Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: VBAC- koje pretrage mu prethode?

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno VBAC- koje pretrage mu prethode?

Bila sam na SD-u na pregledu. 38+ 4 dana sam trudna. S obzirom na prvi porod carskim rezom, doktor me uputio na pretrage EKG, anesteziološku pretragu, i UZV reza kao mjera sigurnosti bezobzira što idem roditi vaginalno.
    Ja sam voljna otici samo na UZV, dok mi EKG i anesteziološke pretrage djeluju previše jer se ne spremam na ELEKTIVNI carski rez vec na prirodni porod. NO, doktor želi biti siguran. Gdje je granica tih pretrga onda? INdikacija za ponovljeni carski rez, s obzirom na prethodi carski nema, dakle u potpunosti mogu ići roditi prirodno.
    Da li netko ima iskustva s pretragama koje je potrebno obaviti prije VBAC-a?
    Krve pretrage sam obavila sve i sve je u redu.
    Najradje bi ostala doma i čekala svoje trudove, čitala i odmarala, a ne se vucarala po bolničkim čekaonicama "za svaki slučaj".

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ukoliko išta krene krivo tijekom prirodnog poroda, doktor vjerojatno želi biti siguran da može bez problema napraviti anesteziju. U biti dobri nalazi tih pretraga mogu te dodatno osigurati u tome da rodiš prirodno (i doktora također), posebno ako je sve ok s rezom od prethodnog carskog.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nikakve pretrage nisam radila

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

također nikakve pretrage?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ni ja

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

da dovršim...

da sam znala da postoje pretrage kakve opisuješ i da mi ih je netko ponudio, sigurna sam da bi ih obavila. Da budem mirna.

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam mirnija kada ne idem u bolnicu, tako da mi dodatne pretrage samo dižu adrenalin. Ne znam što ću. Osjećam se odlično ali ću si svejedno još danas uzet vremena za razmislit da li obavit te dodatne pretrage ili ne.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Lubica prvotno napisa
    Ja sam mirnija kada ne idem u bolnicu, tako da mi dodatne pretrage samo dižu adrenalin. Ne znam što ću. Osjećam se odlično ali ću si svejedno još danas uzet vremena za razmislit da li obavit te dodatne pretrage ili ne.
    A koja ti je bila indikacija za carski prvi put?!

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Prvi porod je bio inducirani- gel+drip+ epiduralna analgezija. Nakon koje je došlo do prijevremenog odljuštenja posteljice i lošeg ctg-a. Nakon čega sam ubrzo završila na hitnom carskom rezu.
    Dakle razlog prvog carsko, na otpusnom pismu, pishe da je odljuštenje posteljice.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nikakvih pretraga nije bilo

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni ja nikakve posebne pretrage

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mene slalo samo na uzv procjenu debljine šava ali nisam obavila. rekla sam da nisam obavila i nikom ništa.

lubica, sretno

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Prije 7 mjeseci imala sam VBAC na Sv.Duhu. Trudnocu pratila kod dr.Latin u poliklinici Vili, a zadnjih mjesec dana isla Matijevicu na Sv.Duh. Iako sam se spremala na VBAC, na njegovu preporuku napravila sam sve ove predoperativne pretrage koje navodis. Just in case ako tijekom prirodnog poroda nesto podje po zlu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •