elin prvotno napisa
morena ovako, na žalost ti ne mogu pomoći u tvojoj nedoumici, ali ti mogu napisati što sam ja napravila, pa ako to pomogne super. Znači ja ti nisam vjernica niti su moji roditelji i niti ja niti brat nismo odgajani u duhu vjere. MM je vjernik i njegovi isto i on je odgajan tako. Nismo vjenčani u crkvi jer niti ja niti on nismo vjernici (kad govorim vjernici mislim u duhu Katoličke crkve, vjerujemo u Boga). Ja sam dijete krstila, ne zbog nikog drugog nego zato što sam ovako razmišljala: ako želi biti vjernik onda ima krštenje pa može dalje, ako ne želi onda niti neće ići dalje. Zapravo ja ne znam tko je još moje dijete, čekam da se pokaže i što god se pokaže ja ću to poticati. Ja ti zapravo vjerujem kod djece ono što je i Michelangelo vjerovao kod kipova: da u svakom kamenu postoji već neki lik samo ga treba osloboditi. U svakom djetetu postoji osoba koja to dijete jest samo ju treba osloboditi. Osloboditi se može samo tako da čekaš i gledaš tko je i što je i kad skužiš onda to i potičeš. Evo, tako ja mislim, a ti sad napravi po svom. Osobno, nikada ne bi nešto napravila zato što to okolina traži od mene jer to smatram slabošću. Svaki čovjek mora živjeti onako kako želi i ako se ja neću boriti za ono što vjerujem što onda zapravo imama dati svom djetetu, ja jedino imam sebe i sebe mogu dati svom djetetu, a ako ću ja svoju osobnost zataškavati da bi povlađivala okolini onda nemam niti sebe, a ako nemam sebe onda kako mogu vidjeti tko je moje dijete i kako mogu poticati moje dijete da bude ono što jest, sa čime je rođeno. U, jesam ga izfilozofirala. Ali mislim da znaš kaj sam htjela reći.