Meni se čini da je ova emisija prvi veliki iskorak u pozitivnom smislu po pitanju senzibiliranja javnosti o MPO-i. Voditeljica je dosta dobro odradila posao. Ginekolozi su odlično progovorili o problemu, a posebno me se dojmio govor dr. Šimunića.

Ministar Golem je svojim nastupom potvrdio da je ova vlast samo sluga pokorni KC-e te je bio poprilično dosadan ponavljajući se... Njegova terminologija o MPO-i počinje i završava na etici, moralu i vjeri, dalje od toga ne odmiče.

Govor svećenika je bio za očekivati. Ipak, jako me nasmijala njegova izjava da Crkva liječi neplodnost i da nam IVF zapravo nije potreban. Voditeljica je tu lijepo reagirala, jedino mi je malo žao što je izostala reakcija na konačnu ideju o posvojenju, kao zamjeni za IVF. Svećenik se oboružao i na donacije, govoreći kako u tom slučaju parovi nisu biološki roditelji djetetu te tu vidi veliki problem. Ali istovremeno savjetuje posvojenje kao alternativu IVF-u. I vrlo ružno forsiraira termin "umjetna oplodnja", iako su svi u studiju koristili termin "potpomognuta".
Izdvojit ću citat Večernjakovog kolumnista S. Županića (izvor: http://www.vecernji.hr/home/kolumne/3115083/index.do):

Na žalost, nitko od prisutnih nije se sjetio poučiti ga osnovama biologije, odnosno da pri zatrudnjivanju spolnim činom biva odbačen sličan postotak embrija, zbog čega ipak nikome nije ni nakraj pameti kritizirati Kreaciju.
Ovo isto je i meni palo na pamet dok je kritizirao krioprezervaciju. Vjerovatno i Tigyci jer mu je postavila pitanje o propalim jajnim stanicama u prirodnim ciklusima, šteta što nije bilo vremena za konkretnije i uobličenije pitanje... ali bit će!!!

Dr. Vlaisavljević nije baš neki dojam ostavio svojim pojavljivanjem u emisiji. Očito je bilo da se on lijepo došao izreklamirati, a za hrvatski MPO kuršlus ga boli briga. Pa zašto i bi, kad su Hrvatice i Hrvati njegovi najbrojniji klijenti (pacijenti), i dok god u Hrvatskoj vlada cirkus oko MPO-a, njemu dobro. Ne znam, takav sam osjećaj imala...

Uglavnom, odlična emisija, za razliku od brojnih do sada. Odličan je i komentar novinara S. Županića u Večernjem l. Uglavnom, u medijima nam treba što više ovakvih emisija, kolumni...