Meni se čini da je društveno opasno ne reći jasno i glasno da je zlostavljanje (u svakom obliku) jedini posve objektivan razlog za odvajanje partnera.
To se ne može izjednačavati s argumentom "neslaganja karaktera", "gubitka ljubavi", "monotonije" i sl. Na stranu činjenica da je svakome njegov razlog najobjektivniji, govorim baš o stavu za koji mislim da bi trebalo zauzeti društvo.
Npr. i osobi koja je pripadnik/ca crkve koja ne priznaje razvod mora se pokušati osvijestiti da je u slučaju zlostavljanja nužno razdvojiti se (ako se već ne misli rastavljati), pogotovo ako su u igri i djeca. Znam da neke stručne osobe i u katoličkim obiteljskim savjetovalištima ponekad to sugeriraju.
Također smatram da bi društvo (sve njegove institucije) trebale malo više pozornosti posvetiti očuvanju braka kao institucije, da bi nam svima bračna pomoć i savjetovanje trebalo biti puno puno dostupnije. (Uh, koliko bih puta ja i mm tamo išli

Nekad ti je stvarno potrebna 3. neovisna osoba da sagleda neki problem iz svoga kuta i spusti situaciju na zemlju. U protivnom, od muhe često puta nastane slon. I odjednom se svi osjećamo zlostavljani i zanemareni. )