Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 86 od 86

Tema: dojenje starje djece na zahtjev

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ima 2,8 godina.

cica oko 6 ujutro
    zatim kad se vratim s posla, već skakuće,
    ako joj je malo dosadno još jednom, ... i još jednom (stvarno ovisi o koncentriranosti na nešto)
    pa za spavanje
    po noći 2-3 puta
    vikendi puno češće po par sekundi
    na moru svako malo, kad su cice bile gotovo pa vani , neodoljive

nekad mi smeta, nekad ne. idemo dan po dan dalje nekad pali odgoda i dogovor, ali češće ne

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

PITANJE!!!!

Neki dan sam na forumu pročitala kako žena prestaje dojit jer joj je pun kofer svega i krepana je i ona i mala.E sad, imam kćer od 18 mj. koja još doji i do sada joj cica nije predstavljala neku bitnu stvar, ak daš daš, ak ne daš baš ju briga, nije se igrala, nije grizla, nije tražila, njoj je bilo bitno da nekaj jede, jel cica nevažno ( makar sam ju ja stalno stavljala i ona je svaki put jela ).Inače, imam i starijeg sina kojeg sam na zahtjev dr. prestala dojit s 13 mj. a kojem je cica bila sve u životu ( hrana, utjeha, igračka ) tak da me ovo kod kćer oduvijek :shock: . Kad sam s njenih godinu dana počela radit podoj se sveo na večernji prije spavanja, ponekad popodnevni i jutarnji. Prije cca 3 mj. kao da je pala s Marsa, otkrila je cice i kad god bi me vidla bez grudnjaka vrištala je ciciiiiiiiiii i morala sam ju stavit ( pa taman to bilo u 10 min 5 puta ), onda je prije mjesec dana to počela radit i kad me vidi u grudnjaku, da bi sada već par noći za redom bila ludnica, visi na cici konstantno ( inače kad se rodila je imala max. jedan noćni podoj :/ -izrazito dobro dijete u tom pogledu ). Prvo sam mislila da je gladna ( nije), žedna ( nije ), da ju bole zubi ( svaku noć mažem dentinox-om ), da ju nekaj drugo boli ( jednu noć sam joj dala žlicu Panadola- nikakva korist ) i sad kad padam s nogu jer njezino deranje za cicom probudi starijeg pa i njega nanašam, pitam: JEL TO ONA MENE ZEZA ? . Eto, sjetila sam se vas pa molim nekakav savjet jer sam već poprilično . Btw, uopće ne znam kak sam došla do posla, imala sam sreću da sam uopće sišla s tramvaja na pravoj stanici :/ i ušla u dobru firmu .

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo i mene...

mi eto nemamo tako dug staž kao vi ostali, ali sam ja sa sarom doma do treće odlučila, i u posljednjih mjesec i pol, počela je sisati ko luda.
    noćno smo nekako regulirali (2 puta), mada u zadnje vrijeme opet luduje (po 5x), ali idnevno je problem.
    svako malo se vješa po meni i skida mi majicu..ja ludim, fakat se osjećam ko da imam uteg oko vrata ili priljepak.
    stvarno se moram koncentrirati da joj automatski nedam siku nego da joj probam skrenut pažnju s nečim drugim.
    problem je u tome što takvih dana gotovo niš ne jede, a i inače su to mikro količine, i onda je nervozna i ja isto i koma.
    inače uživam u dojenju i želim dojiti koliko god će ona željeti, ali eto zadnjih dana se moram dobrano podsjetit na to, jer zbog toga nemam gotovo nikakve slobode. baš se osjećam jadno
    ima dana kad dobro jede, sisa max 5 puta i sve fino funkcionira...fakat neznam gdje griješim ili o čemu se tu radi.... :?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo i mene...

mi eto nemamo tako dug staž kao vi ostali, ali sam ja sa sarom doma do treće odlučila, i u posljednjih mjesec i pol, počela je sisati ko luda.
    noćno smo nekako regulirali (2 puta), mada u zadnje vrijeme opet luduje (po 5x), ali idnevno je problem.
    svako malo se vješa po meni i skida mi majicu..ja ludim, fakat se osjećam ko da imam uteg oko vrata ili priljepak.
    stvarno se moram koncentrirati da joj automatski nedam siku nego da joj probam skrenut pažnju s nečim drugim.
    problem je u tome što takvih dana gotovo niš ne jede, a i inače su to mikro količine, i onda je nervozna i ja isto i koma.
    inače uživam u dojenju i želim dojiti koliko god će ona željeti, ali eto zadnjih dana se moram dobrano podsjetit na to, jer zbog toga nemam gotovo nikakve slobode. baš se osjećam jadno
    ima dana kad dobro jede, sisa max 5 puta i sve fino funkcionira...fakat neznam gdje griješim ili o čemu se tu radi.... :?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja je postala dosadna ko mala uš
    Jedno vrijeme se totalno, totalno smanjilo i znala je zaspati da ni ne pita.
    Sad je opet poludila i sisa non stop.

Ok, sad sam doma zadnji tjedan, ali i prije tog ostanka doma je počela non stop žicati.

"Ja bih cicava, ja bih cicava, ja bi sad majo djugu"

Nekad mi je ok, a nekad mi baš ide na živce :/
    I opet sam se pronašla u onom postu od a zakaj...

Kako kod vas?

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

23 mjeseca i sisala bi non stop.
    Jedina pauza nam je dok sam na poslu a vikendom nema prestajanja.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

danas je subota....zadnji put je trazila u ponedjeljak.
    ako cu slusat preporuku psihologa, kad me sljedeci put pita da ju zaspreham , to ce biti zadnje. no ne vidim smisao u tome jer ako je do sad vodila i dosla do ovdje neka dodje sama i svojom voljom do kraja.

trazila me u srijedu u autu ali dok smo dosli doma, zaboravila je.

i dalje doji na zahtjev, samo vise ne zahtjeva

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kod nas isto svaki cas zicanje. probala sam ne dati, prekinuti podoj, al sve se svodi na to da ce si on pocicat to kaj si je zamislio prije ili kasnije

vecinom mi je ok, al ima trenutaka kad me stvarno zivcira, a ne znam tocno o cemu to ovisi. pa se poslije pitam zasto me smeta.

na ono ne nudi - ne odbij smo valjda jos od kad je navrsio gpdinu dana, par puta sam ga odbila, pogotovo navecer kad cijeli dan nije htio jesti i onda smo navlaci cicu, i kad to prekinem trazi jesti. znaci, gladan je!

inace stvarno slabo jede, malo i uzasno je izbirljiv. ako mu se ne svidi hrana obavezno trazi icu i to me uzasno zivcira :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja je danas pojela dvije sarme
    Jednu svoju, jednu sekinu. Valjda je nije mogla gledati kako brlja po tanjuru

Ni ja njoj ne nudim, nema potrebe za tim. A znam odbiti, ono, malo joj ponudim nešto drugo pa ako baš navali dam joj.

Ja iz svoje okoline osjećam užasan pritisak na dojenje, tj. na očekivani prekid i smeta me to. Jako.

Malo sam si razmišljala. Unatoč tome što mi nekad se neda, što me nekad smeta... ja još ne želim prestati. I razmišljala sam o tome zašto. I stvarno, nemam neke posebne razloge zašto bih ja još dojila.
    Jednostavno bih. I ona bi.

Sad sam bila na nekom putu 2 dana i svi, svi su očekivali da je to to, da se ona neće više sjetiti sise.
    Pa me kad sam došla zagrlila i rekla: Mama, došja si. Ja bi sad majo cicaja.

Kako da joj čovjek neda.
    A i jedva sam čekala. Ipak ja imam mlijeka

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kod mene nema tog pristiska okoline zbog dojenja, osim u kontekstu nejedenja ('nece jesti jer ima cicu')

ni ja ne zelim prestati, prvenstveno zato sto vidim koliko to njemu znaci, pa mi je valjda tesko i zamisliti da ne doji, i to mi dode tako prirodno.
    i nemam nista protiv dojenja na zahtjev, al da taj zahtjev nije non stop :/

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    inace stvarno slabo jede, malo i uzasno je izbirljiv. ako mu se ne svidi hrana obavezno trazi icu i to me uzasno zivcira :/
    I kod nas je isto samo što moj ima sedam godina,ne cica od godine dana,i kad mu se jelo ne sviđa traži nešto drugo .

U stvari ,želim ti reći da je lako moguće da ta izbirljivost ima veze sa karakterom,manje sa okolnostima.U skladu sa tim ja od svog sina očekujem da proširi jelovnik nakon puberteta.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

leo, zaboravih... pa što ste vi fakat pri kraju?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da
    dost dugo je bilo jednom dnevno, pa svaki drugi dan, pa je prije 15 dana pocelo svaki treci i evo, sutra ce tjedan dana od onog predivnog podoja za kojeg sam rekla da cu bit ok ako je to zadnji.
    iako sam tuzna i nekako ne vjerujem kako je skoro 35mj. proslo ko u trenu.

kako je prije pola godine jos dojila ko novorodjence sa minimalnim brojem preporucenih podoja za malu bebu.

i zacudo, kad je krenula u vrtic, nije povecala, vec naglo smanjila...

Anci, sto se tce pritiska okoline, ja sam okolinu "provarila" u njenoj drugoj godin tako da mi nitko nije nista govorio kasnije.
    no ljetos zajedno sa zastopanim nosom koji je osudio nase dojenje na pocetak kraja, ja vjerujem da je L. previse puta cula kako je ona velika i kako ne treba sisati. ljetos sam naisla na takve stavove. a ona je dovoljno velika da ih razumije.

kod nas cak nije bilo ne nudi, ne odbij faze, jer ja sam i nudila. pogotovo u tom "strajkackom" periodu jer sam mislila da ce mi sisa eksplodirati.
    x puta je rekla da nece.
    pa bi onda iz vedra dosla i trazila.

ono sto sam primjetila da nije bilo vezano za utjehu i jako me smetalo kad bi psiholozi njeno dojenje povezivalo sa trazenjem utjehe i da je ona dovoljno velika da se tjesi na druge nacine.
    prije bi rekla navika, ako prihvatimo da vise nema potrebu.
    no smatram da dokle god ona trazi, donekle ima potrebu.
    jesam oduzila

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Od kad radim cica uglavnom ujutro, prije spavanja i cijelu noć (min 5 puta a uglavnom punooo više), a vikendom i 2-3 puta dnevno. Uvijek traži samo doma. Zadnja 4 dana se vratio u novorođenačku fazu, samo traži cicu i nije važno gdje smo. Ne kužim šta mu se desilo

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    ono sto sam primjetila da nije bilo vezano za utjehu i jako me smetalo kad bi psiholozi njeno dojenje povezivalo sa trazenjem utjehe i da je ona dovoljno velika da se tjesi na druge nacine.
    prije bi rekla navika, ako prihvatimo da vise nema potrebu.
    no smatram da dokle god ona trazi, donekle ima potrebu.
    jesam oduzila
    meni nije bas jasno kako povuci crtu, ovo je potreba, ovo je navika, ovo utjeha :/

i do kad je uopce dojenje na zahtjev ok, ovo ne nudi - ne odbij je isto varijanta dojenja na zahtjev :?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Citiraj meda prvotno napisa
    I kod nas je isto samo što moj ima sedam godina,ne cica od godine dana,i kad mu se jelo ne sviđa traži nešto drugo .

U stvari ,želim ti reći da je lako moguće da ta izbirljivost ima veze sa karakterom,manje sa okolnostima.U skladu sa tim ja od svog sina očekujem da proširi jelovnik nakon puberteta.
    je, sad i meni pada na pamet da je meni postalo zanimljivo isprobavat nove stvari tek u srednjoj skoli, do tad sam mogla jesti tri namirnice svaki dan. al nisam cicala i nisam bila mrsava pa je to kao ok bilo

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I. stalno žica i moram priznati da mi to često ide na živce Npr. noćas, desnu, lijevu, svaku tri puta, a ja se moram ustati u 6.
    Kad uvečer zaspi bude mi jako žao zbog toga što osjećam, sjetim se svih onih topica o zadnjem dojenju i baš se pravo uplašim kada će se to nama desiti. Puno razmišljam o tome i trudim se da on ne primjeti da je meni dosta jer ako je do sada cicao, onda neka i prestane kada će on htjeti. To mi je nekako najprirodnije.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni G1 uredno na bakinu "ti si već veliki" lijepo veli "je'l da sam ja mama još mali" (s onim upitno molećavim pogledom), pa ga ja samo odgovaram od toga da ne žica kod bake i vani, već kad dođemo doma ( a do tada nekada i zaboravi). Doma ga nekada mirne duše otkantam kada sam iscrpljena, ali nekada baš vidim da mu treba i da nije pitanje navike ili dosade.
    Da nema maloga čini mi se da bi se proizvodnja već toliko smanjila da bi već ziher bili prestali, ali avaj ali - G2 se ne šali

A moram priznati da mi je najbolje kada maloga dojim u javnosti pa već i njega u čudu gledaju

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni G1 uredno na bakinu "ti si već veliki" lijepo veli "je'l da sam ja mama još mali"
    moja u tom slučaju pokaže kako sisaju male bebe, a kako velika djeca
    mala djeca ne znaju dobro otvoriti usta

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Meni G1 uredno na bakinu "ti si već veliki" lijepo veli "je'l da sam ja mama još mali"
    moja u tom slučaju pokaže kako sisaju male bebe, a kako velika djeca
    mala djeca ne znaju dobro otvoriti usta

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Neva ima valjda 45 mj., ne da mi se ni izbrojati, i ta, brat bratu, ne smanjuje

ali ono, ništa

siše i noću, onako, držeći se s dvije ruke

i onda mi kaže "mama, tvoja cica je soooČna, sooooČna". i onda SLURP

malena zora sisa podjednako ili čak manje :?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ovca, mi smo skoro vrsnjaci, Novi je rodjen u 6. mesecu 2005. i jos uvek sisa. Uvek za uspavljivanje i jutarnje budjenje, i ponekad danju ili nocu ako se probudi.
    Nije zestoko, ali ne odustaje...

Maleni je zbilja malen, pa mu ni ne brojim. Ima 7 meseci malih tek.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

35 mjeseci, doji 4-5 puta na dan. meni ok, njemu ok.

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

sutra će biti 24 mjeseca kako doji. za uspavljivanje i buđenje, kad je neka frka, za utjehu, noću od 1-? puta i tako. uglavnom još hoće pa nek doji.

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

[quote="leonisa"]da

Anci, sto se tce pritiska okoline, ja sam okolinu "provarila" u njenoj drugoj godin tako da mi nitko nije nista govorio kasnije.
    no ljetos zajedno sa zastopanim nosom koji je osudio nase dojenje na pocetak kraja, ja vjerujem da je L. previse puta cula kako je ona velika i kako ne treba sisati. ljetos sam naisla na takve stavove. a ona je dovoljno velika da ih razumije.

ovo mi je baš zanimljivo. pripazit ću na takve komentare. i odmah ih sasjeći

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

L ima 21 mj i doji an zahtjev. puno. toliko da kad sam odsutna (max 5 sati) sise mi se prepune i samo sta ne procure. prosli mjesec sam cak i zastoj dobila

mm i bliza obitelj me podrzavaju, a sira bas i ne. al zanimljivo je pratit njihove reakcije s obzirom na velicinu djeteta. kad je bila mala beba svi su me hvalili jer dojim, kad je prosla godinu dana ocekivali su da cu prestat, kad nisam poceli su sa komentarima u stilu ona je vec dovoljno velika da pije "normalno" mlijeko. sad su vec odustali od mene i samo konstatiraju da sam "ista svoja mater"

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj cuckalica prvotno napisa
    sad su vec odustali od mene i samo konstatiraju da sam "ista svoja mater"

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

n. sad ima nesto malo preko 20 meseci, dojimo na zahtev i od pre desetak dana doji cesce nego novorodjence... i dalje uzivam u dojenju i nemam zelju da prestanem, ali se ipak nadam da ova faza nece trajati bas jako dugo...
    za sve male (i velike) sisavce

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a. je 22 mjeseca, kada sam doma, cicao bi non-stop. dajem. traži me i vani i u vožnji ect. e tu sam prelomila i nedam.
    zato noću traži eventualno jednom.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nama se zahtjev sveo na 2 puta dnevno. (M. 31 mjesec)
    Mislim da se bližimo kraju

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja dojim na zahtjev, kad se dere "cicu" i neće ništ drugo, uglavnom kad je umorna onda traži. Kad smo vani ni ne traži. Ponekad kad hoće cicu ponudim joj vodu,pa zaboravi kad se napije.
    To mi je zanimljivo kaj nakon jela uvijek viče, vodu, vodu, a inače kad je žedna prvo se sjeti cice.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Čini mi se da traži cicu onda kad želi biti sa mnom i ne želi me pustiti da nekud idem. Jučer ujutro se probudila i dala sam joj malo i onda me nije htjela pustiti a već sam morala ići i jedva sam joj izvukla cicu iz usta.
    Danas ujutro je još spavala, ali je u snu tražila cicu, izvadila sam joj nakon par minuta, a ona se okrene na drugu stranu i u snu promrmlja "nece puti" (neće pustiti) i spava dalje.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

narafski da to radi

moja koja vise ne doji jos uvije zna u takvim situacijama reci da bi sisala
    samo sto se sad obje nasmijemo na to

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

nas je dojenje spasilo bolnice. Mališa u subotu zakurio 40, kažu herpangina. Naravno zbog bolova ne jede i ne pije. Da nije cicao ostao bi u bolnici na infuziji. Doktorica je bila iznenađena što ga još dojim. inače cica samo na zahtjev, posebno kad je umoran i čim dođem s posla

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I mi smo tu... Ali ja ponekad imam osjećaj da više ne mogu, a opet ne mogu niti razmišljati o prestanku...
    Kad sam tek zatrudnila izbacili smo noćne podoje, to i dalje funkcionira.
    Onda je nestalo mlijeka pa je skroz smanjila - samo za uspavljivanje/buđenje, dakle 4 puta dnevno.
    A sad opet sisa staaaaaalno. Mlijeka i dalje nema, ne izađe ni kap kad stisnem sisu, a i M. kaže da nema. A ona stalno traži, još ljeto pa se sama posluži kad god je u prilici. Ako joj pokušam objasniti da ne može sad cikit onda moli "samo malo", pa plače i još mi napominje "mama pačem" I onda ja, najčešće, popuštam...
    Naravno, svi oko nas joj stalno govore da mora prestat sisat, a ona se na to samo smije. Opsjednuta je sisama, mojim, tatinim, noninim, bilo čijim, samo da je sisa. Kad na plaži vidi ženu u toplesu pokazuje prstom i dere se "cika cika" Doji sve svoje bebe, mede, svi cike...
    Ima li tome kraja? Trebam roditi u 11. mjesecu. Kad se sjetim M. - prva tri mjeseca je visila na ciki od jutra do sutra. Ako tako bude i s drugom bebom, a M. do tad ne smanji... ne znam što ću. Sve se nadam da će sve doći na svoje i da će na kraju ispasti dobro, a opet me ponekad strah. Pa pojest će me, doslovno isisat...

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pcelica Mara i ja imam takvog sisoljubca. nocne je sam izbacio nedavno :shock: ali zato po budjenju je u stanju da visi i po sat, naravno i za uspavljivanje. Danas je nesto malo imao temperaturu pa je bukvalno visio na siki puna 2 sata, ali zato je sad bolje :D Ja vise ne znam imam li mleka ili ne ali se svakako radujem tandemu i imam utisak da ce S sisati vise nego beba.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •