Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Dijete ne kaka, sto da jedem?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Dijete ne kaka, sto da jedem?

Drage moje!
    Molim vas za savjet.
    Imam malu bebu 3 mjeseca i 13 dana je star,muškič naravno, dojim ga bez nadohranjivanja,dajem mu samo uz sisu vode i čaja.
    Moram priznat da muku mučim sa prehranom koju moram unjet u sebe da bi on što kvalitetnije jeo.
    Primjetila sam da reagira na sve i baš moram pazit šta jedem
    E sad dolazimo do problema-inače kaka normalno-to znači jednom na dan zlatno žutu stolicu.
    Kako je on do neki dan od kako je rođen imao strašne dojenačke grčeve tada mu je stolica bila sluzna i vodenasta pa imam osječaj da je lakše izlazila, a sada kada su se grčevi smirili ne u potpunosti al 80% ona se pogusnula, sada je to počelo stvarat probleme,on nikako da se pokaka.
    To je tek sad se zakompliciralo ima 15 dana,prvo nije kakao 5 dana pa sam mu morala dat čepič i jadan je izdušio,sada se ponavlja isto 3 dana nije kakao,a ja mu ne želim opet dat ćepič.
    Čitala sam da banana zatvara nju sam znala koji puta pojest pa sam misla da nije od tog,jer stvarno pazim šta jedem.
    Ima li ko šta za reč da nam pomogne jer vidim da ga to muči i boli,jako je nemiran i boli ga prđenje.

anchie76 editirala naslov da bi bilo jasnije o cemu se radi i premjestila na dojenje

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bok karly, najprije dobro dosla!

drago mi je da dojis! moram pitati zasto mu dajes vode i caja? iz kog razloga? to su ti svajetovali ili ... ? zasto?

pokusat cu napisat kako sam shvatila a ti ispravi ako sam pogrijesila, tvoj problem je sto mislis da se dijete muci dok kaka i da mu trebas pomoc jer par dana nije kakao?

ako je to tvoj problem onda te mogu utjesit i reci da je normalno da dojena djeca ne kakaju par dana i da se ne trebas zabrinjavat. procitaj ovaj clanak a ja cu izvodjiti ovo sto ti je najkorisnije:

Većina isključivo dojenih beba nakon 6. tjedna od rođenja naglo promijene broj pokakanih pelena: neke kakaju i više puta dnevno, neke jednom dnevno, a neke svaka tri dana ili čak i rjeđe. Kod nekih beba će proći i po dva tjedna dana bez stolice. Ovo stanje je normalno tako dugo dok beba dobro napreduje u težini, općenito izgleda dobro, a stolica koja se naknadno pojavi je uobičajene konzistencije i boje. Nikakvi postupci za nasilno stimuliranje pražnjenja crijeva nisu poželjni.

dalje, kako znas da ti dijete ima reakciju na hranu koju jedes? po cemu to zakljucujes? ima osip? grceve? mozes li jos malo pojasnit?

sto se tice vode i caja procitaj ovaj clanaka.

nadam se da sam pomogla. jos bi samo nadodala da u st postoji rodina grupa za potporu dojenja koja se sastaje jednom mjesecno, dodju mame dojilice sa svojim bebama/ili same, pa razmjenjujemo iskustva. potrazit cu ti topic pa nam se priduzi iduci put.

sretno!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: help

imaš baš o tome topic na zdravlju djece- pomozimo im da kakaju- pogledaj tamo da li ćeš naći nešto što će ti pomoć. Sretno!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: help

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    imaš baš o tome topic na zdravlju djece- pomozimo im da kakaju- pogledaj tamo da li ćeš naći nešto što će ti pomoć. Sretno!
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=44585

rodina grupa:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...9328&start=100

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam ti odgovorila i pisala na direktni,ne na ovaj. Jesi dobila?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj KARLY prvotno napisa
    Ja sam ti odgovorila i pisala na direktni,ne na ovaj. Jesi dobila?
    nisam ovo shvatila. di si pisala? (ako se uopce odnosi na mene)

mozes li ovdje odgovorit na ona gore pitanja?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pojedi redovito koju marelicu, kompot od šljiva. Nemoj pretjerati - ničeg previše, ničeg premalo. Nama je to pomagalo. Jaaaako, ako kužiš kaj mislim Sretno!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moja T. se dok san je isključivo dojila kakila jednom u deset dana, svoju porođajnu težinu je udvostručila sa 4. mj. nikad joj nisan poticala to kakanje i sada kad smo krenili s dohranom kaki 2-3 puta dnevno tako da nemoj se nervirat jer ka šta ti gore piše kod dojenih beba je to sve normalno, jedino ja joj nisan davala ni vode ni čaja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •