
    bas sam umorna i dosta mi je

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

joj mel

ma zgurat ce on to za cas, samo nek doji

mogu mislit kako si umorna, nije lako boriti se sa svim tim, no vidim da si zilava pa znam da ces sve majstorski izgurati

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mel kako ste
    jeste jos prehladjeni
    kako bljuckanje

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ajde da ja vama ispricam nasu pricu o povracanju; moj Gregor (da isro se tako zove ) je veliki zderonja i veliki bljuvac

Odmah cu vam reci da ovo sto ste napisale da bljuckanje i povracanje prestaje nakon nekog vremena, 3 mjeseca, uopce ne mora biti; mi smo zivi dokaz da to nije tako; moj Gregor ima 7 mjeseci i povraca u mlazovima jos uvijek, i to ne samo poslije sisanja, nego i za vrijeme sisanja, tako da presvlacenje i tusiranje njega i mene je sastavni dio sisanja!!!
    Dobro znam sto su to ispovracane majice, hlace, posteljina, rucnici, ...i gace, ....da cak i gace moram nekada presvlaciti ako dojimo u takvom polozaju! A o cistoci parketa da ne pricam, jednostavno se ne isplati brisati svaki dan...fleke posvuda! I to ne ide samo tako lako, treba to dobro izribati...mos' mislit

I on je kada je bio manji mogao biti pristekan 24 h na sisu, cak i kad je sit, on je uvijek trazio jos i jos i jos, i jos i jos...pa se naguta zraka, pa bljuje, pa opet sisa!

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

eh jos nesto...
    - cesce dizanje za podrigivanje bas i nije pomoglo
    - takodjer jednom sam zvala sos telefon i receno mi je da mu nikako ne uskracujem podoj, dakle pustiti ga da sisa koliko dugo hoce... :/ ajoj

najgore od svega je to sto to tako strasno izgleda kada povraca, uvijek se uplasim jer taj mlaz je pre prestrasan, kao da curi iz vatrogasne cijevi! :shock:

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moramo osnovati klub cicoljubaca bljuvača

Mi smo prošli skok sa 3 mjeseca i trajao je 4 dana Izludila sam. Molila sam ljude na cesti da ga malo prime jer nisam više mogla izdržati. Plakao je po cijele dane, spavao po 5-10 min, a čak je i 2 noći prosisao (inače spava cijelu noć). Zanimljivo je to da kad bi ga držao netko drugi, nije se toliko derao, a čim bi mu se približila, otvarao bi usta i počeo mljackati. Osječala sam se kao jedna veeelika cica koja hoda.

No, prošlo je i sad je opet ok. Cica i dalje stalno, i ne ispušta cicu ako nemora, ali i spava i zabavlja se. Izdržljivo je. E da, bljucka i dalje

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pliska, kako tvoj problem s bradavicama?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa evo sada je napokon malo bolje. Prije dva tjedna sam počela terapiju sa diflucan kapsulama i to jačom dozom i evo zdnjih par dana me skoro ništa ne boli kad dojim ali još probada odmah poslije podoja i još i između podoja. Smanjio se intenzitet probadanja tako da je sada podnošljivo. Kod mene se izgleda to jako proširilo jer su mi gljivice počele izbijati i po rukama i licu. Sada se povuklo i nadam se da će skroz proći. Hvala što misliš na mene

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Drago mi je zbog tebe, želim ti ugodno dojenje čim prije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da se javim!!
    Mi smo jucer dosli iz bolnice, bili smo na Kantridi od pon do jucer!
    Isli smo u pon do pedice da ga poslusa, nije imao temp. ali je bio pun slajma i kasljao je !
    Pedica nakon sto ga je poslusala rekla je da idemo u bolnicu slikati pluca jer da ima bronhitis :shock: ,
    pluca su ok, krvna slika isto, temp. nije imao, mokraca ok ...ali kako je bio pun slajma zadrzali su nas, preko dana od 6-22h sam bila s njim, a doma sam isla od 22-6h jer tada se ne smije kod beba!
    Ma uzas... ali eto prosli smo i to, dojila sam 'po programu', svaka tri sata - islo mi je to jako na zivce, stalno je bio gladan a nisam mu smjela dati , ali ok, caja nije htio, ni dudu, dohrana nije bila potrebna, izdaja sam se u 2h ujutro za njegov nocni obrok, ali kako nije nikad jeo na bocu, tako je malo jeo po noci .
    Kilaza nam je tako, ok, nije pao ali dobio je samo 100g!!
    Bio je na intravenoznim antibioticima, ventolinu, metilu, kapi za nos (Bivacyn i operil P), strasno ali izdrzali smo i sad mu kapamo nos 2xdnevno i ok je!!
    Cica opet sad kad je dom stalno
    Za ad ne povraca, ali bljucka

Tako da uzas je iza nas, prezivjeli smo i to!!
    Umorna sam i iscrpljena, nista nisam spavala cijeli tjedan!!

pozdrav svima, cicavac zove

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mel, horor, ali glavno da je malac sada ok Mi smo valjda ušli u taj famozni skok u razvoju u 6. mj. jer je malac opet od danas popodne stalno na sisi i tek je sada zaspao i opet pomalo bljucka...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi valjda prolazimo kroz nekakav 'skok', jer evo otkad smo stigli iz bolnice, Gregor stalno cica !!
    Prvu noc se budio 1.5-2h, preko dana je bio jako nervozan, puno je cicao i sinoc je spavao ok, dopodne isto ok, ali cijelo popodne cica i evo sad je zaspao ..
    Nadam se da ce ga brzo proci to non-stop cicanje, bas sam umorna .

Sutra cemo pedici na kontrolu, sto se viroze tice, to je iza nas, nema nikakvih simptoma, nosic jos malo smrlji, mozda jednom dnevno zakaslje, temp. nema, ma super! samo neka tako ostane!

A, jako sam razocarana sa bolnicom sto se dojenja tice, ok, podrzavaju dojenje, stvarno su za dojenje, ali ne kuzim zasto onda svi dobiju caj i dudu? iako sam vise puta rekla da samo doji i ne koristi dudu, uporno su mu gurali i dudu i caj?! ok, nije htio niti jedno niti drugo, ali da smo ostali duze... neznam bi li uspjeli izaci bez tih aksesoara!!
    Jos su sve sestre komentirale kako se Gregor cudi boci i dudi i caju i opet su mu nudile :?
    Ok, obzirom da nocno dojenje, odnosno posjete bebi nisu dozvoljene, taj nocni obrok ajde moze proci... ali zasto i danju forsirati caj i dudu (za dohranu sam kategoricki i vrlo hm.. grcevito rekla da mu ne daju ) kad sam ja bila u sobi kod njega 90%vremena (isla sam van jesti i malo prosetati i to povremeno i to samo kad bi zaspao i naravno kad je vizita i tad nije bilo posjeta)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

TONI thxž, sve je ok!
    Uuuu.. blago vama vi ste u 6mj. 8) , pocinjete li papati nesto osim cice?

A, i Gregor bljucka, povremeno i malo vise bljucne ali ok, zasada ne povrace, iako je u bolnici povracao ma skoro pa stalno - mi smo bili jako 'zanimljivi' svima, posebno kad bi sve zavrsilo u mojem dekolteu !!
    Ahh.. a, sto da kazem, kad smo dojili 'po rtasporedu' pa bi Gregor pregladnio i pohlepno pocicao i naravno povratio , ali ok, jedno je sigurno, kako smo se morali vagati prije i poslije svakog hranjenja, tako smo izvagali da mu ostane nakon povracanja tocno 50ml .. barem nesto, ali jos bi obavezno pocicao nakon povracanja barem 50ml, ma ponekad i vise !! A, najvise sto je odjednom pocicao je bilo oko 200ml :shock: (130+70) bila je pauza od 10min. izmedju podoja, inace je u prosjeku cicao oko 100ml !! Ma kako je biona jakoj terapiji bio je malo 'usporen', dosta je spavao i bio nervozan pa su mi rekli da je dovoljno ali da kad se skine s terapije ce jesti puno vise
    A, to 'puno vise' je sada non-stop

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mel, tek sad vidim šta vas je sve snašlo.
    ajde, najgore je prošlo, bitno da ste vi doma.
    da se možete maziti i dojiti bez gledanja na sat...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Glavno da je malcu bolje i da papa. Nisam mu još ništa davala osim cike. Čekam da navrši 6. mj. Tako sam i s Toni, a onda lagano s jabukom... Startamo kroz koji dan pa ćemo vidjeti hoće li mi i voće tako pasati kao cika

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj mel prvotno napisa
    Mony a, kad je to prestalo kod vas?

Vidim da ste vec rijesili, al dugujem odgovor - do negdje 3. mjeseca je bas trajalo, al se intenzitet poceo smanjivat iza mjesec i pol il tak nesto, ako se dobro sjecam

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

vidim da nitko nije spomenuo refluks... mislim da je to vrlo vjerojatno objasnjenje...
    moja beba ista prica pocela jako povracati sa oko mjesec dana, kad smo konacno poceli koliko toliko normalno dojiti (prvi mj dobitak 1500 grama ).. znaci cijeli dan na cici, kad god nije na cici bljuje, presvlacenje puno puta na dan, pa dok presvlacis se jos pobljuje od tog sveg prevrtanja... svaki dan masina robice (oni popisi o kolicini robice na portalu ha ha ha ha mos mislit, to je samo za neke pristojne bebe nebljuvace)
    bili u klaicevoj nakon 10ak dana, dobila samo 100 grama, pa uzv jednjaka, zeluca itd, rekli su da je hvala Bogu samo slabost misica, znaci onaj prolazni refluks, rekla tamo dr da traje do godinu dana...
    male bebice nositi okomito nakon hranjenja barem pola sata, svi kreveti, presvlacilica itd nagnuti pod 30ak stupnjeva (za krevetic - dignute noge oko 35 cm, tj 8-10 enciklopedija ), hlacice bez gume na struku, pazili da ju slucajno ne dotaknemo po trbuhu jer bi samo izletio mlaz i tako 3-4 mjeseca (nakon tih mjera nastavili smo super dobivati na tezini)
    mogu vam reci mi smo sad oko 5 i pol da je vec puuuuno bolje (samo da se ne ureknem) povraca ona jos ali sad su to vecinom pristojne kolicine, rijetko bas cijeli obrok.. nakon sto pocnemo sa dohranom rekli su da ocekujemo jos poboljsanje...
    sretno!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Joj mel šta vas je to snašlo . To guranje čaja i dude na Kantridi je i meni diglo živce. Proveli smo tamo jednu noć i doktorica uporno gura Manuelu čaj, a ovaj neće jer nije nikada pio. Kad sam joj rekla da je on samo na cici rekla mi je da mu dam tu i tamo čaja tako da ga "zavaram" Koja glupost!

Manuel i poslije skoka papa i prenajede se pa bljucne, ali ono što mene zanima i čudi je to da povrati više vremena nakon obroka i to bude kao čista voda. To kod Daniela nisam nikada vidjela. Jel ima netko objašnjenje za to?

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mi se prijavljujemo,Lel je malo- cico-malo bljuvač. Kod nas je situacija da zaspi na sikici, pa čim ga pomaknem, bilo da se podrigne, bilo da ga spustim u krevet,bluvanje.I onda se probuda, pa traži ciku, pa zaspi,pa čim ga spustim.........
    Najgore je navečer kad sam umorna ko pes, i kad me i Kian treba, a ja nemogu adekvatno zadovoljiti potrebe ni jednog niti drugog, i isfrustrirani smo svi troje.
    Dudicu neće, koliko god mu ju ja nudim, tak da nam je sikica sve.
    Imate li kakav prijedlog?
    Lel je sada 2 mj,prvi mj je dobio 2 kg i narastao 7 cm.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •