Mommy, tvoja prica je super, ja si je citam kad me primi bed, jako me svaki put razveseli vas zajednicki stav, tebe i tvog dragog, bilo bi divno da sve se sve zene tako postave pri planiranju poroda.

Nemoj nas plasiti ovdje na forumu, i mene si malo "stresla" sa onom kritikom za poboljsanje uvijeta na porodima, ali buduci da znam kako meni lako skoci zivac zbog guzve i bebimira i malog djeteta pa te mogu razumjeti.

Ja sam imala oba slucaja, pri prvom porodu bi tiskala, pa bi beba isla naprijed, a babica rekla da dodiruje glavu, pa ja ne bi imala snage jos stiskati, a beba se vratila nazad, pa tako nekoliko puta,dok nisam posteno stisla zube i beba je vani.
Drugi put je od tren kad sam osjetila poriv za tiskanjem do izlaska bebe trajalo ravno 10 minuta, tiskala jedno tri puta i evo ga, mali bebimirko , sa 10 dana zakasnjenja.
Tako da je sve moguce.

Ja ti se Mommy jos jednom divim da si izdrzala bez epiduralne, ja sam je odmah na pocetku trazila da mi je daju cim je to moguce, odnosno cim porod malo uznapreduje,ono sto se dogogdilo je da je epiduralna produzila porod, jer kad dobijes epiduralnu ( puno hvala onom tko je to izmislio) onda vise nema bolova. NIsta ne boli, koji blazeni osjecaj,
samo ostaje onaj poriv za tiskanjem, ali ovog puta samo blagi, zapravo mi je babica govorila kad trebam tiskati. Ja bi uzela epiduralnu jer sam mala plasljivica,bojim se bolova uzasno, pogotovo toga da ih necu izdrazati. Da idem opet roditi, opet bi ju trazila.
Ali , postujem zelje koje imaju zene koje zele sve proci prirodno.
Mada mora da si onda jos tri puta umorniji nego sa epiduralnom.

Meni je nisu stigli dati drugi put , ali su trudovi sve zajedno do poroda trajali 30 -40 minuta, pa sam to nekako progurala.