Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: tjemenica kod trogodišnjaka

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno tjemenica kod trogodišnjaka

...mislim da je tjemenica jer ne znam šta bi drugo moglo biti.
    Prije nekih 10-15 dana primjetila sam ispod kose na dva mjesta površine možda 1cm kvadratni ljuspice...neke švrsto stoje, neke se pomalo ljušte,
    ne liči mi na perut pogotovo što je prisutno samo na vrlo malom području.

Moj mali ni kao beba nije imao ništa slično i ja nemam pojma šta da radim s tim. Da pustim da prođe? Da mažem nečim? Čime? Da idem dermatologu?

Ne doima se da ga smeta, očito ne svrbi, al da zapustim ne bih, pa ako ima ko kakvih ideja i prijedloga ili sličnih isustava, bilo bi mi drago

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ima i Marinče, samo mi kantarionom poslije pranja kose malo namažemo.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cca 20 min prije kupanja namaži uljem, pa mu u kadi iščešljaj.
    Ja sam imala tjemenice s 14.god, ali i frizuru zbog koje se nikad nisam češljala. Žlijezde lojnice luče masnoću, koja se taloži i nastaju naslage ako se ne češlja. Također i ako ne trljaš dobro dok pereš kosu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

probaj s mustelinim šamponom protiv tjemenice, oko 80 kn ali traje, traje i traje

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

.. i odličan je! Lei se isto ponovo pojavilo malo tjemenice nedavno, i odmah sam kupila Mustelin šampon, i evo nakon par pranja tjemenice više nema.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I L zna imati tjemenicu (4 godine )
    Ja sma mazala uljem i češljala.
    N njeno opće veselje

Drugi put ću probati ovaj mustelin šampon.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno tjemenica

ja sam je rješila mazanjem maslinovim uljem prije pranja glave. mislim da smo 2x morali postupak ponavljati i sve je bilo ok.
    razlog pojave tjemenice je u tome što moja milostiva (imala je 3 godine) nije dala da joj istrljam po mome glavu već je ona po svome ''trljala'' i očito je to bilo nedovoljno pa joj se svašta zaljepilo. pored toga, nekih tjedan dana sam bila u bolnici radi spontanog pa su me ''štedili'' pa ih je baka kupala i puštala na volju. no, kada sam vidjela tjeme, pala sam na na pod od užasa!! isprva sam mislila da je neka gadna kožna boleščina!

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I Ema je imala tjemenicu s 2,5 godine, mazali dječjim uljem prije pranja, masirali onom baby četkom, nakon pranja iščešljavali i prošlo za čas. Filip ju sad ima, kupili smo a-dermin šampon za tjemenicu i ide na bolje. On se naime, ne da češljati pa da ponovim recept od prije.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala vam cure na savjetima, desetak dana nam je trebalo i sad je sve ok.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Filip je dva puta dobio tjemenicu, oba puta kao reakciju na šampon s kamilicom (dječji, neki dm-ov). Dobro sam namazala glavu maslinovim uljem, ostrugala i isčešljala, oprala kosu... i gotovo. Nije se vraćalo dok opet (godinu dana poslije nisam upotrijebila isti šampon- nisam bila sigurna je li od njega). Do prve upotrebe šampona i između sam mu kosu prala dječjim sapunom i nije nikad imao tjemenicu. Sad smo opet na sapunu...do kad, ne znam, sve me strah uzeti bilo kakav šampon. Sljedeći sigurno neće biti na bazi kamilice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •