Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Pouzdanost deklaracija

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Pouzdanost deklaracija

Što vi mislite o istinitosti ili točnosti deklaracija :?

Meni se danas desilo da sam kupila u lokalnoj slastičarnici kiflice na čijoj deklaraciji nije pisalo orah, a ima ga unutra. Kad sam pitala prodavačicu jel to orah unutra ona veli- "pa je ,piše ti" a ja joj odgovaram da ne piše orah,na šta mi kaže pa mogla si me pitat :shock: to su vanil kiflice i sigurno da ima oraha

Nije sad bitna ova situacija,ali me zanima kako alergičari žive pored takve aljkavosti :?

Ispada da je bolje kupovat u trg.centrima neke galofake pa znaš kaj je unutra i koji eovi nego da zapravo neznaš jel sir od kumice,sirup,meso,pecivo,kolač pun dodataka za koje neznaš

Naravno da je najbolje sve sam pripremat,ali i tu su komponente upitne

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

alergičari su druga priča, ali ako nemaš alergiju, najbolje se voditi zdravim razumom - barem ja tako.
    kupujem uglavnom ono zbog čega ne moram razbijati glavu deklaracijama.
    a kad me ulovi gušt, smažem proustov kolačić u obliku gavrilović paštete. s paprikom. i taj osjećaj mi je važniji od čitanja deklaracija.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Pouzdanost deklaracija

Citiraj ssss prvotno napisa
    Nije sad bitna ova situacija,ali me zanima kako alergičari žive pored takve aljkavosti :?
    Tesko! Ponekad i do te mjere da moram ispljunuti ono sto zvacem i nadati se najboljem.

Jer cak i ako pitam, cesto kazu da nema, a ispostavi se da ima. U tom slucaju, objasnjenje je - a joooooj pa to vam je tako malo!! (Radi se bas o pekarskim proizvodima iz lokalne pekarne tj. o strudlu od jabuka u kojem, kako su tvrdili, nije bilo oraha.)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne verujem
    vise u sebe ali nazalost ponekad vec je kasno
    kako sam alergicna na konzervanse, umjetne boje i zasladivace to osjetim cim stavim u ustima. A i cir mi se aktivira.
    zato pokusavam da se hranim sa hranom kojom znam porijeklo i sadrzaj

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Pouzdanost deklaracija

Ispada da je bolje kupovat u trg.centrima neke galofake pa znaš kaj je unutra i koji eovi

ma vraga, nigdje ti nije sve upisano, a da ne kažem da često s promjenom ambalaže ide i malo drugačija ( čitaj potpunija ) deklaracija. Ja sam na taj način nedavno otkrila da dva artikla koja stalno kupujem imaju sastojke za koje nisam imala pojma a davala sam ih klincu koji to ne smije jesti ( srećom u malim omjerima,ali da je nešto i bilo ja bih stavila ruku u vatru da on to nije jeo ). Što je još gore na velikom pakiranju je nova deklaracija a na malom stara ( ambalaže su na oba pakiranja nove-i riječ je o hr. proizvodu ). :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •