Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Alergija na penicilin

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Alergija na penicilin

MM i ja smo kao mali bili alergični na penicilin. Eva ga do sada nije nikada pila a testirati ju nismo mogli dok ga prvi put ne uzme (alergična je na jaja, kravlje mlijeko itd.).
    MM se upravo vratio od pedijatra, vodio ju je na čok-čok pa ju je poslušala jer je počela kašljati i prepisala amoxil.
    Nisam uopće pametna, kakvu reakciju mogu očekivati ako je alergična? Da se parkiramo pred bolnicom pa joj damo sirup (ne šalim se)?
    I još pitanje čemu antibiotik ako je virusna prehlada?

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kakvu reakciju mogu očekivati ako je alergična
    Može doći do anafilaktičkog šoka, u jako teškim slučajeva alergija...a valjda znaš i čega nakon toga ako se ne pruži pomoć

ovo je u onim najtežim slučajevima

..ona blaže je alergijski osip

na tvom mjestu ni pod razno ne bi dala pencilinski antibiotik s obzirom na njenu genetsku predispoziciju ( prvo bi je testirala) i alergiju na mlijeko i jaja, alergije vuku za sobom i nove, možda da razgovaraš sa pedijatricom i izneseš joj svoje bojazni jer postoji i puno drugih ne pencilinskih antibiotika a ako je virusno :/ , ja ne bi

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što znači da ste ti i TM BILI alergični?
    da li je to dokazano testiranjem?
    kakvu ste reakciju imali?
    zna se desiti da se antib. da kod viroza, npr. radi visokog febriliteta kod trodnevne groznice, i onda kad padne temp. i izbije osip to se proglasi alergijom na penicilin

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

radi visokog febriliteta kod trodnevne groznice, i onda kad padne temp. i izbije osip to se proglasi alergijom na penicilin
    alergija na pencilin se dokazuje samo testiranjem, sve su ostalo pretpostavke i ne mogu se tvrditi da je riječ o alergiji na pencilin, osim ne daj Bože šok stanja

I mene zanima koko misliš da ste ti i TM BILI alergični, nisam još čula da alergija na pencilin nestaje :/

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    što znači da ste ti i TM BILI alergični?
    da li je to dokazano testiranjem?
    kakvu ste reakciju imali?
    Na dječjem kartonu mi piše alergija na penicilin (zbog reakcije na ospen) i od tada sam uvijek govorila da sam alergična. Upravo sam neki dan dobila rezultate testiranja i negativni su. Kakvu sam reakciju imala kao beba ne znam jer mi je mama umrla a tata se samo sjeća da sam završila u bolnici. MM je isto kao beba imao osip.
    Kao što sam napisala Eva se ne može testirati dok prvi put ne primi antibiotik pa će to morati biti u bolničkim uvjetima.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

i ja sam alergična na penicilin.
    noa je prije dva mj.dobila amoxil i sva se osula,od glave do pete je bila u crvenim ,nabubrenim plikovima. išli na hitnu,dobila inekciju i malo se osip smirio,ali se izbacivao još tj.dana dok joj se to sve nije očistilo iz tjela.
    prije toka je pila 5-6 puta antib.sa penicilinom i ništa joj nije bilo.

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

stribi je alergičan na penicilin - dobio je osip nakon prve žlice silapena - kasnije smo testirali i potvrdili alergiju. inače sam alergična ja i dobar dio MM-ove obitelji.

sunci se ne usuđuje nitko dat ništa što ima penicilina u sebi s obzirom na nas ostale. ona je alergična na ceporex - osula se isto nakon prve žlice i testiranje je potvrdilo.

da li ste napomenuli pedijatrici vašu alergiju?

inače, nama je naša doktorica rekla da klavocin i amoxil ne izazivaju težu reakciju od osipa i proljeva, ali ....... ja se svejedno bojim ni to dat (makar bi se na temelju toga mogla dokazat alergija na penicili).

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala cure!
    Pedijatrica je zamjena a MM je išao sam s Evom pa nije ni pogledao šta je dobio dok nije došao kući iz ljekarne.
    Bolje da ja preskočim taj lijek ali kad tad ću joj morati dati i testirati :/

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Alergija na penicilin

ja sam svoju mlađu kćer testirala s nepunih godinu dana i to bez obzira što nikad nije primila penicilin ( tako mi je bilo savjetovano ). Krvni test može pokazati da li je osoba alergična i prije primanja penicilina ali to ne znači da neće nikad razvit alergiju ( tak su meni objasnili). Postoje osobe koje su imale alergiju na penicilin pa im se tokom života izgubila. Sjećam se da su i mene kao djete ponovno testirali za slučaj da se alergija izgubila. Ja uzmimo s obzirom na svoju alergiju ( i svekrvinu ) svaki put to spomenem specijalistu koji im određuje antibiotik i za sada se niti jedan nije usudio dati penicilin, makar su reakcije na sirup i lijek blaže nego injekcija ( a ona se danas rijetko primjenjuje ). Nazovi ako si iz Zagreba Vinogradsku bolnicu ( pedijatriju -hitnu ) i pitaj za savjet i eventualnu promjenu antibiotika.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni je specijalistica alergolog u Klaićevoj kod koje pratimo Evinu alergiju rekla da ju ne možemo testirati dok ga ne primi jer nema neka antitijela u krvi. Ako ona laže, ja lažem.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    Meni je specijalistica alergolog u Klaićevoj kod koje pratimo Evinu alergiju rekla da ju ne možemo testirati dok ga ne primi jer nema neka antitijela u krvi. Ako ona laže, ja lažem.
    Dijete mora ostati jedan dan u bolnici jer ga tako imaju pod nadzorom, mislim primati pencilin u bolnici...tako rade testiranje

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[quote="ewa"]
    Citiraj MBee prvotno napisa
    Meni je specijalistica alergolog u Klaićevoj kod koje pratimo Evinu alergiju rekla da ju ne možemo testirati dok ga ne primi jer nema neka antitijela u krvi.

Dijete mora ostati jedan dan u bolnici jer ga tako imaju pod nadzorom, mislim primati pencilin u bolnici...tako rade testiranje
    Nama pulmologica u Vinogradskoj dala da se kod vađenja krvi uz druge testove napravi i test na alergiju na penicilin ( oni valjda to nekak testiraju na krvi :? ) i rekla da nije alergična ali da ne znači da jednog dana neće biti. Sad mi stvarno nije jasno, znam da tijelo mora doć u kontakt da razvije antitijela ali sam vjerovala da oni mogu to provjeriti i tako kak je ona rekla. Ne znam, u 7 mj. idemo opet kod nje pa ću baš tražit da mi pojasni- možda ni ona nije skužila da mala nije nikad primila penicilin. :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •