Manch prvotno napisa
Trudovi počeli u nedjelju u 3 ujutro, sat vremena na deset minuta, zatim odmah dva sata na pet, idem u bolnicu, nisam otvorena. Vraćam se kući na 8 sati, trudovi na pet minuta, dolazim u bolnicu u 17 sati, otvorena 4 prsta. I dalje boli na 3 minute, u 10 sati navečer, izmučena, gladna, žedna, nenaspavana, otvorena 5 prstiju. Doktor predlaže drip. Nikad nisam pomislila da ću ga tako objeručke prihvatiti. Bolovi se pojačavaju, i dalje su redovni, ali se ne otvaram. U 3 ujutro dolazim do nekih 8 prstiju, što je premalo za moju veliku bebu. Probijaju mi vodenjak, ništa se ne dešava. Molim ih za carski rez, jer ne mogu više, bojim se da će od naprezanja beba da ostane bez kisika. Uključuju mi jači drip u 5 sati u nedelju ujutro. Nakon sat i po neprestanih trudova i klečanja na podu sobe, konačno sam se porodila. Plodna voda u međuvremenu pozelenila, ali beba je hvala Bogu dobro. Od muka, te dugog perioda bez vode i hrane nemam ni kapi kolostruma, beba izmučena ni ne pokušava da doji. Nikako. Sutradan izlazim iz bolnice, nema promijena, mlijeka nema (ništa, suho), beba neće da pogleda dojku. Pomalo ga prehranjujemo na kašičicu ali većina hrane završi na majičici. Drugu noć 5 sati vrišti od gladi. Ujutro šaljem supruga po bočicu. Kolostrum je nadošao 5 dan, i temperatura sa njim, ništa nije moglo izaći. 6 dan borba sa masiranjem i izmuzavanjem, te pokušaji da dojim koji nisu uspjeli ni sa babicom ni patronažnom sestrom. E sad molim sve protivnice dripa i bočice, od kojih sam i ja bila da mi objasne kako je išta moglo da bude drugačije, jer se ja i mjesec dana kasnije osjećam loše...