Da li su skupa u čekaonici bolesna i zdrava djeca....?
mi smo sad bili na cjepljenju i moje djete u čekaonici skupa s djetetom koje kašlje...
jedino su u izolaciji ona djeca sa kozicama isl.
Prije je to bilo drukčije.... ovo mi je skroz bezveze.
Da li su skupa u čekaonici bolesna i zdrava djeca....?
mi smo sad bili na cjepljenju i moje djete u čekaonici skupa s djetetom koje kašlje...
jedino su u izolaciji ona djeca sa kozicama isl.
Prije je to bilo drukčije.... ovo mi je skroz bezveze.
kako gdje, različito je organizirano od ambulante do ambulante
u našem domu zdravlja postoje dvije odvojene ambulante, svaka sa svojom zasebnom čekaonicom, jedna samo za bolesne, druga samo za zdrave
Kod nas nema odvojene ambulante.
Možeš biti ako je dijete zdravo u hodniku ili vani pa da drugi roditelj čeka red unutra.
Ili npr. da te sestra- proziva kroz prozor![]()
jedna samo za bolesne, druga samo za zdrave[/quote]
blago vama ! Kod nas je pedijatar odredio da su zdrava djeca npr. cjepljenje, kontrole, sistematski od 12-14 h u bilo kojoj smjeni, a bolesni ili ujutro do 12 ili popodne od 14 h . Naravno da se toga nitko ne pridržava jer ni nema logike. Ja ako hoću cijepit dijete morala bi uzeti slobodan dan :? , a onaj kome je dijete bolesno a nije došao na red do 12 h( jutarnja smjena) bi trebao ili doći drugi dan ili ići na hitnu. Da ne kažem da je čekaona jako mala pa je do 12h već puna i bakterija i virusa a i gužva je uvijek tolika da se zna čekat i po tri - četiri sata. Meni je iskreno muka kad moram ić cjepit djecu, a što se tiče ostalog već duže vrijeme preferiram hitnu u bolnici.
I kod nas su zajedno zdravi i bolesni i još moram pitati tko je došao prije nas da znam kad smo na redu jer se sestri ne da uzimati knjižice i prozivati![]()
-tajana- prvotno napisa
kod nas ista stvar. Istina uveo je dr. i brojeve ali šta ti vrijede kad svaki drugi broj fali pa nikad ne znaš točno koji si, a da ne kažem ak i izađeš u šetnju ( tak je to dr. zamislio ) kad se vratiš roditelji te ne puste jer nisi čekao tu dok i oni :?- a on na sve to šuti jer se kao ne može petljat.Nisu roditelji krivi, kod nas vlado totalno bezakonje, dr. prima privatno i onda mi svi tri put duže čekamo i međusobno se prepucavamo.
Kod nas je jedna čekaona, ali bolesni dolaze npr. 8-11, a zdravi 11-13.
Piše na vratima da se preporuča cijepljenje od 7.30. Tako rano rijetko koga ima....
vjeruj mi ima.... mi smo bili neki dan i bilo je 3-4 ispred nas, a poslije nas se nagomilalo... mi čekali od pola 8 do pola 9.Janoccka prvotno napisa
a kad smo išli na prvu kontrolu odmah u 7, bili 4. na redu, ali bile su uglavnom bebice, no bude i bolesne djece, kao i neki dan.
i kod nas. Ali kad je sezona prehlada i bnoleština, onda bolesnih bude i do 13 h.la11 prvotno napisa
Postoji jedna "soba" kao izolacija, i koristi se uglavnom za one s nekom zaraznom bolesti (ospice, kozice i sl)
Srećom ambulanta je u prizemlju i ima dosta prostora ispred ulaza i oko zgrade, tako da smo mi uglavnom vani, bili zdravi ili bolesni. jer, čak i da postoje odvojene čekaonice, ne bih nikad s djetetom boravila u prostoru s drugim malim bolesnicima (osim ako nemam izbora)... Puno puta se dogodi ono "dođem s jednom bolesti, i pokupim još dvije-tri"...
kod nas su 'odvojene' čekaonice i 'odvojene' ordinacije samo što je pregrada samo do pola čekaonice a ordinacije su odvojene vječno otvorenim vratima. ne kužim čemu podjela ako ničemu ne služi. e da, nisam rekla, da bi došli u čekaonicu za zdrave treba prvo proć kroz onu za bolesne.
na prvom pregledu (s mjesec dana) izletila medicinska sestra i kaže da malo otvorimo prozor (kraj veljače) jer je upravo bilo nekoliko 'ospica' pa da se ne zarazimo Juhuuuuu
E pa baš si pehist. Nadam se da se nećemo nikada sresti tamoniccoleta prvotno napisa
![]()
kod nas isto ovako no slabo se roditelji toga drže.gita75 prvotno napisa
![]()
Kod nas je istoLutonjica prvotno napisa