Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: ljetne vrucine il?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno ljetne vrucine il?

bok svima! imam bebu od 3mj i zbilja je dobra beba (nije zahtjevan i gotovo da i ne place), al zadnja dva dana je jako cmizdrav, na rubu placa i tako veci dio dana, jedino se pred vecer valjda toliko umori pa normalno prespava noc...interesira me da li je moguce da je zbog vrucina ovih toliko nervozan ili bi eventualno mogli to biti zubici?!? jer ako je od vrucine(nemamo klimu) kako mu pomoci jer zna nam biti koma u stanu...prva beba, pa neznam puno, pa ako itko ima slicnu situaciju...ukratko, da li je moguce da je vrucina uzrok njegovom nemirnom ponasanju? sori sto sam oduljila...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ciao!Vrućina može biti jako neugodna za bebu pa kako kažeš da zna biti jako vruće u stanu probaj bebu što više osloboditi odjeće,okupati ga i rashladiti u kadici,neka bude samo u peleni u stanu.A stan probaj što više zamračiti griljama ili što već imaš da ti bude veći hlad i da ne ulazi toplina.Kad budeš sigurna da mu nije vruće znati ćeš da je nešto drugo u pitanju.Ne znam da li ti je beba imala grčeve do sada,možda je to u pitanju.Bez obzira što beba ima tek 3 mjeseca moguće je da je počinju zubići mučiti.Moja je u to vrijeme počela sliniti i sve stavljati u usta.A tek sa 8 i pol mjeseci je izbio 1.zubić.Nadam se da sam ti bar malo pomogla

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Obzirom na 3 mjeseca moze biti i da je skok u razvoju
    sto se tice vrucine ostavi ga samo u peleni i majici i pokusaj da bude ugodno u stanu (spusti rolete i slicno).
    Mi smo prosle godine u ovo vrijeme se kuhali (bili smo malo mladi) a njoj je najdraze bilo spavati na meni pa sam se ja dovodila u stanje hibernacije samo da se ne znojim hehehe ... sve to tako brzo prode.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

prestigla me srecica, i ja sam mislila napisat da je vjerojatno skok u razvoju
    a ako mu je vruce slobodno ga skini, moja L je samo u peleni doma

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i moja beba je samo u peleni, a ponekad mu i to skinem i obučem pamučne gaćice. pa neka piša! gaćice lako isperem (ne bi ni njih stavljala, ali neću da mi "istušira" cijelu kuću) :D
    imamo klimu, ali je ne palimo jer je on premali

ali je moguće i da je skok u razvoju
    ili da je žedan
    ako dojiš, češće mu nudi dojku; pomoći će i ko je skok i ako je žedan

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dali sad češće tuširate svoje malene?
    j kupam naveče, al mislim da bi mu dobro došlo i popodnevno tuširanje.
    još nisam s tim počela jer ne znam dal je dobro tako. :/
    živimo u potkrovlju pa je pakleno. idući tjedan će nam postaviti klimu pa se nadam da će biti lakše. :D

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mene isti muči da li paliti klimu ili ne :/ . Ovih paklenih dana u stanu nam je 29. Smeta li klima bebi ili je mogu malo više obući i uklučiti da bude 25?

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja isto mislim da je vrućina!

a što se tiče klime,ne bi trebala beba biti na direktnom putu ispuhivanja klime!
    ja recimo kad spava upalim pa radi na 25,dok se ona ne probudi(inače samo je u peleni),ali je tako i namještena(klima),u dnevnom boravku,pa nema šanse da radi dok je budna!

samo ju makni od klime,inače nisam čula slučajeve da je nekom nešto bilo od klime! :/

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

imam jedno pitanje vezano za ove vrućine. Matea mi je dobila osip oko vrata...pretpostavljam da je to od vrućine?? Što protiv tog? :/ Namazala sam Bepanthenom

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mislim da nema lijeka...malo cesce prati i drzati to podrucje suhim...mislim da svako dijete ima pristice od znoja

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

dobro, a jel bih možda trebala izbjegavati mazanje uljem dok traju ove vrućine da koža više diše ??

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Te male pristice mozes namazati stelactiv kremom od Mustele. To je inace krema protiv pelenskog osipa ali mi ju je pedica preporucila jer ima aktivne sastojke koji ublazavaju upalu.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a ja sam citala da se osip od znoja ne smije s nicim mazati :?

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Monchou prvotno napisa
    Te male pristice mozes namazati stelactiv kremom od Mustele. To je inace krema protiv pelenskog osipa ali mi ju je pedica preporucila jer ima aktivne sastojke koji ublazavaju upalu.
    jel onda može i sudocrem?? :? piše da pomaže kod opeklina od sunčanja, manjih opeklina, površinskih rana, akni, ozeblina...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ne bih ničim mazala; pod kremom je samo još toplije.

tuširati i dobro posušiti kako vlaga ne bi stvarala ojedine na koži.
    to će sve proći. mali vratići su bucmasti pa se u pregibima koža zacrveni i to je normalno.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

slažem se da je toplije pod kremom/uljem, a što sa ostatkom tijela? dal uopće izbjegavati mazanje uljem. Ja ne bih mazala ni uljem ni kremom ..

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma kakve mackarije, ništa to ne treba (osim ako je neko kožno oboljenje pa je krema terapijska).
    mi ne koristimo ni Pavlovićevu ni nikakvu, ni za guzu ni za bilo koji drugi dio tijela.
    Ne koristimo ni vlažne maramice, nismo ni sa prvm djetetom.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nemoj mazati
    ja L ne mazem, osim kad previse iziritira koljena puzajuci
    al uskoro nam stizu silipads :D pa necemo ni to

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala, od sutra prestajemo mazati

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma ja se isto slazem sa apricot, u biti sto manje kremica to bolje, normalno ako nije nuzno iz nekig drugih razloga...moj mali se isto znoji oko vratica, i ja ga dnevno okupam 2puta tek tako da mu olaksam...pase mu...voli vodu..
    i da, dajem mu malo vise jesti i mirniji je puno (super, dijete mi je bilo gladno ...stoga hvala! izgleda da jos nisu zubici...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

miki, nije io gladan, bio je žedan.
    po ovim vrućinama, najbolje je nuditi dojku što češće, neka dijete pije ono rjeđe, vodenastije mlijeko.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moj maleni ima 2,5 mjeseca i zadnjih se dana počeo često buditi i puno češće tažiti siku. tkđ. se navečer uznervozi, pa ga jedva uspavam. u kući mi je paklenih 30 stupnjeva, inače živim u najtoplijem gradu u hrv.

bez klime se ne može tako je ja palim ,ali ne izlažem ga direktnom udaru valjda mu neće naškoditi.

odmah sam posumljala na vrućinu, tako ga svako malo stavljam na siku i bolje je. probat ćemo i s kupanjemn više puta dnevno.

pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •