Emisija na Otvorenom radiju UŽAS. Gost ginekolog imenom Buković doslovno nas je izjednačio: sa lakim damama (koje da su imale spolni odgoj u školi nebi bile u IVF postupku), sa objektima koji troše veliki novac iz državne blagajne (dok se nema novaca za one oboljele od raka!!!!), sa ženama koje iz hira odlaze u postupak (da su nam napravljene sve pretrage postupka ne bi ni trebalo jer većina od nas ima neki tip upale i zbog toga ne ostaje trudna!!!!!!!), sa "maloumnim" (moja interpretacija) ženama koje nisu svjesne rizika koji sa sobom nosi svaka stimulacija (kao da ne pročitamo po tisuću puta upute za davanje inekcija i uzimanje lijekova!!!!!!!!!).... I još je što šta nebuloznog izjavio. E da i on-ginekolog jedini je upotrijebio i to grubo izraz umjetna oplodnja, što nitko drugi nije, te je nekoliko puta spomenuo bebu i epruvete!!! Mislim HALO zemlja zove Mars!!! Ovo je prestrašno, toliko sam izvan sebe da nisam mogla otipkati broj da nazovem Otvoreni i kažem dotičnom gospodinu što mislim i kako stvari stoje! I još se drznuo nakraju "zaprijetiti" da će zajedno sa biskupom i nekim njemačkim znanstvenicima doći pred Vladu i narod i predastrti im svoje dokaze protiv potpomognute oplodnje. Ja sam vjernik ali ne mogu vjerovati da dotična gospoda, koja su obični smrtnici, kao svi mi, donose sud o nečemu na temelju kontroverznih i objektivnih stajališta. Pa to je nedopustivo i sve se bojim današnje emisije Otvoreno na HTV-u i za jednog ili dva gosta koji će se zalagati za potpomognutu oplodnju, jer će ih ovi protiv zgaziti. E da i za kraj što reće dr. sa Otvorenog da je žena sa 43. god. prestara da bi bila majka!!!! Halo pa nekad su žene rađale do 45. god. Moja baka je svoju zadnju kćer rodila u 44. god. a moj djed je otišao u mirovinu kad je ona krenula u školu. Pa nekad su žene rađale po 10-oro djece, a dotični gospodin valjda misli da su se izrađale unutar 5 god. toliko puta. E da i djeca koja se začnu potpomognutom oplodnjom su često bolesna, prerano se rađaju, češće se spontano pobacuju, i potrebno je više za njihovo liječenje ako se rode sa nekom manom koja prati takve trudnoće!!! A dotiči dok. izdleda nikad u svojoj dugogodišnjoj praksi nije nešto takvo doživio i kod prirodnih trudnoća. E nemojte mi zamjeriti ali moja frustracija je tolika da bi mogla pisati do sutra (zato neću gledati Otvoreno, šta bi tek onda bilo!!!!). UŽAS!