Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Jede samo slatko

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Jede samo slatko

Evo i našeg problema:
    moje zlato ima 9 mj i odbija jesti sve osim voćnih frutića. Poćela sam s dohranom s 6mj. i to s bananom, jabukom itd. Od poćetka uopče nije htijela kupljene voćne kašice nego frišku bananu i jabuku. Nastavili smo s mrkvom, krumpirom i juhama i do sada je sve fino papala ali posljednjih mjesec dana odbija sve osim voćnih kašica iz dučana. Pojede ponekad malo kruha i 2-5 žličica juhe i ništa drugo. Inače još cica pa je i dosta debeljuškasta.
    Brine me jer ne jede ništa od povrća :?

A da, imamo još jedan problem:
    Ako ji dam D vitamin onda taj dan neće više papati ništa jer valjda misli da će opet dobiti. Sada joj više ne dajem ni D vitamina. Kakve posljedice može imati beba ako joj se ne daje D vitamin (do 8mj dobila je svaki dan 5kapi)?

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

sve sta cu ti sad napisat naucila sam na ovom forumu
    ja se oko hrane ne bi brinila - njoj je glavna hrana tvoje mlijeko a ostalo je DOhrana. vjerojatno joj zbog vrućina više paše voće nego išta drugo. pa kažeš i da je debeljuškasta - šta se onda brineš?
    što se tiče D vitamina, ako provodite išta vremena vani po ovom vremenu mislim da ti to više ne treba. svaki dan nek se malo "sunča" u hladovini i nemaš brige. UV zraka ima napretek!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala!
    Svaki dan smo vani (sada kad je vruće ujutro i kasno poslijepodne).
    A što se tiče papanja - cica svakih 4-5 sati i uspije između pojesti ili vočnu kašicu ili malo mesne ili juhe s povrćem

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

majjja, ja bebi od 9 mj. još ne bih davala kruh...
    probaj postepeno u voćne kašice dodavati žitarice: proso, kus-kus, quinoju, amarant...pa onda dalje
    super da siki.

što se D vitamina tiče, mi koristimo oleovit kapi od samog početka. finooo!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kakve posljedice može imati beba ako joj se ne daje D vitamin (do 8mj dobila je svaki dan 5kapi)?
    ako je redovito izložena sunčevoj svjetlosti - nikakve.
    moja margita nikada u životu nije pila d vitamin

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •