kad smo baš bili u velikoj gabuli uvela sam bila dzeparac za mene i mm. tj. islo je ovako... svaki dan bi mm dobivao za 2 kutije cigareta, za jedan tjednik (recimo srijeda- globus), i jos 20 kuna za piće. ja bih sebi također dala 20 kuna. nekih 50 kuna bi trosili na dan za hranu (krajem vikenda bi nakupovali hranu na placu i sve što treba za nekih 200 kn). i sad - fazon je u ovome, mm-u bi pripremila 7 omota i svaki dan u omotu bi bio određeni dio novca za taj dan (recimo petkom ne bi bilo love za novine ). ako taj određeni dan ne bi iskoristio sve (recimo ne bi otisao na cugu za 20kn) morao bi meni vratiti pare i dobio bi novi omot. ostatak je išao na režije. u kreditima nikad nismo bili. i bome... na kraju prvog mjeseca smo bili čak "uštedjeli" 240 kuna.

što nam je najviše novca uzimalo i što smo ukinuli je bio odlazak u obližnji dućan za svaku sitnicu. ukinuli smo kupovinu coca-cole, sokova, pudinga, grickalica, sladoleda i svakojakih gluposti. sastavila bih listu što nam točno treba taj dan: mlijeko, kruh i jedno vrhnje i sl. i samo bih to kupila. ukinuli smo odlaske u piceriju recimo subotom na špici, sve moguće odlaske u kafiće i slastičarne svele na minimum minimuma. malo se švercali tramvajom.

fazon je odličan. al... izdržali smo samo jedan mjesec onda nam je uletila opet lova - pa smo omote spremili u ladice.