Eh, ti si se sad uhvatio za te tri stvari koje sam navela pa cekiras jednu po jednu. Nije stvar u tome, mogla sam navesti neke koje se sigurno ne uzgajaju a najvjerojatnije ni nece. U cemu je stvar? U dvostrukim mjerilima, rajcice su fuj, i njih ne treba jesti jer su iz drugog podneblja, a daikon treba, jer se makrobioticari furaju na njega, a Aveline Kushi kao mala nije jela rajcice, pa ih nitko na svijetu ne bi trebao jesti.Davor prvotno napisa
Ma ja ciljam na nesto drugo. Ako ljudi hoce kupovati agar-agar umjesto najobicnijeg preljeva za tortu koji je biljnog porijekla, i platiti ga masno, pa nek ga kupuju. To se zove porez na budale (i ja sam ga placala neko vrijeme).Davor prvotno napisa
Problem je ta njihova zamuljana propaganda sa podnebljima i jedenjem hrane iz njih koja je zapravo lazna, a pravi razlozi su potjecu iz kvazifilozofije o prehrani i nacinu zivota ( i razlicitim energijama) koju pokusavaju podvaliti kao kukavicije jaje. Ono sto me najvise smeta sto oni zapravo podrazumijevaju da je covjek ono sto jede, pa ako jedes makrobioticku hranu onda ces biti pun zdravlja i vrlina, a inace si luzer. Nece to oni javno reci, dakako, ali to je presutni stav. U cemu je problem s tim, naravno da je bitno sto covjek jede? Jest, ali covjek nije *samo* ono sto jede, jer bi inace bio sveden na stroj za preradu hrane, bez ikakvih drugih komponenti (primjerice duhovne), i to je, po mom misljenju, najveca steta.

Odgovori s citatom