Citiraj Deaedi prvotno napisa
Evo, pogledaj moje iskustvo sa mastitisom (na jednom drugom topicu)- ne ponovilo se nikome-reagiraj na vrijeme!
Strašno, takvih svari se i ja bojim, jako mi je žao da si morala kroz to proći.
Naravno da nisam samo masirala, ja bih nakon i tokom masaže kvrge izdajala mlijeko i još dodatno davala bebaču da papa, a mlijeko koje bi izlazilo bi bilo gusto i izgledalo bi jako masno, malo žućkastije od "običnog". Nakon izdajanja bih stavila ledeni oblog da smanjim produkciju mlijeka. I ništa. Idući dan (i danas) kvrga pomalo boli na dodir i tamo je gdje je i bila + tu je još hrpa novih manjih kvrga, mlijeko curi samo od sebe pa ne izgleda kao zastoj, mlijeka imam za tri velike gladne bebe, a ne za jednu prosječnu... temperaturu nemam, dobro se osjećam, a mali danas ne odbija ni dojku ni pravilan položaj. Naime, sve je OK ako ga mama nosi po stanu dok ga doji Morat ću naći idealan položaj za dojenje u marami jer mi se ruke bildaju strahovitom brzinom!

što se tiče savjeta, istina je da neki jednostavno ne funkcioniraju. Svi se kunu u obloge od kupusa, a meni oni apsolutno ništa ne rade, osim što smrdim cijeli dan na kupus, bez obzira na tuširanje. Ista stvar je i s tim razbijanjem kvrga - zašto se meni kvrge po difoltu umnožavaju dan nakon masaže i izdajanja?! To se ponovilo već tri puta!
Pokušavam slijediti rutinu koju imam sa masažom, izdajanjem, dojenjem na zahtjev i oblozima, pa ću vidjeti koliko ćemo izdržati. Zatvrdoglavila sam se i neću samo tako odustati od dojenja jer vidim kako sinko dobro napreduje, koliko mu je dojenje gušt, a zapravo ga i ja volim dojiti usprkos svim problemima... Nadam se da ćemo izdržati i da će doći do pozitivne promjene!