-
prekrupna beba
Sad sam 32+2 i otkrili su mi gest. dijabetes. Ne pušim, imam 30 godina, niti jedan šećeraš u obitelji, prije trudnoće mršava, do sada u trudnoći dobila 10 kg. Uglavnom, nikakvih indikacija da ga imam osim što mi je beba prekrupna. Na zadnjem uzv prije tjedan dana - 2200 kg. Neki bi rekli - nema veze pa rađaju se bebe i po 5 kila bez problema. Da, nema problema ako je beba jednako razvijena. Kod gest. dij. je problem upravo to što se beba ne razvija jednako. Tijelo zna nekad biti preveliko s obzirom na glavu pa se dogodi pri porodu da glavica prođe a ramena zapnu i beba može završiti sa oštećenim živcima, ramenom.... Meni se čini da bi tada trebao biti jedina solucija u tom slučaju carski ali nije i bojim se da bi me mogli izmrcvariti sa vaginalnim i onda sve završiti sa ružnim carskim i/ili sa posljedicama za bebu.
Meni je sada beba cca 2 tjedna prekrupna s obzirom na glavicu i stavili su me na gest. dijetu. Za inzulinom nema potrebe jer su me u bolnici stavili na dijetu i glukoza mi je bila u granicama normale. Ima li netko sličnog iskustva? Da li postoji šansa da se do termina poroda ( 8 tjedana ) težina i veličina bebe izregulira?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma