Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Prebivalište/boravište/jaslice

Nikola_i_Nikolina

Početno Prebivalište/boravište/jaslice

Pozdrav svima!

U velikim smo mukama pa tražimo pokoji savjet.. Studenti smo u Rijeci (čitaj bez prijavljenog boravišta ili prebivališta). Mala će sutra navršiti godinu dana a uz studiranje ide jako teško pa bismo ju dali u jaslice.. E sad, uz to da se moram bojati nekih predrasuda čim čuju da smo oboje nezaposleni zanima me i da li je potrebno boravište za upis jer u tom slučaju morali bi se odjavljivati i komplet svi prijavljivati u Rijeci, mijenjati dokumente.. Jel to sve ide samo uz potvrdu o prebivalištu?

Te da li neko zna dal postoji neka subvencija za jaslice ali opet da nije vezana za tu potvrdu o boravištu.. ili neki savjet u vezi socijalnog jer koliko čitam ova dole navedena cifra je previše i djedama i bakama za pripomoć kad još toliko i stan plaćamo:

KORISNIK USLUGE KOJI NE DOSTAVI POTVRDU O MJESTU PREBIVALIŠTA U GRADU RIJECI PLAĆA PUNU MJESEČNU CIJENU USLUGE – 2. 167, 20 kn

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne moraš imati prijavljeno prebivalište nego samo boravište. Za to ne moraš mjenjati dokumente nego samo osoba koja ti iznamljuje stan mora dati izjavu da živiš kod njega/nje. Tu izjavu daje na MUP-u samo mora uzeti svoju osobnu. Boravište možeš prijaviti čini mi se na godinu dana i onda svake godine produžiti. Potvrda o boravištu ti je dovoljna za subvenciju od Grada.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ali upisi u Ri su već završili. :/

Nikola_i_Nikolina

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa
    Ne moraš imati prijavljeno prebivalište nego samo boravište. Za to ne moraš mjenjati dokumente nego samo osoba koja ti iznamljuje stan mora dati izjavu da živiš kod njega/nje. Tu izjavu daje na MUP-u samo mora uzeti svoju osobnu. Boravište možeš prijaviti čini mi se na godinu dana i onda svake godine produžiti. Potvrda o boravištu ti je dovoljna za subvenciju od Grada.
    Boravište mogu dobiti, znači trebam i za sebe, ženu i malu... Dakle mogu i samo preko boravišta otići predati zahtjev za subvenciju? To bi bilo super..

Da vjerojatno sam ja gledao da u 9. mj počinju te prijave za subvenciju a za upise u vrtić nisam računao da bi već bilo kasno.. Mislio sam da to ide slično kao početak školske godine, znači da sad preko ferija traju upisi.. uf..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •