Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: AS 13-18 kg

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno AS 13-18 kg

Kako nemam uopće vremena proučavati molim vas za pomoć.
    Još malo pa če nam trebati AS od 13-18 kg. Imamo Golf 3. Kupovali bi u Zagrebu.
    Koju preporučate, a da može u naš stari dobri autić?
    Hvala

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jesi mislila možda na 9-18?
    Koliko je dijete staro i koliko ima kila?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ma da, 9-18 (imamo Graco 0+ koji ide do 13, pa sam pobrkala).
    10 mj, 10 kg

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I ja se ovdje prijavljujem s pitanjem: koju biste mi od navedenih preporučili? (te su ušle u uži izbor)
    1. Maxi- Cosi Priori XP (nekako sam najbliža toj, a ne mogu je naći na crash- testovima na www.autosjedalice.info pa evo pitam vas za savjet)
    2. Roemer King TS plus
    3. Bebe Confort Trianos Safe Side (ta je grupa I, II i III, piše u katalogu TL da ima ECE R44, a opet je nema na navedenom linku)
    Hvala puuuno!

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Becky prvotno napisa
    I ja se ovdje prijavljujem s pitanjem: koju biste mi od navedenih preporučili? (te su ušle u uži izbor)
    1. Maxi- Cosi Priori XP (nekako sam najbliža toj, a ne mogu je naći na crash- testovima na www.autosjedalice.info pa evo pitam vas za savjet)
    2. Roemer King TS plus
    3. Bebe Confort Trianos Safe Side (ta je grupa I, II i III, piše u katalogu TL da ima ECE R44, a opet je nema na navedenom linku)
    Hvala puuuno!
    savjetnici ne smiju preporučati konkretne modele, ali mogu ti reći da ja od ove tri sigurno ne bi uzeo BC osim ukoliko je dijete iznimno veliko. i to ne zato jer bi to bila loša sjedalica nego zato što osobno mislim da su kombinirane sjedalice uvijek negdje napravile kompromis kako bi mogle pokriti dulje životno razdoblje.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ni ja, a niti Becky (koliko vjerujem) nismo tražile službeno mišljenje savjetnika o autosjedalicama. Koliko vidim, ima topic "Koja je najbolja autosjedalica od 15-36 kg", pa su se na njemu svi raspisali i dali neslužbena iskustva. Pa zato ne vidim zašto se mene, a i Becky, "poklopilo" kod naših upita o savjetima mama ili tata o AS grupe I.
    Pa ja opet molim za savjet/ iskustva, koju mi/ nam preporučate?
    Imam još jedno pitanje, a to je- da li se u Golf 3 (1991.) može postaviti AS s Isofixom, ili se u takav stariji auto mogu montirati samo sa remenjem?
    Hvala unaprijed

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Medica prvotno napisa
    Imam još jedno pitanje, a to je- da li se u Golf 3 (1991.) može postaviti AS s Isofixom, ili se u takav stariji auto mogu montirati samo sa remenjem?
    Hvala unaprijed
    mi imamo BC Iseos Safe Side TT, 9-18.
    prezadovoljni smo s njom. i svima bi je preporučila.

tvoj Golf (toga godišta) nema isofix i takvu sidalicu nemoj niti gledat. kako ćeš je montirat-nikako. znači, montira se pojasevima.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[/quote]

.[/quote]

je li to ono što se može proširiti MM bi htio uzeti tu s isofixom, jer je veća i dublja, i ima višlje bočne zaštite od Romerice koju sam ja htijela pa smo se posvađali....znači ti si zadovoljna?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Medica prvotno napisa
    Ni ja, a niti Becky (koliko vjerujem) nismo tražile službeno mišljenje savjetnika o autosjedalicama. Koliko vidim, ima topic "Koja je najbolja autosjedalica od 15-36 kg", pa su se na njemu svi raspisali i dali neslužbena iskustva. Pa zato ne vidim zašto se mene, a i Becky, "poklopilo" kod naših upita o savjetima mama ili tata o AS grupe I.
    Hvala unaprijed
    nije mi bila namjera nikoga poklapati i s obzirom da me je Becky i pp-ala nisam imao osjećaj da je moj post tako protumačen. ako se tebi takvim učinio ja se ispričavam. no ovo je pdf o autosjedalicama gdje savjete uglavnom daju savjetnici pa se oni i osjećaju pozvani odgovarati na pitanja.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

.[/quote]

je li to ono što se može proširiti MM bi htio uzeti tu s isofixom, jer je veća i dublja, i ima višlje bočne zaštite od Romerice koju sam ja htijela pa smo se posvađali....znači ti si zadovoljna?[/quote]

je, to je ona što se širi (raste s djetetom), ali nema isofix :?
    ne da sam zadovoljna, nego sam prezadovoljna.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala puno, jer MM i ja se svađamo, jer je razlika u cijeni između Romero i te "samo" 500 kn, pa sam ja mislila uzeti onu koja je bolje prošla na testovima, a ko za vraga Emi je ta Romerica nekako "premala" pa je MM zapeo za BC i to je još samo crna ostala!!!!!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

naša BC je crveno/crna.
    pa se čak razmišljam da nam slijedeća bude BC trianos-ica.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Becky prvotno napisa
    2. Roemer King TS plus
    Hvala puuuno!
    Becky i ostale cure

1. MC Priori XP je grupa I (9-18kg)
    2. Romer King TS plus je isto grupa I
    3. navedena je kombinirana za što je daddy dao svoje osobno mišljenje, a recimo zamjena da bude grupa I bila bi: BC Iseos Safe Side TT, 9-18

sve te tri autosjedalice su dobre i da bi dale svoj maksimum treba ih pravilno koristiti. da bi ih pravilno koristili najidealnije bi bilo isprobat kako ih VI postavljate u auto. znači koja od njih bolje sjedan na sic, koju vam je najlakše zategnuti tako da ne mrda (ili max do 2cm lijevo-desno). sve tri imaju dobre ocijene i dobre sistemne za zatezanje / postavljanje u auto. u principu odlučuju nijanse, a baš najvažnija nijansa bi mogla biti montaža u VAŠ auto.

tako da, moj savjet je isprobajte ih!

i fućkaj ga, opet imate savjet autosjedaličarke

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja imam BC Iseos ,a bogme i golfa 3.
    Sjedalicu ne bih mijenjala ni za što na svijetu,ali samo da ti napomenem da je vjerojatno nečeš moći pravilno postaviti bez naših savjetnika.

Naime, poklapaju se kopča sjedalice i auto-remena, pa leže jedna na drugoj.
    Meni ju je baš naš daddy ufiksirao,pa će ti on moć bolje reći ako se sjeća

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Hvala Medici i ostalima! Konačno korisni savjeti... Javim kaj sam odlučila!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kako da kupim sjedalicu kada ju ne daju isprobat ni zamjeniti ako mi ne sjeda u auto'???? Pa ne mogu dati 2,500,00 cijelu plaću, a da mi sjedalica ne odovara...kako to da se ne mogu reklamirati...zašto nemaju neku garanciju????

Ima li koji dućan osim TL, jer kod njih su sjedalice koma, kao da su korištene, nemaju ih na skladištu, sve pohabane, bez najlona, tko mi garantira da u transportu nisu oštećene ili u dućanu....sutra idem na put, što da radim, pa ne mogu bez sjedalice???????????

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

petarpan, kod tebe se sjećam da je bio problem preduge kopče pojasa i donekle smo ga inquirer i ja riješili uvrtanjem pojasa ispod kopče. sjećam se da je nakon toga sjedalica bila prilično zacementirana ali dodir kopče i sjedalice se nije mogao u potpunosti izbjeći.

što se tiče TL-a ja sam bio puno puta u onom u hebrangovoj i moram priznati da su cure tamo bile više nego susretljive a sjedalice definitivno nisu izgledale pohabano ili korišteno. TL-ova je pun grad, tako da nevjerujem da je u svima situacija ista. npr. u onom na rotoru možeš parkirati ispred samog dućana tako da isprobavanje ne bi trebalo biti problem.

ako prodavačice baš neće surađivati onda lijepo uzmeš jednu, platiš, izađeš, probaš, ako ne paše, vratiš se u dućan i uzmeš drugu. uz račun moraju zamijeniti.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

na žitnjaku isto daju isprobavat. neki put traže da im osatviš nešto novaca pa odeš isprobati pa ako paše kupiš ako ne paše vrate polog, itd.

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    kako to da se ne mogu reklamirati
    autosjedalice se mogu reklamirati i nakon kupnje, samo je problem, što onda trebaš kupiti drugu u istom dućanu što može biti problem ako ti ostali izbor ne paše. ako isprobaš prije kupnje i onda odlučiš, to je iapk druga priča

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    Ima li koji dućan osim TL, jer kod njih su sjedalice koma, kao da su korištene, nemaju ih na skladištu, sve pohabane, bez najlona, tko mi garantira da u transportu nisu oštećene ili u dućanu
    kaj ja znam, meni kod njih AS nisu koma, često izbor dizajna koji imaju u ponudi je malo onak, ali to više-manje. kad kupiš AS onda te pitaju jel hjoćeš da ti ju stave u njen originalni najlon.
    zapravo ne možemo znati što se događa sa as do bilo kojeg dućana. putuju od ko zna kud i ko zna kojim putem. moramo ići sa pretpostavkom da sa svom robom postupaju u skladu sa nekakvim uputama proizvođača. nije na odmet pregledati autosjedalicu prije nego je platiš, u kojem god dućanu

za TL bi ti više napomenula da posebno paziš da dobiješ odgovarajuće upute na našem jeziku. tu često zbraljave i treba im napomenuti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •