Citiraj emily prvotno napisa
Kako se bebach inace ponasa zadnjih 2 dana, da li je placljiviji, nervozniji, cini se nezadovoljan ili gladan?
da li doji po noci? da li cesce trazi dojiti? ili je radio vece pauze izmedju podoja nego inace?
Zbog grčeva jako plače pa ga često čak ni dojka ne može umiriti, a to je za njega stvarno čudno jer je inače bio vesela i mirna beba. Po noći je do sada jeo samo jednom (zaspali bi oko 22h, budio bi se za sisanje oko 3:30, zatim dalje jede otprilike svaka 2,5h), a sada se po noći budi svaka 2 sata, a po danu jede bez ikakvog reda i to češće nego inače. Nekad po noći dojenje prođe bez suza, ali sinoć je imao grčeve, pokušavao prduckati, od tog truda i naprezanja bi izbljucnuo većinu posisanog mlijeka i onda opet sve ispočetka.

kazes da te bradavice peku, da li je maleni imao soor?
Ne, soor nismo imali, peku me i bole i probadaju jer su ižvakane i izgrickane zbog lošeg položaja i njegovih grčeva tokom dojenja. Položaj nam više definitivno nije dobar jer plače čim ga okrenem tijelom prema sebi (položaj kolijevke). Jedino tolerira položaj kolijevke u kojem mu je samo glava okrenuta prema dojci. Hvat nogometne lopte, dojenje četveronoške i sl. ne dolazi u obzir jer imam užasno puno mlijeka i mali se uvijek zagrcne, ostane bez zraka i izgleda prestravljeno (probala sam se malo izdajati prije podoja, ali mlijeka stvarno ima užasno puno - toliko o mom nestanku mlijeka - tako da bih se trebala izdajati doslovno 15-20 minuta kako bi mlaz oslabio). Sada jako teško široko otvara usta, draže mu je primiti samo bradavicu i onda "usisati" dio aureole.

sto se tice kvrga, one znace da je negdje u dojci nastao zastoj mlijeka
Jučer me je mama došla izmasirati tj. razbiti kvrge jer toliku količinu boli ne mogu sama sebi nanijeti, a i patronažna to odbija učiniti - mama je uspjela razmekšati kvrgu veličine marelice uz neopisive bolove :/ ali je danas ujutro kvrga bila na svom mjestu + još dvije manje... Na dodir me jako boli, pokušavam ju razbiti, puno dojim na tu dojku i nadam se da ću uspjeti jer mi je već muka od tih kvrga!

odmor je carobna rijec na koju obicno zaboravljamo, pokusaj se sto vise odmarati, opustiti, popij topli caj, ukljuci muziku koju volis ....
E, da, ovaj dio zaboravljam - MM radi preko dana, tesko mi je gledati kako se mali muci s grcevima, a k tome je trenutno i mama od MMa kod nas sto mi ide na zivce. Morat cu nauciti opustiti se...

Javim kako ide.