Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: aromatični pommes frites

  1. #1
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno aromatični pommes frites

    pomfri bez trunke masnoće

    jako fino (vegeta je, dakako, čisti višak). dovoljno je peći oko 25 minuta, bar jednom tijekom pečenja promiješajte.

    http://www.coolinarika.com/printable...-pommes-frites

    Sastojci za 4 osobe
    1 vrećica Zamrznutog Pommes fritesa Podravka (1 kg)
    100 g luka
    2 žličice narezanog ružmarina
    2 žličice narezanog bosiljka
    1 češanj protisnutog češnjaka
    100 ml vode
    1 žlica Vegete

    Priprema
    Krumpir, luk narezan na kolutove, češnjak, ružmarin, bosiljak i Vegetu dobro promiješajte, stavite u vatrostalnu posudu, zalijte vodom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 35-40 minuta.

  2. #2
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Hm, teško da će "pečen" u vodi biti onako hrskav kao uobičajeni, prženi :/ . Ili se varam? Jesi isprobala?

  3. #3
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    nije hrskav, to je zapravo pečeni krumpir. ako ga par puta promiješaš imat ćeš reš krajeve (jer svaki krumpirić dođe na vrh zdjele a peče se otklopljeno) ali ne, nije ni hrskav ni mastan kao prženi.

  4. #4
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Ovo bi moglo biti mmmmmmmm!
    Ja sam jednom gledala Jamie Olivera i nekakav Elvisov burger, salat i krumpir. Ali u ovom krumpaču ima maslinovog ulja.
    Krumpir se opere, ne guli i nareže se na pomfri, ne baš pretanko. Prvo se prokuha u malo slane vode, nekih možda 5 minuta.
    Onda se ocijedi i na tavu se ulije malo maslinovog ulja na koji se baci neočišćeni češnjak. Na to se stavi ovaj krumpač i popeče se isto nekoliko minuta, dok pokupi svo maslinovo ulje. A onda se sve to stavi u tepsiju i peče se na 200 stupnjeva cca pola sata. NNaravno začini se po želji a ako netko želi može i malo maslaca na to staviti.
    Ispadne jako jaaaaaaaako fino!

  5. #5
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    ja pravim nesto slicno, samo pecem nasuho u rerni

  6. #6
    paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    752

    Početno

    ana.m ja vrlo slično gotovo uvijek radim krumpir (ogulim, prokuham - puno brže bude gotov, stavim u rernu s maslinovim uljem), samo što dodam ružmarin u pećnicu, svi se dave u tome.

  7. #7
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Ja ga volim onako dobrog iz friteze, a najviše volim "kuhano-pečeni" bijeli krumpir na ploške i još ako je neka fina sorta poput monalize - extaza. Vrhunski mljac. OK, ne češće od dvaput mjesečno.

  8. #8
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Ajme, monaliza, najslađi krumpirići!!! :D

  9. #9

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ja bi od krumpira mogla živjeti

  10. #10
    Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    839

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    ja bi od krumpira mogla živjeti
    Pričaj mi, za mene kažu da sam napravljena negdje u krumpiru.

  11. #11
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    krumpirova zlatica?!

  12. #12
    Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    839

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    krumpirova zlatica?!
    Aha, baš sam zlatna !

  13. #13
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Zlatica mi u krumpire stigla,
    ja je prašim - ona noge digla

  14. #14
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    a ja sam samo stavila recept...

  15. #15

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    A meni MOnti brani krumpireeee.... a Međimurkaaaaaa......

  16. #16
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    a ja sam samo stavila recept...
    kad smo vec kod recepta - ako je namijenjen izbjegavanju dodatnih masnoca, svakako treba imati na umu da je smrznuti pomfrit vec mastan jer je dijelom kuhan u masnoci - zato mu ne treba dodatna masnoca ako se pece na suho u rerni

  17. #17
    Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    839

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Zlatica mi u krumpire stigla,
    ja je prašim - ona noge digla

  18. #18
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Tražim, tražim i ništa.
    Zanima me jedno:
    Kako ispeći krumpir u pećnici a da bude hrskav. (I mami uspije i sveki i susjedi samo meni ne )
    Mislim ono, kad se peče meso pa se doda i krumpir.
    Nikako da mi ispadne dobar, uvijek je kao skuhani, bez obriza što napravim uvijek ista priča.
    Probala sam: napola skuhani stavit, s puno masnoće, s malo masnoće, poklopljeno, otklopljeno, s ventilatorom i bez, sve temperature od 180 - 220 °C i uvijek ista stvar - skuhani krumpir .
    U čemu je tajna.
    Možda u samom krumpiru :?
    Kako da uopće znam koji sam kupila?

  19. #19
    Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    D.Resa
    Postovi
    1,961

    Početno

    Citiraj kahna prvotno napisa
    Kako da uopće znam koji sam kupila?
    E ovo i mene zanima.

    Znam da je generalno gledajući onaj crvenkasti malo tvrđi, pa je bolji za pečenje, a žuti (iznutra) mekši pa je dobar za kuhanje.

  20. #20
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Obratno.

  21. #21
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj wewa prvotno napisa
    ja pravim nesto slicno, samo pecem nasuho u rerni
    i ja

  22. #22

    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    20

    Početno

    Citiraj kahna prvotno napisa
    Tražim, tražim i ništa.
    Zanima me jedno:
    Kako ispeći krumpir u pećnici a da bude hrskav. (I mami uspije i sveki i susjedi samo meni ne )
    Mislim ono, kad se peče meso pa se doda i krumpir.
    Nikako da mi ispadne dobar, uvijek je kao skuhani, bez obriza što napravim uvijek ista priča.
    Probala sam: napola skuhani stavit, s puno masnoće, s malo masnoće, poklopljeno, otklopljeno, s ventilatorom i bez, sve temperature od 180 - 220 °C i uvijek ista stvar - skuhani krumpir .
    U čemu je tajna.
    Možda u samom krumpiru :?
    Kako da uopće znam koji sam kupila?
    Pa nije li tajna u mladom krumpiru?
    Ja obicno kad pecem mladi krumpir ispadne fino hrskav, stari uglavnom ne bude bas hrskav.

  23. #23
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Ma mom svekru o svekrvi uvijek ispadne hrskav. I mladi i stari.
    Jučer sam ja pekla mladi i (kako mi je frendica rekla) raširila ga po velikom protvanu, bio je isti kao i svi prije samo što se dooobro zapekao za protvan
    Odustajem, valjda je u meni problem :/

  24. #24

    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    20

    Početno

    Citiraj kahna prvotno napisa
    Ma mom svekru o svekrvi uvijek ispadne hrskav. I mladi i stari.
    Jučer sam ja pekla mladi i (kako mi je frendica rekla) raširila ga po velikom protvanu, bio je isti kao i svi prije samo što se dooobro zapekao za protvan
    Odustajem, valjda je u meni problem :/
    Mozda i bolje obzirom da je krumpir itako prilicno losa namirnica.
    Prebaci se na batat zdraviji je... 8)

  25. #25
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Ma znam ja za batat.
    Eno stric mi posadio cijelo polje u Pakoštanima pa čekam

    Ali nebi mogla bez krumpira

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •