Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 218

Tema: Kopanje po tuđim stvarima

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa

pa zar moram otići u pustinju Gobi da popijem tu hebenu kavu ?

a samo sam htjela proslaviti zadnji dan škole ........
    O, sirota ženo!! Jesi razmislila o onoj kavi za van pa si lijepo šećeš sa šalicom i pijuckaš?

Slijedeći puta kad dolazim u Grad na 4 rijeke izvidit ću mjesta za popit kavu. Specijalista sam za nalaženje čumeza u koje nitko živ ne ulazi.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam danas popila kavu - bez kopanja po torbi, ali me je puhica urekla , pa sam ipak imala iritantno društvo na kavi ( odraslo , neću u detalje ,tko zna tko sve ovo čita )

pa zar moram otići u pustinju Gobi da popijem tu hebenu kavu ?

a samo sam htjela proslaviti zadnji dan škole ........

no, sutra je novi dan !
    o jadna scarlett, stvarno te zivot ne mazi!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

niti ne znaš koliko si u pravu

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

niti ne znaš koliko si u pravu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma, nije valjda bas tak strasno... evo da te utjesim, meni je dijete bolesno, auto mi je u kvaru i kopaju mi kanalizaciju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

puhovi, baš ti je koma

samo nek bebač ozdravi

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kada se meni to dogodi jako me nervira ne reagiranje mame, ali ja sve važne stvari sklonim i ostavim koju sitnicu.

Ja ne mogu odgojiti tuđe dijete ali ga ne želim ni uplašiti.

Svojoj djeci ni pod razno ne dozvoljavam da kopaju po mojim, a komoli tuđim stvarima. Tu niko drugi osim mene ne može ništa, na tuđa odobravanja se oglušujem.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne dozvoljavam da mi se kopa po torbi, čak i MM pita da ja izvadim ako nešto treba iz moje torbe ili novčanika. Ne zato što u njoj skrivam tko-zna-što nego zato što smatram da ne mora sve moje biti bezgranično dostupno mojim najbližima. Jednako tako ja pristupam osobnim stvarima mojih ukućana. To je neka moja osobna granica koju čuvam i tražim da ju se poštuje. Možda trivijalno no eto, tako je.
    Da tuđe dijete posegne za mojom torbom, ili za recimo ruksakom u kojem držimo stvari za klince kad smo izvan kuće, zamolila bih to dijete da ostavi torbu koja nije njegova i koju je krenuo bez pitanja čačkati. Čak i da pita rekla bih da ne može jer zaista ne vidim razloga zašto bi tuđe dijete dosadu kratilo kopanjem po tuđoj torbi. Neka kopa po torbi svoje majke/oca/bake itd ako mu je dosadno ili neka potraži drugi način kraćenja dosade. Neka npr. pita nešto (sve osim "teta mogu li kopati po vašoj torbi?" ) ili neka pokrene igru sa mojim ili nekim drugim djetetom...

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Isto tako mojoj djeci nikad nije palo na pamet čačkati po tuđim stvarima. Mislim da je to zato što nikad nisu prepušteni sami sebi, uvijek su uključeni u ono što se događa oko njih. Za sve što ih zanima pitaju da li smiju pogledati/dodirnuti, istraživanje im nije uskraćeno no ipak znaju što se smije, a što ne.
    Sve je stvar odgoja i roditeljskog primjera.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

moja djeca mogu kopati po mojoj torbi. može i muž. mogu i tuđa djeca.

moja torba nije granica moje osobne slobode prema kojoj nitko ne smije baciti pogled.

vrlo sam tolerantna po tom pitanju

no ostaje činjenica da bi se moja djeca, ako bi se spletom okolnosti našli blizu marie71, i krenuli prema njezinoj torbi, brzinom svjetlosti vratili za svoj stol i bili upozoreni da se tuđe stvari ne diraju. (dosad im nikad tako nešto nije palo na pamet. iznimno neznatiželjni).

no ako bi za susjednim stolom sjedila ivarica i moja djeca krenu prema njezinoj torbi, a ja kažem "to se ne dira", a ivarica kaže "ma mogu pogledati u moju torbu" - ja bih nemajka - dopustila.

no stvarnost je sasvim drukčija. kod nas više nema ispijanja kave s djecom. pogotovo s mlađim koji ima 2 godine. djete čak krene plakati ako uopće spomenemo riječ KAVA. vrišti i ponavlja "ne kava, ne kava".

tako se ponaša i kad uđemo u zaru

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Citiraj ivarica prvotno napisa
    ma sto ti znas o mami od te male pa da mozes tako mirno reci da je nije briga sto joj dijete radi?
    Znam ono što je napisano o njenom ponašanju ovdje na forumu. Ni više ni manje.
    A možda njih dvije imaju smišljenu zabavu. Idu okolo i dižu ljudima živac, sve u svrhu istraživanja koliko su ljudi tolerantni na prekopavanje osobnih stvari.
    Mislim da su sanse da se mama od male pridruzi ovoj raspravi jako male (skoro pa nikakve). Pridruzujem se ivarici (ako sam je dobro shvatila) u cudenju sto je ljudim prirodno prosudivati osobu koja nije prisutna.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma daj?

sad ćeš i ti kao moover provoditi cenzuru........što se smije a što ne smije pisati

ne kužim, pa pol foruma je o nečijim ponašanjima, tete u vrtiću, doktori, učiteljice ,ginekolozi na porodima, primalje, djeca koja grizu itd
    po tebi bi pol foruma trebalo biti izbrisano.....

nije bitna ta osoba već njeno ponašanje koje sam htjela raspraviti ovdje... jel to većini ok, ili nije, pa sam čula različita mišljenja, i to je valjda svrha foruma

ili je svrha dociranje ?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

eh da niti jedna teta vrtiću, ginekolog ili babica se nije revno priključio raspravi koliko sam ja ovdje

a neke su teme baš i njihova osobna imena

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    no ostaje činjenica da bi se moja djeca, ako bi se spletom okolnosti našli blizu marie71, i krenuli prema njezinoj torbi, brzinom svjetlosti vratili za svoj stol i bili upozoreni da se tuđe stvari ne diraju. (dosad im nikad tako nešto nije palo na pamet. iznimno neznatiželjni).

no ako bi za susjednim stolom sjedila ivarica i moja djeca krenu prema njezinoj torbi, a ja kažem "to se ne dira", a ivarica kaže "ma mogu pogledati u moju torbu" - ja bih nemajka - dopustila.
    ovako i ja razmisljam
    pogotovo ovaj drugi paragraf. u prvom - ne mogu bas sa sigurnoscu ustvrditi da bi me poslusali brzinom svjetlosti.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nisam baš sve čitala, ali izgleda da ljudi podržavaju dječje prekopavanje tuđih torbi?

mislim, ok ak je klinac jako mali (to mali znači jako, ali baš jako mali pa ide kopati jer ni ne zna što je torba i što je kopanje)

ali ono..sjedim u tramvaju i dođe mi nepoznati petogodišnjak i počne mi preturat po torbi ili otvarat ruksak?

pa u kojem univerzumu je to simpatično i prihvatljivo dječje ponašanje?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa
    nisam baš sve čitala, ali izgleda da ljudi podržavaju dječje prekopavanje tuđih torbi?
    paaaa.... možda da ipak pročitaš?
    za vlastite torbe su stavovi podijeljeni, za tuđe je koliko vidim konsenzus da nitko ne bi svom djetetu dopustio da ih dira (osim uz suglasnost vlasnika), jedino su sad nijanse za raspravu kako bi točno reagirali na marijinom mjestu

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mislim da nitko ne misli da je to prihvatljivo.
    Možda razumljivo za malo znatiželjno dijete. Ili dijete kojem je malo dosadno.

Ali to nije isto što i prihvatljivo.

Mislim da ni svrha teme nije bila "ajmo napasti mamu" već čisto prokomentirati kako gledamo na svoje stvari i (eventualno) dozvoljavanje kopanja po njima.

A što se mene tiče: ja sam alergična na diranje mojih stvsri. Ne mislim da tako treba svatko, tako osjećam ja.
    Ne podnosim ni kad mi MM dira mobitel. Ne radi često, ali zna mu se zaletiti, ako ja npr. nešto radim ne iz neke loše namjere- gle, dobila si poruku, hoćeš da ti pročitam?
    Ne!
    Nije zato što ja nešto skrivam, nego mi jednostavno ne odgovara.

A što me još zna smetati- ne znam jeste se s tim susreli. Neka djeca budu sama u parkovima (6,7 godina), igraju se. I onda krenu nešto dirati. I sad ja, pored svoje dvije koje pazim, moram pregovarati s nekim klincima da mi ostavi nešto moje? Ko rospija

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sad ćeš i ti kao moover provoditi cenzuru........
    :shock:

izrazila sam svoje cudenje (jer ga i osjecam), niti milimetar vise od toga

sto se mene tice - samo naprijed, ako vas veseli :D

inace, mozda sam nesto propustila, ali ne sjecam se da je itko rekao da je ponasanje te mame bilo ok i da bi postupio isto kao i ona (ma to je uostalom i tebi jasno). ulaziti u daljnje interpretacije, po meni je malo, ne znam kako da to objasnim, bezpredmetno. eto, samo moje misljenje.

ali - zgodno mi se cini razmisljati u smjeru sto ja mogu uciniti u danoj situaciji. to svakako.

na zalost, nemam trenutno vremena da malo potkrijepm svoj stav, odgovaram brzinski (da otklonim eventualne nesporazume)

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

maria71- daj vrati staru sliku, pa totalno sam izgubljena, to je kao da sorci ili mujkica promjeni svoju. Trebalo bi zabranit promjenu slika osobama s puno postova .

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    maria71- daj vrati staru sliku, pa totalno sam izgubljena, to je kao da sorci ili mujkica promjeni svoju. Trebalo bi zabranit promjenu slika osobama s puno postova .
    sivuple

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    sivuple
    a bas san tila rec na koju sliku tajchi misli

nepresusna si

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[quote="maria71"]- misliš da se zezam, ali ja stvarno na nekim temama pratim samo tebe i sorci ( vi ste mi nekak zakon ), pa sad ovo me :shock: .

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a ja se ponadala da je tajchi vidjela haljinu

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa
    izrazila sam svoje cudenje (jer ga i osjecam), niti milimetar vise od toga

sto se mene tice - samo naprijed, ako vas veseli :D
    Slobodno se ti čudi, nitko ti ne brani.
    Mogu se i ja čuditi s vremena na vrijeme i napisati koji glupi post, nisam ja svetica. Dođe mi i da se zgražam, nisam prva ni zadnja. Svako toliko svima popusti kočnica.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Honey, znam da mi nitko ne brani cudenje, ali to sto se cudim ne znaci da se osjecam pozvanom odredivati o cemu ce ljudi na ovom forumu (ili bilo gdje drugdje) razgovarati. Osim toga, mislim da svatko od nas (ja prva) ponekad napise nesto sto se nekom drugom ne cini previse pametnim ili pravednim (ili nesto sto bi se moglo pogresno protumaciti kao takvo). To je potpuno prirodno, kao sto je i prirodno i da smo svi do neke mjere osjetljivi na to kako nas drugi dozivljavaju. Zao mi je sto je moj post ispao kao osobna reakcija (na tvoj post), nije mi to bila namjera.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zanimljiv topic

meni to,zanemarimo li da su stvari samo stvari i prestanemo na trenutak parafrazirati Juula,spada pod pristojno ponašanje.

A nastojim tome učiti svoju djecu...od malih nogu...ono čemu ih naučim sa dvije,uhvatit će korijen pa će biti lakše u četvrtoj(prve tri su bitne,jel tako ),a svesrdno se nadam da će u nekoj školskoj dobi znati što je pristojno ,a što nepristojno.

možda u svemu tome imam i malo osobnih razloga...moja je mama cijeli život bez imalo skrupula prekapala po mojim i sestrinim torbama,bez pitanja,uvijek je nešto tražila njuškala,a ni danas se ne suspreže.To mi je užasno i na to sam alergična.To je nepristojno.Ja to nikad ne bih radila,kao što moj tata u životu nije uzeo moju torbu u ruke jer je poštovao moje pravo na privatnost.

Time što ih učim pristojnom ponašanju ne sputavam njihovu znatiželju /kreativnost/što god već,ima zasigurno drugih i poželjnijih područja gdje se ti aspekti njihovih ličnosti mogu i može razvijati.

Ako hoću na miru popiti kavu,nikad ne vodim djecu u kafić.Mislim da njima tamo uopće NIJE MJESTO.
    Kad budu odrasli,nek idu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja ako hoću popiti kavu u kafiću onda u torbu stavim stvari kao što je pokoja bojica, malo papira, neka druga sitna igračkica

onda ja (majka, autoritet i vlasnik torbe uostalom) vadim te stvarčice iz torbe kao mala iznenađenja kad se dijete uzvrpolji

pa ja popijem kavu, ona nacrta jednu sličicu, torba je na stolici i sve je super

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja recimo s njih dvije bez problema mogu sjesti na kavu.
    Nedjeljom ujutro kafić nam je prazan, terasa u hladu i super nam je.

Ali... čim imam odraslo društvo, čak i MM ako je s nama, ništa od mirne kave.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Ja recimo s njih dvije bez problema mogu sjesti na kavu.
    I ja.

Dok smo živjeli u Beču čak sam znala s obje sjesti na neku terasu i pojesti ručak i to od predjela do deserta. Fiona je jela sa mnom, a Flora je grickala neke svoje žbrčke (tada još nije smjela, a ni htjela, tzv. "pravu hranu").

Ovo

u torbu stavim stvari kao što je pokoja bojica, malo papira, neka druga sitna igračkica
    se podrazumijeva.

I ne, ne dam da kopaju po tuđim stvarima niti mislim da bi ih netko trebao zabavljati dok ja jedem ili se opuštam.

Moja djeca = moja briga.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

eh da niti jedna teta vrtiću, ginekolog ili babica se nije revno priključio raspravi koliko sam ja ovdje

a neke su teme baš i njihova osobna imena
    Tu sam. Teta u vrtiću.
    Možda nisam dobro shvatila prozivanje, ali eto ja se priključujem raspravi na temama o vrtiću, a ima i drugih teta.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim da se nismo razumjeli,

na većini tema ovdje se netko komentira,

jučer sam primjetila da se komentira neka pedijatrica na zamjeni i po nekim komentarima ovdje, ta rasprava je bespredmetna jer se TA pedijatrica nije uključila....

kužiš ?

nespretno sam formulirala pa da dalje objasim

često je tema neka škola ,sad ću izmisliti, npr OŠ Žitnjak

i forumaši pišu svašta i dobro i ružno, ali po nekima je ta tema obično naklapanje jer se nije javio ravnatelj te škole i pol zbornice

pa je tema KBC Split , i opet se može pročitati svašta , a ne pišu na toj temi doktori i sestre iz te bolnice

pa DV ovaj , pa DV onaj i svašta se piše itd

a meni se indirektno prigovorilo da raspravljam o osobi koja se neće javiti na forum pa da iznese svoju stranu priče...

sorry, meni je to totalno nerazumljivo, al ajde

itd itd itd

i ovoj temi , po 50 put ,nije uopće bitna ta mama, već je ona arhetip za takva ponašanja s kojima se često susrećem....

i zanimalo me je , kako drugo gledaju na to ponašanje, pa sam dobila i tu informaciju

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovaj put se moram složiti sa Mariom71....

Na cijelom forumu se uvijek traži mišljenje forumaša, ovaj put je spočitano da ne možemo znati šta je dotična mama djevojčice mislila.
    Nebitno šta je mislila bitno je kako je reagirala i kako bi smo mi reagirali u sličnoj situaciji....

I baš se iznenadih gdje rasprava ode...
    Bitno je kako je mama reagirala....po meni je reagirala pogrešno!

Jer ne bi li ono po Juulu da branimo svoje granice? Maria71 je branila svoje, na kraju bezuspješno, jer mama ja ta isto koja je trebala reagirati, jer njeno dijete nekoga uznemiravalo....možda se njoj čini to glupavo ili vama, ali ako je ženi smetalo da joj neko čačka po torbi kako njena mama može to isto dozvoliti za TUĐU torbu?

Slažem se da svako može odlučivati za svoje stvari, ali ne i za tuđe....
    I svako ima svoje mišljenje, a u OVOJ situaciji DOTIČNA MAMA JE POKAZALA SVOJE svojim ponašanjem i reakcijom "...mala se samo igra...".
    Po meni, mala se može igrati stvarima kojoj osoba DOZVOLI da se igra, jer isto tako ona NE DA SVOJE igračke djeci da se igraju s njima, samo što ona tada u toj situaciji počne plakati i čupati to drugo dijete, zar ne?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mim prvotno napisa

Slijedeći puta kad dolazim u Grad na 4 rijeke izvidit ću mjesta za popit kavu. Specijalista sam za nalaženje čumeza u koje nitko živ ne ulazi.
    cool

no bila bi mi velika čast da je i skupa popijemo , pa makar i na ka špici

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    Ne dopuštam. Ono šta mene naljuti je obrnuta situacija, kad ja zabranim svojem znatiželjnom dvogodišnjaku da dira tuđe stvari, a onda čujem : " Ma nema problema, samo neka dira, pa on je samo dijete". Kao ja ispadam rospija jer ne dozvoljevam djetetu igru. Nema objašnjavanja jer je poslije teško objasniti djetetu da se s nečm može igrati, a sa nečime ne. Tuđe osobne stvari se ne diraju i gotovo.
    evo točno ovako, samo što sumoje već velike pa više nemamo takvih problema, a starija nikd ni nije bila zainteresirana za kopanje po tuđim stvarima ona se u kafićima uvijek hvatala prljavih pepeljara, miješanja šećera u šalicama i hrane

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jučer sam primjetila da se komentira neka pedijatrica na zamjeni i po nekim komentarima ovdje, ta rasprava je bespredmetna jer se TA pedijatrica nije uključila....
    Rasprava nije bezpredmetna sve dok (i) postoji neko neslaganje oko teme, i (ii) ne zadire se u crte osobnosti doticnog objekta komentiranja.

Sto se tice (i), pa SVI smo se slozili da bi na maminom mjestu drugacije postupili i da su kao sto Sanja rece "moja djeca, moja briga". Ima li smisla rasprava u stilu - da, i ja imam dvije ruke, dvije noge i jednu glavu? Vjerjem da si bila do te mjere sokirana dogadajem na kavi da si se na trenutak zapitala je li to "normalno", ali ne mogu zamisliti da si mogla ocekivati da ce netko stati na straznje noge i uvjeravati te kako je ok dozvoljavati djetetu da nekoga tlaci. Ma cak i u RL, nisam naisla na osobu koja bi takvo nesto zagovarala.

Bilo bi mi zanimljivo znati s kojim se to specificno ponasanjima cesto susreces, a da spadaju u opisani arhetip. Ja se ne mogu u ovom trenutku sjetiti niti jednog svog iskustva koje bih mogla svrstati u tu kategoriju. Mozda ti samo razmisljas malo sire od mene, pa bi bilo zgodno da to specificiras za nas manje mastovite.

Da, istina je da se po Forumu pise svasta, i ja osobno veliku vecinu postova naprosto preskocim. Moj post nije bilo "indirektno prigovaranje" tebi (kad nekome prigovaram, radim to vrlo direktno ) - okomila sam se samo na jedan dio tvoje teme i to jedino zato jer si me navikla da od tebe ocekujem vise

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Na temu topica:
    NE! Ne dozvoljavam da kopa tuđe stvari (bez obzira na ne/saglasnost vlasnika) i ne bih dozvolila kopanje po vlastitim stvarima.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sto se tice (i), pa SVI smo se slozili da bi na maminom mjestu drugacije postupili
    evo, ja ne bih drugacuje postupila!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

puhica

kanga, stvar je u tome što sam ja možda previše očekivala od te kave , bila sam umorna, preopterećena poslom, jučer je čak i ministar priznao da nas je preopteretio

i imam tu jednu crtu da se veselim nečemu, što mi je nagrada nakon svih sranja koje prolazim....i jako sam razočarana kad se to izjalovi...

radi se o nekom trivijalnim stvarima, a meni recimo bitnim

e ,što se tiče ponašanja roditelja , poslovna tajna me veže i ne mogu pisati o konkretnim situacijama , pa čak i da okrenem neke podatke, opet bi bili toliko prepoznatljivi da bi se neki konkretni ljudi mogli prepoznati...

i s pravom mi prigovoriti .

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajme, nije editiralo

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mislim da je Maria71 postupila ispravno.
    Na brzinu sam preletila topic, pa se ispričavam ako ovo što pišem nema puno veze s temom.

Skrušeno priznajem - Zovem se ... i bila sam bila kopač po torbicama (i ormarima i ladicama i svemu ostalom što mi je bilo dostupno). Naravno, kao dijete
    Moji roditelji me nikada nisu spriječavali u tome, smatrali su to najnormalnijom dječjom znatiželjom. A ja sam uživala!! Kad smo došli kod nekog u goste, ja sam prevrnula sve ladice do kojih sam mogla doći. Nema veze što sam već napamet znala što je u njima, svejedno bih sve pregledavala i vadila van.

I sve je bilo super, dok me jednom neki rođaci nisu optužili za krađu. Situacija je bila jako neugodna pogotovo za moje roditelje. Stvari su pronađene, ali meni se nikada nisu ispričali. Bila sam mala, no taj mi se događaj toliko urezao u memoriju da mi više nije palo napamet kopati po tuđim stvarima.

Mislim da je vrlo važno poštovati tuđu privatnost i granice i to ću prenijeti na svoje dijete. Ja sam naučila lekciju na teži način.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

puhice, ti zaista ne bi prstom mrdnula kad bi shvatila da ponasanje (koje ti uopce ne moras dozivljavati kao «zlocesto», «pogresno» ili «nepristojno» u apsolutnom smislu) tvog djeteta iritira ili uznemirava neku osobu (ili ona barem to tako dozivljava)? doista to nisam skuzila iz tvojih dosadasnjih postova, pa nalazim vrlo zanimljivim. mozes li malo opisati kako bi ti reagirala (uzimajuci u obzir da je i nereagiranje odredeni nacin reagiranja) i obrazloziti zasto?

maria potpuno shvacam kako si se osjecala, a jasnije mi je i zasto. mislim da si na jako dobrom putu da ti se slicna situacija ne ponovi. ja bih krenula ovim nacinom, ali sigurna sam da to nije jedini i da ces ti naci nesto sto ce raditi za tebe.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tako je! i jos bih se i ja pridruzila i prekopala marijinu torbu, zatim bih joj razbarusila frizuru, te bih na kraju sjela za njen stol i posljoknula njenu kavu kojoj se nadala i o kojoj je cijeli dan mastala! jedino sa zaljenjem moram reci da nemam cucka, jer da imam, angazirala bih i njega da skace po mariji71! nja, nja, nja, nja ,nja-a! kaj mi mozes!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a nećeš mi u krilo sjesti..........

zaključat će mi temu.....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a nećeš mi u krilo sjesti..........

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

:shock:

puhice, u koje kafice zalazite ti i tvoji puhici? premostila bih svoju averziju prema tim mjestima, i svratila - samo zbog vas

maria, pa ti stvarno imas paranoju od zatvaranja teme . losa iskustva, ili sto je u pitanju?

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maria, a zbog čega se ti opterećuješ s mamom? Imala si problem - došla je klinka koja ti je počela raditi nešto što ti ne paše, rekla si joj da prestane, prestala je, riješila si problem, a i malena je vjerojatno naučila da postoje ljudi koji ne žele da im se kopa po torbi. Ne razumijem baš, imaš li još uvijek neki problem (osim što ti je teško naći mir dok piješ kavu)?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sad stvarno ne razumjem što ti impliciraš ?da imam problema ? pa tko ih nema.............

nekoliko postova više sam elaborirala što sam htjela ovim topicom,

dosadilo mi je više ponovo pisati jedno te isto

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorry, pročitat ću ponovo. Ništa ne impliciram, ne brini.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

javit cu ti se kad dodem o zgb, ako zelis! a je l' imas ti kojeg hahara? (zajedno smo jaci) ili bi imogli organizirati ekspediciju na karlovac

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aha, ovo?

i ovoj temi, po 50 put ,nije uopće bitna ta mama, već je ona arhetip za takva ponašanja s kojima se često susrećem....

i zanimalo me je, kako drugo gledaju na to ponašanje, pa sam dobila i tu informaciju

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •