Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
Hm, ja prva tri tjedna nakon poroda jela jagode k'o s lanca puštena, mali bio OK, a onda mi patronažna rekla da su mi zabranjene jagode i citrusi do bebinog prvog rođendana. Zadnjih 10 dana zbog bebinih grčeva uz to ne smijem ništa sirovo (uključujući i voće), mahunarke, mliječne proizvode, kelj, brokulu, karfiol, prokulice, kupus, svo voće koje nije iz našeg klimatskog pojasa... Uzmemo li u obzir da sam vegetarijanka pa nema ni mesa ni ribe, prehrana mi je vrlo jednolična zadnjih 10-ak dana.
Dakle, natrag na strao, razumno i s mjerom!
osoba koja ti je dala takve preporuke o prehrani vjerovatno je savijete skupljala iz mile, ili slicnih udzbenika...

ja sam isto vegeterijanka

silom prilika isla sam na sluzbu za laktaciju i njihova je preporuka da jedes sve ono sto si jela u trudnoci

ako ti beba ima grceve ili eventualno osipe, pokusaj izbaciti recimo mlijeko i mljecne proizvode.

tu sluzbe slicne patronaznim sestrama u hr preporucaju izbjegavati kupus

nije mi jasan ovaj dio price da brokula, karfiol, prokulice, mahune nisu ok. ja sam najurednije dojila i dojim i hranim se upravo svim tim biljkama

jagode nisam jela samo zbog toga sto je kod nas nemoguce naci normalne jagode, sve su nekakve plasticne

za grceve je moguce da se beba naguta zraka, pa ga pokusaj podrignuti kad mijenjas stranu