Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Teta čuvalica vs. mama

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Teta čuvalica vs. mama

Evo, mene zanima jedna stvar, naime, čujem u parku starije žene kako pričaju, ja ovu čuvam za 2000 kn, i sl. pa drugu vidim sa dvoje manje djece, a prošle god. je bila sa nekim drugim bebačem. No, da skratim, ona priča: dok je ona spavala ( mlađa beba ) , sa starijom smo se igrali gradova i država, pa smo papali, pa smo išli u park, ( naravno predpostavljam da je ona i kuhala), itd. Ja kada je mali doma stalno se igram, on hoće da sjednem na pod, meni je to teško , jer sam trudna, , tako kada je bolestan i oko 2 tjedna doma, ja jedva čekam da ode u vrtić i da se ja odmorim , recite jel to normalno? Ispada da su babe od 60 god. bolje od vlastite mame??? :? jel to normalno??? :? :?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

frogica, ja baš ne kužim tvoj post , jesi ti mama iz posta ili neka mama iz parka?

Normalno je da se majka osjeća umorno, posebno ako je trudna, a kako možemo znat da osoba koja čuva dijete zaista sa njime/njima radi ono što priča u parku? Trudnoća je posebno stanje, hormoni divljaju, emocije su često pomješane, a ni fizičko stanje nije za zanemariti.

Nemoj se opterećivati, NITKO ne može zamijeniti mamu, ako obitelj ima sreće i nađe kvalitetnu osobu za čuvanje to je super ali mama je mama.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

babe od 60 godina nisu trudne.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da, a kada nisam trudna onda radim pa sam umorna poslije posla itd. Valjda je mama ipak mama, ali treba se posvetiti djetetu i kada ti se ne da i kada bi najrađe spavao i gledao telku, valjda su ti osjećaji normalni. :?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    i nisu babe,već gospođe,tete....

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj frogica prvotno napisa
    Da, a kada nisam trudna onda radim pa sam umorna poslije posla itd. Valjda je mama ipak mama, ali treba se posvetiti djetetu i kada ti se ne da i kada bi najrađe spavao i gledao telku, valjda su ti osjećaji normalni. :?
    Naravno da su normalni, mame su osobe od krvi i mesa, supermame su rijetke, ponekad smo umorne, ponekad bezvoljne, ponekad bi najradije pobjegle glavom bez obzira...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

normalno je naravno
    ja gledam po tarinoj baki,ona ju cuva kad radim
    one se igraju,kupaju,nose,cijelo vrijeme
    a ja ne stignem nekad,moram i pospremit i oprati i svasta
    bake imaju puno vremena i zivaca jer prvenstveno ne rade a to je vec puno

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma daj,
    stvarno se opterećuješ bezveze, biće da te uhvatilo neraspoloženje, dođe tako svim mamama.
    Moja R je kod bake, ja sam na poslu 10 sati. Kad dođem kući ne moram objašnjavati da sam umorna, a čeka me: ručak ( za sutra), veš, zatezanje po kući, bašta, dijete, šoping, računi. Po MM sve može sutra, pomaže jako puno ali ti trebaju pripreme glasnica da imaš kapaciteta da ga pokreneš. A ti si još trudna, pa šta hoćeš?
    Baka je u stanu, ne radi, nema bašte, dido obožava kuhati, R kod nje spava 3 sata po danu, što je dosta da se i oni odmore. I kad ja dođem po nju oni ostanu bez posla, jer su uz igru s njom njih dvoje sve stigli odraditi.
    Sad sam ga zabrazdila, ali pokušavam reći da ti ipak odradiš 100 poslova koje i ne primjećuješ jer se "moraju" i "nema ko drugi" i još si trudna, pa naravno da si umorna.
    I još nešto, kao djevojci, glavna mi je zabava bila ići kod starije kolegice sa djetetom, sad se čudim čega sam se sve igrala i kako sam mogla.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uf, ja često znam biti umorna, da mi se nešto neda, živčana pogotovo.
    Nemam nikoga da mi "uskoči" osim MM kad dođe s posla, a i nekad kad dođe s posla, sjedne za komp i nastavi s drugim poslom, pa opet, kao da i nije doma.
    I nekad mi dođe stvarno da me netko zamjeni bar na sat vremena, da se ohladim, ispušem, opustim i skupim snage za dalje.
    Pogotovo mi teško zna biti s Jankom jer je u fazi za poluditi.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

to ti je zato jer je biti mama teze nego bilo koji osmosatni posao

ali i ljepse :D

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Frogice svi ti osjećaji o kojima govoriš su posve u redu.
    Svoje dijete obožavam ali ima dana, kada se vratim umorna s posla, najradije bi ju isporučila nekome na sat, dva, dok ne dođem k sebi ili dok mi se ne vrati MM s posla. I naravno da u takvim trenucima jedva "odrađujem" svoje majčinske dužnosti i uopće joj nisam posvećena. Po meni svi osjećaji i pozitivni i negativni prema djetetu su normalni, samo je važno da smo ih svijesni i da se ne grizemo zbog njih. Nema savršenih roditelja, niti savršenih mama. Jedno je biti teta čuvalica djetetu 8 sati, a drugo je biti mama...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

hHvala vam curke, sada mi je lakše!!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Uf, ja često znam biti umorna, da mi se nešto neda, živčana pogotovo.
    Nemam nikoga da mi "uskoči" osim MM kad dođe s posla, a i nekad kad dođe s posla, sjedne za komp i nastavi s drugim poslom, pa opet, kao da i nije doma.
    I nekad mi dođe stvarno da me netko zamjeni bar na sat vremena, da se ohladim, ispušem, opustim i skupim snage za dalje.
    Pogotovo mi teško zna biti s Jankom jer je u fazi za poluditi.
    jao, kao da si opisala mene i nas.
    samo sam ja sa njom samom, a ti sa dvoje

frogice, osjecas se sasvim normalno

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

frogice, moram ovo reći, jedna od tih kako ti kažeš baba je moja mama. dva puta tjedno čuvala je jednu dvogodišnju curicu. vodila je u parkić na igranje, čitala joj, pjevala, skuhala papicu.... sve u svemu davala se maksimalno i jako je zavoljela to dijete. prestala ju je čuvati kad sam ja počela raditi, da mi uskoči oko moje bebe. vidjevši da je boli noga i da joj je 5 dana u tjednu sa tako malim djetetom stvarno previše, odlučila sam ipak da malenu upišem u jaslice. naravno i tu će mama "uletavati" i "dizati" je ranije, ali neće biti sa njom cca 10 sati dnevno, već upola manje. sve ovo napisano možda i nije ot, ali samo tako mogu reći da je biti (dobar)roditelj kad sam sebi nisi na 1.mjestu, kad xy puta radiš stvari koje inače ne bi samo da ugodiš svojem djetetu, pomogneš mu iako ti čak i zdravlje nije baš najbolje.
    kad sam prvi put postala mama, nisam ni izdaleka znala kaj me čeka i koliko ću se stvari morati odreći, da bi moje dijete bilo sretno i zadovoljno. ali na to gledam ovako; svaka faza u odrastanju djeteta traži određenu skrb i neponovljiva je , a ono što dam i "ugradim" tada kad me to beba/dijete traži=neponovljivo je i neprocjenjivo. i onda mi izgleda smješno što sam neispavana, što sam propustila brdo društvenih događanja, dobrih knjiga, filmova i sl. znam da ću to sve nadoknaditi kad moja pišuljica stasa. isto kao i velika pišulja (ima 12,5god)-sad je gotovo "odrasli" čovjek; njezine su potrebe za mene zanemarivo fizički i psihički iscrpne
    znam da si sada trudna, ali ako nisi bolesna-davaj se svojem malom djetetu koliko god možeš, jer tako brzo odrastaju :/

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ajme znan te super-bake... meni je uvijek bilo vauuu kako moja sveki uspije čuvat klince (moje ili od šogica ili sve skupa) i skuhat ručak i spremit kuću... meni je to bilo sajnsfikšn dok su oni bili bebe...
    pa sam se pomirila s time da ću kuhat/ spremat kad spavaju, a dok su budni ću se igrati 8) ....

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa
    Citiraj krumpiric prvotno napisa
    i nisu babe,već gospođe,tete....
    X
    I djete je u totalno drugačijim odnosima sa nekim drugim i sa vlastitom mamom. Moja E. zaspe kod moje mame tako da uzme malo slikovnicu, prelista i pruži se na kauč. Vikendom ne spava popodne u opće osim ako ne ukomponujemo neku vožnju od 20-60min. I ja sam trudna, i kad kažem da sam se umorila od ganjanja, hivanja, plašenja ... nastaje katastrofa, a kod nane nema ni ganjanja ni hivanja (hrvanja) ni plašenja, a nema ni katastraofa kad se dogovaraju da nešto rade
    Ja mislim da sam Supermama!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •