Da, jasno mi je da se to desava, ali u ovom slucaju nema kritike ni sa koje strane. Nisam cula nista od pedijatra, nisam citala nikakve clanke, travel system je dominantni prevozni sistem za bebu zajedno sa slingom, i zbog tih stvari mi je bilo cudno da cujem kritike zbog drzanja djeteta u autosjedalici kada je izvan auta. Po nekoj logici, da su autosjedalice lose na bilo koji nacin, onda bi se njihov design valjda promijenio kako bi bio u skladu sa potrebama djeteta. Pored toga, puno puta dijete ce provesti duzi period vremena u autu sa roditeljem nego sto ce biti u autosjedalici izvan auta u slucaju da ga se izvede u setnju, itd. Prema tome, vise mi se cini da te zastrasujuce price imaju za cilj podrzati nosenje djeteta u slingu nego sto se mogu uzeti kao kredibilna kritika samoj autosjedalici. Just my opinion....inace, svasta se prodaje i i prodavaci svasta natrkeljaju, a to ne znaci da je tos to prodaju dobro i sto natrkeljaju tocno
]quote]da ovo ne ode u krivom smjeru: dijete u autu MORA biti u AS, jer je tad najvaznije da je zasticeno od sudara
[/quote]
Ovdje nemamo tih problema. Beba se ne moze izvesti ni iz bolnice dok roditelji ne pokazu autosjedalicu i sposobnost da rukuju istom.