Evo nas opet s novim problemima...Nakon mastitisa sam prije tjedan dana završila na Hitnoj jer mi je temperatura cijeli dan bila od 39,7-40,2, a tamo su mi rekli da nemam nikakvu upalu (pa ni mastitis) jer su nalazi krvi savršeno u redu pa su me poslali doma uz konstataciju da oni nemaju pojma zašto ja imam temperaturu koja se ne da sniziti... Srećom, prestalo je samo od sebe za 2 dana.
Dan nakon toga su bebača počeli mučiti grčevi, grozno ga boli i to najčešće cijeli dan, ne kao klasične kolike koje se navodno javljaju navečer u isto vrijeme. Prehranu sam maksimalno pročistila (sve je cjelovito, nema kravljeg mlijeka ni u tragovima, ne jedem mahunarke ni povrće koje napuhava, ne jedem ništa sirovo, privremeno sam izbacila i voće...) pa to ne može biti razlog grčevima. Malca i dalje dojim na zahtjev i do prije dva dana mi je mlijeka bilo i previše, patronažna je rekla da to nikad u životu nije vidjela. Međutim, zadnja dva dana se količina mlijeka smanjila i bebač posiše 10-ak minuta, dojka je skroz mekana, a on vrišti sve dok ga ne stavim i na drugu dojku (a nekad ni to ne pomaže), iako iz prve izlazi mlijeko (doduše, slabije nego inače) kad malo pritisnem aureolu. Zadnje 3 stolice su mu zeleno-žute i sluzave, a do sad su bile zlatno žute, kao kajgana. Što se tiče broja pokakanih i mokrih pelena, to je OK, ali me brine da nije ipak gladan. Da li gubim mlijeko?! Kada tokom dojenja pokušam raditi kompresije ne bi li dobio masnije mlijeko, počne vrištati i ispljune bradavicu. Inače, bradavice mi izgledaju kao dva ćevapčića otkad mali ima grčeve jer kod svakog grča počne gristi bradavicu, drži ju desnima i okreće glavu lijevo-desno što boooooli!!! Dok ga uspijem odvojiti, već je kasno. Jučer mi je lijeva bradavica prokrvarila, a obje me jako peku i bole, pa ih mažem mlijekom ili Purelanom, ali bez većih promjena.
Drugi problem su KVRGE! Prekjučer sam imala bolnu kvrgu u donjem vanjskom dijelu lijeve dojke, dojka je na tom mjestu bila vruća, crvena itd. Patronažna mi je rekla da se izdojim do kraja (učinjeno) i razbijem kvrgu (to nisam uspjela). Kvrga je i dalje tu, ali ne boli i ne smeta, pokušavam je razbiti, ali bez uspjeha. Danas sam shvatila da istu takvu kvrgu imam na istom mjestu i na desnoj dojci koja je inače problem-free. Da li trebam razbijati i tu kvrgu koja nema nikakve simptome? Inače sam i prije trudnoće imala grudi pune kvrga i kvržica pa me jako zbunjuje to detektiranje opasnih kvržica koje mogu uzrokovati mastitis... Nakon razbijanja kvrga me grudi strašno bole, pa se pitam da li to oštećuje tkivo dojki?
Pomagajte dok još imam mlijeka!!! Već smo napunili 4 tjedna i još se mučimo s dojenjem!!!