Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: jagode

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno jagode

Znam da dojilja u pravilu smije jesti svu hranu, naravno u granicama normale, ali evo kako je došla sezona jagoda, zanima me da li bebi (5 i pol mjeseci) može nešto biti ako ih ja jedem. Do sada nisam jedino jela grah, i primjetila sam da kad jedem salatu sa octom, joj jako rade crijeva.
    Užasno mi je teško gledati sve oko sebe kako uživaju u jagodama a meni samo cure sline

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neces znati ako ne probas :wink:
    naravno, nemoj odmah poceti sa kilom jagoda, probaj par komada - ako vidis reakciju, odustani od njih, barem na neko vrijeme

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hm, ja prva tri tjedna nakon poroda jela jagode k'o s lanca puštena, mali bio OK, a onda mi patronažna rekla da su mi zabranjene jagode i citrusi do bebinog prvog rođendana. Zadnjih 10 dana zbog bebinih grčeva uz to ne smijem ništa sirovo (uključujući i voće), mahunarke, mliječne proizvode, kelj, brokulu, karfiol, prokulice, kupus, svo voće koje nije iz našeg klimatskog pojasa... Uzmemo li u obzir da sam vegetarijanka pa nema ni mesa ni ribe, prehrana mi je vrlo jednolična zadnjih 10-ak dana.
    Dakle, natrag na strao, razumno i s mjerom!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma joj, te zabrane patronažnih su totalno nebulozne - svaki organizam reagira drukčije.

ja sam se davila u jagodama, citrusima, kelju, grahu, mahunama, prokulicama .... zari ništa od toga nije smetalo. tako da ako malom nije smetalo, ne kužim zašto ti ne bi jela jagode???

ono što sam otkrila da joj smeta su bili sir i vrhnje (od toga je imala grčeve) i bademi (od toga je imala osip).

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja jedem sve osim graha. I jagode sam jela i nikom ništa. ako misliš da možeš jedi, ako tebi škode nemoj, a probaj prvo mlo pa prati bebinu reakciju...
    Moja teorija je da ako dijete ne dobiva određene namirnice ne može na njih biti alergično, ali nema od njih ni koristi, pa sad treba odvagati potencijalnu štetu i sigurnu korist ( ne odnosi se isključivo na jagode nego na sve ).
    Ja grah ne jedem jer ga napuhava, dok ga grašak i mahune ne muče. Sve druge stvari koje piše da se ne smiju sam probala i nije bilo nikakvih nuspojava, u ničemu se ne prejedam, sve je umjereno. Beba mirno spava, fino papa, i to je to.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni su rekli da jedem sve, i fakat dobar savjet Moraš sama skužiti što bebi smeta. Moj siročić je imao grčeve dok sam pazila :? , poslije sam prestala paziti pa je opet imao grčeve :? i onda nije imao grčeve :D Kako??? Eto, razvio mu se sustav...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Hm, ja prva tri tjedna nakon poroda jela jagode k'o s lanca puštena, mali bio OK, a onda mi patronažna rekla da su mi zabranjene jagode i citrusi do bebinog prvog rođendana. Zadnjih 10 dana zbog bebinih grčeva uz to ne smijem ništa sirovo (uključujući i voće), mahunarke, mliječne proizvode, kelj, brokulu, karfiol, prokulice, kupus, svo voće koje nije iz našeg klimatskog pojasa... Uzmemo li u obzir da sam vegetarijanka pa nema ni mesa ni ribe, prehrana mi je vrlo jednolična zadnjih 10-ak dana.
    Dakle, natrag na strao, razumno i s mjerom!
    osoba koja ti je dala takve preporuke o prehrani vjerovatno je savijete skupljala iz mile, ili slicnih udzbenika...

ja sam isto vegeterijanka

silom prilika isla sam na sluzbu za laktaciju i njihova je preporuka da jedes sve ono sto si jela u trudnoci

ako ti beba ima grceve ili eventualno osipe, pokusaj izbaciti recimo mlijeko i mljecne proizvode.

tu sluzbe slicne patronaznim sestrama u hr preporucaju izbjegavati kupus

nije mi jasan ovaj dio price da brokula, karfiol, prokulice, mahune nisu ok. ja sam najurednije dojila i dojim i hranim se upravo svim tim biljkama

jagode nisam jela samo zbog toga sto je kod nas nemoguce naci normalne jagode, sve su nekakve plasticne

za grceve je moguce da se beba naguta zraka, pa ga pokusaj podrignuti kad mijenjas stranu

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam čitala u knjizi od Hanne Lothrop "Dojenje", ima je i na hrvatskom, da je bitno dobro kombinirati hranu, ona kaže i kako.
    I za to sam da provjerite šro paše bemabaču, a što ne. Osim hrane mislite i na druge stvari što se kolika tiće, recimo previše progutanog zraka u želucu, preusko zategnute pelene, jednake pozicije djeteta kroz čitav dan ( ležanje na leđima ), čitav dan u pelenama itd. također uzrokuje kolike ili kako god to želite nazvati...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Matija nikad na ništa nije dobio osip, osim na jagode.. i to koje sam ja pojela. Nisam ih više jela proše godine. Ali baš na te iste jagode je pocrvenilo i klinac od frendice (kupile smo ih na istom štandu) i to isto na jagode koje je ona pojela.. Ona je kasnije jela još jagoda, bez reakcije.. (a i meni Matija sad jede voćne jogurte s jagodama)

Meni se sve čini da nije problem u samim jagodama nego u opakim kemikalijama kojim ih tretiraju...

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja jedem jagode relativno često i jela sam prije trudnoće i tokom trudnoće i nakon trudnoće u svako doba godine pa to i ne bi bio problem. Mislim da problem može nastupiti ako nešto vrlo rijetko jedemo pa su to recimo jagode ili kemikalije što je netko pametno rekao. ..zato je bolje kupiti bio...proizvode. Ja se sijećam dok sam ja bila mala, mama mi nije dala da jedem jagode jer sam ja kak ti uvijek reagirala. Tog sam se pridržavala do jedno prije 14 godina dok nisam došla u Njemačku, kao ne puno i tu i tamo, ali od onda ih jedem bar u jogurtu, a zašto? Zato što me čine sretnom, a vidim i djecu, jedino za bezpelanaše Karlo više piša poslije njih, ali sad to više nije bitno.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Iako vise ne spadam u dojencad , alergicna sam na jagode. Znam da sam dobila prvu reakciju kao vrlo mala i da je mama pricala da je osjetljivost isla postupno. Prvi put kad sam ih jela dobila sam proljev, a kasnije sam naoticala. Tog dijela se sjecam i bilo je prestrasno za gledati. Naoteknu svi zglobovi. Nije bas bezazleno. Poanta je da ne mora izbiti alergija ako ste prvi put konzumirale za vrijeme dojenja, ali ne znaci da nece drugi.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Znači mogu se jesti i jabuke, kruške i slično, samo ne citrusi?Naime, ja ne vidim da li mi mali ima grčeve ili ne jer je u bolnici, ranije je rođen.A nosim mu svoje mlijeko.Znam da mu daju čaj, ali daju ga i ostaloj djeci.A šta je s pomidorima, krastavcima i zelenom salatom?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Još nešto.Čokolada, da ili ne?U trudnoći nism smjela ni pomislit na slatko radi žgaravice pa me valjda sad hvata manija za slatkim.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Svako dijete je drugacije. Moja su alergicari i bilo je momenata da sam htjela zvati hitnu, toliko bi vriskali (2-3 mjeseca starosti) da bih ja skontala da mi se omakla cokoladna bombona.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •