Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 193

Tema: SDP predlaže Zakon o liječenju neplodnosti i postupcima ...

dim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Emisija na Otvorenom radiju UŽAS. Gost ginekolog imenom Buković doslovno nas je izjednačio: sa lakim damama (koje da su imale spolni odgoj u školi nebi bile u IVF postupku), sa objektima koji troše veliki novac iz državne blagajne (dok se nema novaca za one oboljele od raka!!!!), sa ženama koje iz hira odlaze u postupak (da su nam napravljene sve pretrage postupka ne bi ni trebalo jer većina od nas ima neki tip upale i zbog toga ne ostaje trudna!!!!!!!), sa "maloumnim" (moja interpretacija) ženama koje nisu svjesne rizika koji sa sobom nosi svaka stimulacija (kao da ne pročitamo po tisuću puta upute za davanje inekcija i uzimanje lijekova!!!!!!!!!).... I još je što šta nebuloznog izjavio. E da i on-ginekolog jedini je upotrijebio i to grubo izraz umjetna oplodnja, što nitko drugi nije, te je nekoliko puta spomenuo bebu i epruvete!!! Mislim HALO zemlja zove Mars!!! Ovo je prestrašno, toliko sam izvan sebe da nisam mogla otipkati broj da nazovem Otvoreni i kažem dotičnom gospodinu što mislim i kako stvari stoje! I još se drznuo nakraju "zaprijetiti" da će zajedno sa biskupom i nekim njemačkim znanstvenicima doći pred Vladu i narod i predastrti im svoje dokaze protiv potpomognute oplodnje. Ja sam vjernik ali ne mogu vjerovati da dotična gospoda, koja su obični smrtnici, kao svi mi, donose sud o nečemu na temelju kontroverznih i objektivnih stajališta. Pa to je nedopustivo i sve se bojim današnje emisije Otvoreno na HTV-u i za jednog ili dva gosta koji će se zalagati za potpomognutu oplodnju, jer će ih ovi protiv zgaziti. E da i za kraj što reće dr. sa Otvorenog da je žena sa 43. god. prestara da bi bila majka!!!! Halo pa nekad su žene rađale do 45. god. Moja baka je svoju zadnju kćer rodila u 44. god. a moj djed je otišao u mirovinu kad je ona krenula u školu. Pa nekad su žene rađale po 10-oro djece, a dotični gospodin valjda misli da su se izrađale unutar 5 god. toliko puta. E da i djeca koja se začnu potpomognutom oplodnjom su često bolesna, prerano se rađaju, češće se spontano pobacuju, i potrebno je više za njihovo liječenje ako se rode sa nekom manom koja prati takve trudnoće!!! A dotiči dok. izdleda nikad u svojoj dugogodišnjoj praksi nije nešto takvo doživio i kod prirodnih trudnoća. E nemojte mi zamjeriti ali moja frustracija je tolika da bi mogla pisati do sutra (zato neću gledati Otvoreno, šta bi tek onda bilo!!!!). UŽAS!

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dim, molim te nemoj to sve primati k srcu.

dr. Buković misli da mu je životni poziv preobraćati ljude protiv ivf-a.
    ne znam koji mu je motiv osim samopromocije.

naravno da postoje lobisti za bilo koju opciju koju si zamisliš jer ljudi imaju pravo misliti što god hoće.

najvažnije je da se čuje dovoljno glasova razuma.

dobro je čuti i jedno takvo ekstremno kontra mišljenje, znamo da ovo što on priča ne odgovara istini.

nas treba voditi razum i svijest da se naš stav i stav kojekakvih Bukovića nikad neće moći pomiriti.

ljudi kao on ne mogu se promijeniti nikad, ali zato ne znači da će njegova biti zadnja.
    nek se ispuše.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ajme
    nisam vidjela poruku, pa nisam slušala, ali očito i bolje
    taj laje bezveze....koji

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj rvukovi2 prvotno napisa
    Ljudi se mogu odlučiti posvojiti, ali nam ne smije biti uskraćeno liječenje neplodnosti!!!!!
    Definitivno rvukovi2!!!

Da dragi Bog nije htio, ne bi se to moglo van tijela žene, napravio bi dragi Bog nešto da se ne može, ali kako on to dozvoljava i slaže se s tim, medicina ide naprijed i mnogo, mnogo, mnogo bračnih parova imaju svoju djecu

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ginekolog Buković??? Nikad čula!!!

Izraz "laka dama" odnosno u dalmatinskom žargonu "laka ženska" kaže se za ženu koja lako "ode" u krevet s bilo kojim muškarcem. Dakle, ovaj izraz je upotrijebljen za čisto vrijeđanje, što nas naravno ne vrijeđa jer sve imamo svoj cilj.

Novac iz državne blagajne im troše narkomani po zatvorima i da ne nabrajam dalje...

I što bi ja sada trebala??? Ne pokušati dobiti dijete nego pustiti mjesto oboljelima od raka??? Zašto bi njihovo izlječenje iz državnog proračuna imalo veću važnot od moje prilike da stvorim jedan, dva, tri nova života. Neka me nitko krivo ne shvati ali na taj način bi ja trebala čekati u dućanu sat vremena za kupiti kruh, jer su u dućanu sve babe starije od mene pa ih treba pustiti. Da država funkcionira bilo bi para i za bolesne, lude, ovakve i onakve...

Ah da, sve smo mi požurile u postupak prije pretraga, možeš mislit koja glupost neke žene su radile i laparo prije IVF-ova...

Stimulacije su rizik koji bira žena, koliko će biti stimulirana ovisi od njoj, nitko je ne sili i ima pravo izbora na sve.

...a da beba je u epruvetu došla iz svemira, a ne iz k...

Draga dim nije ovo prestrašno u smislu njegovih izjava, ovo je prestrašno koliko su ljudi još uvijek zatucani.

Mene moj pas naučio pameti. Evo primjera:
    Psima je dozvoljeno na nekim plažama kupanje od 20:00 sati navečer i ja svog tada vodim. Došla jedna gospođa s djecom i počela mi nabrajati sve po spisku. Ja se okrenem i onako pristojno joj odgovorim: "Gospođo ne brinite se za mog psa, ne smeta njemu što se vaša djeca kupaju u moru". Žena zašutila i otišla. Sorry malo je off topic!!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pepita zakon si baš si me nasmijala

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa vjerovatno bi svečenici više htijeli da taj novac iz državne blagajne ide njima umjesto za IVF
    Pa bi onda oni radili dijecu.
    Inače njima nije važno da li 100 000 000 ljudi umire od AIDS nego glavno je da su oni u pravu u vezi korištenja prezervativa.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam izjavila i stojim iza toga da meni ni jedan bog nit jedna crkva nece odlucivati koliko i kada i na koji nacin cu ja radjati svoju djecu i toje moj zakon i moje ljudsko pravo

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Najbolje je bilo prije neki dan kada je gospon pop došao u Hrvatska uživo s izjavom da parovi koji ne mogu imati dijecu se ne mogu oženiti u crkvi a onaj par koji se je oženio da brak nije valjan.
    Pitanje je bilo za slučaj iz Italije
    http://jutarnji.hr/svijet/clanak/art...6,9,,122554.jl

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Ja sam izjavila i stojim iza toga da meni ni jedan bog nit jedna crkva nece odlucivati koliko i kada i na koji nacin cu ja radjati svoju djecu i toje moj zakon i moje ljudsko pravo
    Potpisujem i cijelosti i smatram da ni vjera, ni politika ni ništa nemaju veze s željom jedne žene, jednog muža i jedne obitelji za djetetom.

Pa na kraju krajeva i crkva i država nas pozivaju da rađamo, pa hoćemo samo nam dajte priliku da zanesemo.

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Joj cure, sve sam pročitala, idem sad, držite fige ...

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tigy drži se

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I strašno me ljuti izjava gospodične Petir koja pojma nema o životu
    I mene , kad sam je jučer čula

kad je emisija ?

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tigy kod nas atmosfera navijačka, jače nego pred utakmicu.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Veceras u 22:25 na HTV1,emisija Otvoreno

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Veceras u 22:25 na HTV1,emisija Otvoreno
    upravo je bila najava

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

čekamo !

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gledamo :D

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

dobro, puno bolje nego sam se nadala.
    Palo mi je raspoloženje kad sam u jednom momentu pomislila da će "završnu riječ" dati "gospodin iz Đakova", no ta je čast ipak pripala tikici :D , koja je savršeno odradila posao.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

BRAVO!!!!

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

reći ću skromno da sam zadovoljna emisijom

liječnici su sve super objasnili-imam neki filing da će i javnost s vremenom sazrijeti i da će se kod nas ipak donijeti kvalitetan zakon.

RKC se može busati, pričati koješta, plašiti ljude, govoriti o (ne)moralu, ali se nema pravo petljati u liječenje bolesti i točka.

idemo naprijed pa nećemo valjda u srednji vijek.

jasna

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i jel netko snimio emisiju?

ja nisam stigla

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tigy, rvukovi2 , tikica

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja se pridužujem pohvalama!

Istina da sam htjela malo pritegnuti onog teologa za onaj ovratnik, ali sve u svemu, bilo je dobro. Cure, svaka čast na hrabrosti, bile ste super

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    tigy, rvukovi2 , tikica
    super ste bile

maria, kako znaš tko je tko?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

znam kad sam inventar ovdje

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i jel netko snimio emisiju?

ja nisam stigla
    Ajme, pliz ako je ko snimio stavljajte link - mi na ljetovanju, pa se šetkali navečer po gradu, nesvjesni da je tako vruća tema na TV-u.

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

upalila zadnjih 15 min
    bravo za tikicu :D
    kaj se tiće crkve bolje da gleda svoja posla,na kraju krajeva koga oni štite?!,sami sebe,zbunjuju jadan narod koji ionako o tome ništa ne zna ,i tako zavedeni nihovim prodikama osuđuju nas koji se borimo za novi život
    ,naslušala se dosta toga kada se prije nekoliko godina o tome digla medijska prašina(radim u takvom okruženju),kak se veli *sit gladnom ne vjeruje*

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bravo, cure!
    Nisam detaljno danas čitala topic pa nisam znala da će i tikica imati svoj prilog. Ali sam te skužila i rekla MM, ovo je sigurno tikica!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cure ja sam zadovoljna emisijom!!! nadam se da će se s vremenom i javnost senzibilirati!!
    cure su bile super kao i doktori!!!!

P.S.
    Je da sam par puta ispalila na svećenikove tvrdnje jer očito nije baš upućen,a i Šimunić mu je fakat lijepo "uzvratio".

sve u svemu za +5!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

svaka čast curke tigy, rvukovi, tikica ( predivno si zaključila emisiju ), ja sam se isto pobojala da je gospon iz Đakova zadnji na rasporedu...baš me zanima koji su to terapijski postupci u Crkvi koji liječe neplodnost
    Mrsić je odlično govorio, svaka čast, smisleno, odrješito, sigurno je djelovao....i doktor Ciglar
    za ovog iz Ministarstva nemam što pametno reći jer je frajer pobrkao kruške i jabuke, počeo pričat o raku dojke itd......di je taj otišao....
    Tigy bravo
    profesor Šimunić je bio odličan kao i Vlaisavljević, svaka čast
    nadam se da će biti nešto od svega kad se sve zatreslo :/

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

bravo cure....

bile ste odlicne

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kao sto rekoh tam na drugom topicu, ovo je temelj price koja ce napokon u javnost i koja je vruuuuca kao i ovi ljetni dani, zakoni se moraju srediti do 30.lipnja (EU rok) i ovaj HZZO mister nek ne trabunja o vremenu...

A Crkva.... ... eto, samo to! Tikice ljubim te u celo!

Tigy legendo!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Drago mi je sto je profesor Simunic odmah na pocetku ukorio sve zbog termina umjetna oplodnja, da vam je bilo vidjeti me kad je to rekao, pljeskala sam sama u kuci, Zao mi je sto Tigy nije dobila vise vremena ali mi je s druge strane drago sto se struka odazvala u emisiji i rekla sve sto je bitno, a i dr. Vlaisavljevic je najavio da Slovenija planira povecati broj postupaka na teret drzave na 6.Ministar zdravstva se nesto previse drzi morala etike i vjere pa mi je pokvario raspolozenje ali srecom ni on nije dobio puno vremena za izjave tako da je sveukupni dojam dobar.Tikice bila si secer na kraju, odlicno si to odradila svaka cast.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gledala emisiju, među boljima o neplodnosti, samo me ljuti što se uvijek
    o temi neplodnost više priča
    - o stajalištu i mišljenju "nekog" (bez uvrede) župnika (nisu relevantni,
    odrekli su se potomstva), nemaju nas pravo kuditi (možda se i kod njih
    probudi nagon za roditeljstvom pa osjećaju nemoć i prazninu jer nemaju
    svoje djece pa to indirektno prenose u svoj stav) malo sam ljuta, pa
    frkćem
    - političko sukobljavanje neka SDP progura Zakon, pa će imati više
    pristaša, bolje za njih, super za nas.
    - pametnjaković iz skrbi :/ bla, bla
    a sve ostalo čista petica
    čak mi je i Dijana Čuljak Šelebaj postala simpa , nekako je to vodila emotivnije nego druge emisije

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ruzo mala ispravka, SLO vec ima u zakonu 6postupaka po pacijentici.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Svaka čast :D :D :D
    Čestitam cure

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Evo me, u komi sam ...

Nisu mi dali prostora, a ja jednostavno nisam željela bit nepristojna i upadat im u riječ ...
    Imala sam osjećaj da me uopće nisu doživljavali, a i Dijana Čuljak mi je postavila samo kratko pitanje o neplodnosti ...

Ljuta sam na samu sebe što nisam bila bar malo više nepristojna
    i uletila onom svećeniku svezi glede termina "umjetna" ... ... no, dr. Šimunić je već odreagirao.

Sve u svemu, pola emisije sam kolutala i živcirala se.

Na kraju sam poludila na bacanje embrija, pa sam uletila s onom izjavom o jajnoj stanici. (ako ćemo baš u detalje).

Uglavnom, sve mi je djelovalo dosta politički i očito se za stav i mišljenje pacijenata najmanje brine ... :/

No, koliko vidim, pitanje se opet pokrenulo s mrtve točke i svaki pomak u tom smislu nam dobro dođe.

Tikice, bila si najbolja i dala si smisao cijeloj emisiji, bravo !!!

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

evo link, objavljeno odmah nakon emisije:
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/h...ke/392421.aspx

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

budući da smo mm i ja bili u kazalistu, ja sam snimila emisiju, ali ima preko 2GB, u mpg formatu je, loša je snimka, ton je manje-vise OK, a puno je dulje snimano, nego sto je emisija trajala. buduci da je i tehnika napredovala od videokaseta, nisam sigurna kak da to smanjim. moram se sutra s mm dogovoriti, on ce sigurno naci rjesenje. ako ima netko nesto bolje za ponuditi, javite se.

Emisija je bila iznad mojih ocekivanja, iako me uuuzasno nervira što se mora konzultirati RKT o svemu što se tiče svih građana hrvatske, neovisno jesu li (njihovi) vjernici ili ne. Svejedno, vrlo dobar izbor gostiju. O liječnicima sve naj najbolje. HDZ-ov državni tajnik tjera njihove ideje, retorika mu je slična kao od dr. Buk(o)vića, ali je puno kulturniji i ne provaljuje se tako. Čak i taj svećenik se ne čini ekstremistom, premda i on mora zastupati njihove stavove. Ne znam koliko je trebalo crkvi da prihvati da je zemlja okrugla i koliki su zbog toga proganjani, nadam se da će brže shvatiti da je MPO liječenje, onda će sve biti uredu. Bojim se da dok je poglavar iz redova inkvizicije, nece tako skoro mijenjati stavove. Mora me naša rikikiki malo zaraziti optimizmom
    U svakom slučaju mislim da je ovo veliki pomak. Danas su očito minimalno 3 medija raspravljala o tome: 101, otvoreni i HTV. Gospođa Čuljak je vrlo dobro obavila svoj posao, mislim. Zato

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Tigy drži se
    Tnx ...

P.S. još sam malo pod dojmom emisije,
    a sutra kad pogledam snimku moći ću nešto više reći o svemu tome, zasad samo toliko ... 8)

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nisam gledala otvoreno i baš mi je žao

cure, vama svima držim fige i za bebice i za ovaj zakon (ako je takav kakav želite)!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tigy, ne sekiraj se. Bilo je OK. Istina je da ti nije postavljano puno pitanja, ali si važno pokazala da ti je stalo da se taj problem riješi i da smo mi samo obični ljudi, a ne neki amoralni monstrumi. Hvala tebi i curama iz priloga

Nego, odakle ovo "Upozorio je na probleme koji su u nekim liberalno nastrojenim zemljama doveli da potencijalni supružnici moraju testirati DNK kako bi otklonili međusobno srodstvo."? Ne kužim kolika je vjerojatnost da se to dogodi, laički mi se čini da je puno veća šansa na nekom otočiću da se potrefe srodnici, pogotovo ako ima neki kazanova.

Dobar je tekst na indexu.

kjb avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tigy, rvukovi, tikice, bile ste odlične, i cijela emisija je imala pozitivno ozračje tako da mislim da nema šanse da se ovaj put zakon ne promijeni. Još jedanput bravo za hrabrost i za glas naroda ovdje sa roda (barem )
    Tigy i meni je žao da nisi dobila više prostora, i opet evo njih muških raspravljaju, ali puno ste toga napravile: pokazale ste da takvi parovi postoje (bilo bi još bolje da su snimili i vaše partnere, bar onako iz prikrajka), da udruge koje se bave problemom MPO odrađuju lavovski posao i da je došlo vrijeme (napokon ) da se neke stvari promijene.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Po mom skromnom sudu, bio je to jedan od naboljih prikaza stanja i stavova o MPO uopće. Mislim da je gđa. Čuljak Šelebaj odradila posao pošteno i profesionalno- hvala joj. Ekipa je napravila lijepe priloge (curice ) a urednica ih je stavila na pravo mjesto!
    Gosti su bili dobro odabrani, posebno me se dojmio Vlaisavljević. Dapače, dobro da je i RKC bila zastupljena: naša je realnost njezino uplitanje u sve pore života... Što više ljudi shvati da je MPO liječenje a ne hir i "bacanje kamena na Boga" to će nam biti lakše.
    Drago mi je da je po prvi put bilo govora i o sekundarnoj neplodnosti (tikica još jednom )
    Dobrom dijelu javnosti info o tome da su Slovenci među najizvrsnijima u Europi mora da je bila crvena krpa u koridi!
    Sve u svemu, početnih 1:0 u našu korist. Samo da nam se Vlada ne prometne u Turke! (malo nogometnog žargona 8) )

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ovo o krvnom srodstvu :shock:

najviše volim kad netko bulazni dezinformacijama

to se prije svega odnosi na donorske gamete, a takvih je IVF-ova najmanje.

no svaka se situacija zaista testira na ekstremima, ali ne treba time manipulirati jer obični ljudi koji ne znaju puno o IVF-u su iz tih rečenica mogli zaključiti da sva IVF djeca imaju tko zna kojeg tatu/mamu.
    mislim come on

crkva voli da ih se pita, nameću se i kad ih se ne pita. ali po dobrom starom običaju misle da su kompetentniji od samih liječnika.
    pa to se vidi i iz rečenice o tome kako crkva ima rješenje za neplodne parove i bez ivf-a.

ispada po njihovom da ljudi najprije probavaju ivf pa tek onda liječe problem.
    ivf ne smatraju liječnjem.

ja bih ih upitala jesu li svjesni za koliko se postotaka kod žena koje su konačno ostvarile trudnoću putem ivf-a, znači izliječile su neplodnost, smanjuje rizik od zloćudnih bolesti-što zbog dojenja jer svi znamo kolika je dobrobit dojenja ne samo za bebu nego i za majku, a što zbog same trudnoće kojom ženino tijelo, odnosno njeni reproduktivni organi konačno obave svoju funkciju.

o tome oni ne govore.

i da, tikica je fino izložila još jedan problem, a to je sekundarna neplodnost koja je češća od primarne, ali se o tome toliko ne govori s obzirom da osobe koje su sekundarno neplodne uglavnom već imaju rođenu djecu.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno surogat

e sad, što se tiče surogatamajki- on je riješen samo u zemljama anglosaksonskog pravnog sustava, gdje se svi društveni odnosi mogu ugovoriti.
    Ovakav odnos je doslovce "ugovor o najmu maternice", s predviđenim svim mogućim rizicima (npr. smrt bilo kojeg od sudionika u ovom pravnom odnosu, odustanak, privremeno ili trajno narušenje zdravlja bilo biološke majke ili oca, bilo surogat majke ili djeteta).
    U pravima kontinentalnih zemalja takve je situacije nemoguće, odnosno zabranjeno ugovoriti.

Niti jedna zemlja van anglosaksonskog pravnog sistema, pa čak ni one s najliberalnijim zakonima o mpo niti ne pomišljaju na surogat, i to ne zbog etičkih (jer što je loše u tome, da npr. majka ili sestra ili prijateljica ili čak nepoznata osoba koja to želi iznesu dijete za ženu s npr. oštećenim reproduktivnim organima), već zbog nepremostivih pravnih komplikacija, koje bi preveliki broj neočekivanih mogućih ishoda mogao proizvesti, a za koje način na koji su ustrojeni pravni sistemi zemalja van anglosaksonskog sistema nema rješenja.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nadam se da ce se nesto promjeniti
    i kod nas pre nego sto su izglasali zakon, koji je btw ok, bilo je javnih rasprava, ali u njima samo doktori i politicari
    nije bio niko ko se bavi intimno sa problematikom.
    Ja vam od srca zelim zakon kakav treba biti.
    ovaj nas vec su poceli sporiti sada i dosli do Vrhovni sud.
    *
    Cure u emisiji

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

arkana 10 a sta su odlucili oko besplatnih IVF ? potpisali su dogovor s Remedika i Sistina ? znas li nesto oko toga? posto je moje prvo IVF neuspjesno trebam ici na drugi postupak pa me brine novac. pisi mi na PP ako znas nesto

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja nisan gledala emisiju a zanima me, super bi bilo da linkate ako moze, iako je ovde dosta komentara pa sam otprilike skuzila kako je izgledalo.

nadam se da ce zakon bit napravljen kako treba i izglasan sto prije. :smajlickojidrzifige:

podrska svima koji se bore sa neplodnosti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •