Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: alergotest, test na gluten

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno alergotest, test na gluten

moja starija kcer pokazuje zadnjih 10ak dana znakove alergije -kise i povremeno ima nekakav osip, jako suhu kozu po licu, suzne i natekle oci.
    nisam joj htjela davati antihistaminike zbog nuspojava ( sad sam procitala da i vitamin C djeluje kao prirodni antihistaminik), a homeopatske kuglice donekle ublaze stvar, pa za sad nije tako strasno.
    ona je jos kao beba pokazivala sklonost alergijama, osobito na sve mlijecno, ali nikada nismo isli na testiranje.
    sad me ova nova pojava ponukala da napravimo kompletno testiranje- i nutritivni test, ali i na pelud, perje, dlaku, prasinu .
    zanima me je li tko od vase djece to radio, kako izgleda, a osobito me zanima kako se radi testiranje na gluten. on se moze raditi i putem krvi i tada je okjo 80% tocan :/ , a za sto preciznije rezultate se radi biopsija sluznice tankog crijeva, sto mi zvuci brrrr .
    drugo sto me zanima, da li se moze raditi , koliko otprilike kosta i ima li neke razlike (osim cekanja i cijene).

mi bi trebali sve raditi u Klaicevoj.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ispala mi jedna rijec van iz posta
    drugo sto me zanima, da li se moze raditi privatno , koliko otprilike kosta i ima li neke razlike (osim cekanja i cijene).

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam za Klaićevu, mi smo radili na Srebrnjaku alergotest na prašinu, dlaku, perje, razno drveće. Ne znam više točno ni šta je sve bilo.
    Uglavnom 12 pikica u unutrašnju stranu podlaktice, i onda na to kapnu uzorke toga na što se testira. 15 minuta se tako šećete po čekaoni i pazite da slučajno ne dira po tome da ne obriše. Nakon toga smo ušli u ordinaciju, doktor je očitao rezultate i to je bilo to.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kakav je bio rezultat?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije na ništa alergičan.
    On je išao na testiranja zbog čestih bronhitisa.
    I nisu radili test na hranu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mamma juanita, nemam ti odgovora na tvoja pitanja, ali evo bas danas citam jednu knjigu o alergijama Maureen Michin "Food for Thought - A parent's guide to food intolerance", mislim da je 1992 izaslo trece izdanje , koja mi se cini jako dobra, pa preporuka za one koje ova tema zanima.
    Off topica a u vezi bronhitisa; ima jedno poglavlje o pusenju i izlozenosti dimu u kojem autorica navodi kako postoje neka istrazivanja koja su povezala ucestalost bronhitisa i upale pluca s izlozenoscu beba/djece dimu, ali da to cesto lijecnici ne uzimaju previse ozbiljno.

Ovo sto Brunda rece za test s pikanjem, ja sam radila kao 16godisnjakinja jer sam odjednom razvila alergiju na macju dlaku (a imali smo ih vec nekoliko godina); test je bio na sve i svasta, ukljucujuci i dlaku zivotinja, i ispalo je da nisam ni na sto alergicna, ali ja jos uvijek pocnem kihati, dobivati grlobolju, smrcati i slicno kada mace dodje u blizinu na duze vrijeme ili sjedim na kaucima s njezinom dlakom duze vrijeme , ili je ne daj boze, podragam pa dotaknem kozu na licu itd...
    Ako je kratkotrajno, onda nemam takve reakcije; i neke mace mi vise skode, a neke manje, i na duge staze

Hocu reci, testovi mogu imati neke nedostake i ne otkrivati pravo stanje stvari (ali ti ih napravi, samo da nema puno pikanja ili tog istrazivanja tankog crijeva, sto ne zvuci obecavajuce)

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MJ, poslat cu ti pp za ovo s glutenom

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo bili na testiranju u Klaićevoj u 2 mjesecu. Testirali su ga na 25 alergena i to tak da prvo nacrtaju na ruku kružiće i stave oznake zatim nakapaju alergen i onda sa iglicom lagano propiknu kožu, nakon minutu-2, obrišu te kapljice i onda čekaš vani 15-ak minuta (dobiješ satić i kad on zazvoni javiš se doktoru). I još smo vadili krv za razinu Ig u krvi. Nama ništ nije pokazalo, kažu da do 3 godine može pokazat lažno pozitivno ili lažno negativno. Meni je pedijatrica rekla da ni Ig ne mora bit pokazatelj. Mi smo sami na Roku skužili kaj mu smeta. Npr. Roko je nama ovaj vikend totalno naoteko (oči, lice) iako pije kapljice protiv alergije. Jučer smo ga probali držat čim više unutra i povuklo mu se (očigledno mu smeta pelud).

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puno vam svima hvala na odgovorima

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovo za bronhitis i pušenje je točno. Nas je doktorica izričito upozorila na to. Čak i ako se ne puši kada je dijete u prostoriji, poslije kada dođe, može mu smetati jer se čestice dima nalaze u zraku.
    Dim cigarete paralizira sitne alveole u plućima i onda one ne mogu tjerati van čestice koje smetaju nego se talože na pluća. Tako nekako je ona nama to objasnila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A zasto joj sad ovako kasno oces raditi test za gluten? Jel ima nekih simptoma? Nadam se da nije to jer znas da bi bilo kriticno da se ovako dugo sakrilo.

Nista izvade krv i cekas nalaze pa tek ako su pozitivni onda se predlaze biopsija.

Ovo ostalo i ja se razmisljam da djeci uradim alergo test.

Sretno.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf, Natasa, natjerala si me da iscupam ovo iz naftalina (tu sam objasnila ovo u vezi glutena) http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...hlight=#125446

P.S. i dalje je Klara na toj dijeti, pa me zanimalo to i testom provjeriti, ali izgleda da su ti testovi vrlo nesavrseni

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •