Ja imam problem sa izdojenim-odmrznutim mlijekom.
Za miris ne znam jer imam kroničnih problema sa sinusima pa nikada ne znam kako me služi njuh, ali okus je katastrofa.
Točno kako si napisala - diže mi se želudac. 2 ture sam odmrznula i bacila, imam još u škrinji koje mi je žao baciti a znam da budem kad probam

Uglavnom ovo ti je s portala i vjerujem da je to problem u mom slučaju a sapunasti miris je u zadnjoj rečenici:

Specifična je situacija da neke žene primjećuju okus mlijeka koje kao da je pokvareno. To se događa kad je mlijeko puno lipaze (enzima koji razgrađuje mast u mlijeku), te ovisno o njegovoj količini, čudan žareći okus može se primjetiti i ako je kratko bilo pohranjeno u hladnjaku, a ponekad tek ako je bilo zamrznuto.

Kako se to može spriječiti? Prvo treba zamrznuti nekoliko vrećica ili posudica, te ih nakon tjedan dana odmrznuti i provjeriti jesu li u redu. Ako okus nije dobar, majka ubuduće treba postupati na način da izdojeno mlijeko odmah nakon izdajanja zagrije gotovo do vrenja (da se pojave mjehurići na rubovima) i zatim ga naglo ohladi zamrzavanjem. Zagrijavanjem se sprječava aktiviranje lipaze.

Većina djece odbija jesti mlijeko čudnog okusa, iako se ne zna točno je li štetno za bebu.

Moguće je i da odmrznuto mlijeko poprimi sapunasti miris. Ova promjena mirisa nastaje uslijed zamrzavanja i nije opasna za dijete.

Tu je link na cijeli tekst.