Zbog grčeva jako plače pa ga često čak ni dojka ne može umiriti, a to je za njega stvarno čudno jer je inače bio vesela i mirna beba. Po noći je do sada jeo samo jednom (zaspali bi oko 22h, budio bi se za sisanje oko 3:30, zatim dalje jede otprilike svaka 2,5h), a sada se po noći budi svaka 2 sata, a po danu jede bez ikakvog reda i to češće nego inače. Nekad po noći dojenje prođe bez suza, ali sinoć je imao grčeve, pokušavao prduckati, od tog truda i naprezanja bi izbljucnuo većinu posisanog mlijeka i onda opet sve ispočetka.emily prvotno napisa
Ne, soor nismo imali, peku me i bole i probadaju jer su ižvakane i izgrickane zbog lošeg položaja i njegovih grčeva tokom dojenja. Položaj nam više definitivno nije dobar jer plače čim ga okrenem tijelom prema sebi (položaj kolijevke). Jedino tolerira položaj kolijevke u kojem mu je samo glava okrenuta prema dojci. Hvat nogometne lopte, dojenje četveronoške i sl. ne dolazi u obzir jer imam užasno puno mlijeka i mali se uvijek zagrcne, ostane bez zraka i izgleda prestravljeno (probala sam se malo izdajati prije podoja, ali mlijeka stvarno ima užasno puno - toliko o mom nestanku mlijekaemily prvotno napisa
- tako da bih se trebala izdajati doslovno 15-20 minuta kako bi mlaz oslabio). Sada jako teško široko otvara usta, draže mu je primiti samo bradavicu i onda "usisati" dio aureole.
Jučer me je mama došla izmasirati tj. razbiti kvrge jer toliku količinu boli ne mogu sama sebi nanijeti, a i patronažna to odbija učiniti - mama je uspjela razmekšati kvrgu veličine marelice uz neopisive bolove :/ ali je danas ujutro kvrga bila na svom mjestu + još dvije manje...emily prvotno napisa
Na dodir me jako boli, pokušavam ju razbiti, puno dojim na tu dojku i nadam se da ću uspjeti jer mi je već muka od tih kvrga!
E, da, ovaj dio zaboravljam - MM radi preko dana, tesko mi je gledati kako se mali muci s grcevima, a k tome je trenutno i mama od MMa kod nas sto mi ide na zivce. Morat cu nauciti opustiti se...emily prvotno napisa
Javim kako ide.![]()

- tako da bih se trebala izdajati doslovno 15-20 minuta kako bi mlaz oslabio). Sada jako teško široko otvara usta, draže mu je primiti samo bradavicu i onda "usisati" dio aureole.
Na dodir me jako boli, pokušavam ju razbiti, puno dojim na tu dojku i nadam se da ću uspjeti jer mi je već muka od tih kvrga!
Odgovori s citatom