Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Odbijena žalba za upis u jaslice

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo, ovako stoje stvari kod nas; predala sam žalbu i u ponedjeljak sam išla osobno vidjeti što je s tim jer još nikakav odgovor nisam dobila. Tajnik vrtića veli da se u utorak održava vijeće koje odlučuje o žalbama i da šalju pismeni odgovor roditeljima u roku od tjedan dana. Dakle trebala bih dobiti pisamce do preksutra. No, ne usudim se nadati jer mi je tajnik rekao da je bilo oko 30-tak žalbi i većina je za jasličku dob, a mi smo 47. na listi čekanja koja je formirana također prema prioritetima upisa. Onda sam ga pitala prema kojoj logici roditelj student gubi pravo prioriteta upisa jer em je po Bolonji obavezan biti na svim predavanjima, dakle odsutan od kuće svaki dan po 7-8 sati + vrijeme za učenje i izradu projekata i polaganje ispita + što nema nikakvih izvora prihoda i što nas troje živimo od 2500kn mjesečno. Dakle od čega bi mi trebali živjeti ako dam 1500 kn za privatni vrtić ili osobu za čuvanje???!!!!!! Tajnik mi nije prestao ponavljati kako mu je žao, kako oni to razumiju i da smo u pravu, ali za taj pravilnik nisu odgovorni oni kao vrtić već zakon koji propisuje država.
    Dakle, morat ću malo porazgovarati sa Kosoricom.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ljudi ja sam stvarno poslala pismo Kosorici. Meni je fakat svega dosta i ja sam spremna s ovime izać u javnost. Trenutno tražim medije koji bi bili voljni nešto napisati o ovoj problematici. Ako mi se neko želi pridružit ili čak i pomoć, dobro je došao, nek se javi na pp.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jučer stigo odgovor na žalbu, naravno da je odbijena kao neosnovana i KONAČNA (dakle, od ovog trenutka ja više ništa ne mogu).
    Oni su postupili prema Pravilniku koji je čisti idiotizam i diskriminacija.
    Pokušavam saznati jel taj pravilnik sa državnog ili lokalnog, tj. gradskog nivoa, tako da znam dal da idem više na ministarstvo ili gradsko poglavarstvo. Znam da sama ne mogu zapravo ništa, zato bi bilo dobro da se još netko javi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vidim da se svi žale i kukaju na neupisivanje u dječje jaslice i vrtiće i na preduge liste čekanje i preskupe privatne vrtiće i osoba za čuvanje, a kad se pozove da se nešto proba napraviti onda muk... :/ ... meni to nije jasno...očigledno je to samo meni stvaran problem...

Daklem, probat ću još jednom;

Svi koji niste uspjeli upisati dijete u jaslice/vrtiće, a nemate kome ostaviti dijete na čuvanje i nemate za privatne vrtiće i osobe za čuvanje, dajte se javite ovdje, da se zajedno složimo, pošaljemo dopise u odgovarajuće državne sektore i javimo se medijima.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Svedica, nama su zalbu uvazili, ali i da nisu - ne bih izlazila u javnost.

Zato sto ce mi dijete jednog dana ici u taj ili susjedni vrtic i ne bih htjela da se njemu na ledjima prelomi moja angaziranost.
    Shoot me, kukavica sam.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nama još nije žalba uvažena, ali

Citiraj blazena prvotno napisa

Zato sto ce mi dijete jednog dana ici u taj ili susjedni vrtic i ne bih htjela da se njemu na ledjima prelomi moja angaziranost.
    Shoot me, kukavica sam.
    isto

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo slične priče. ja sam prenijela 8 dana. i morala sam na one preglede u polikliniku.
    tamo rade sestre koje su barem na jedan dan dobile moć i najslađe im je iživljavat se tamo na trudnicama i bolesnim ženama. namjerno ne zovu, ne puštaju, ništa ne govore i naručuju ujutro i puste te da čekaš do 14.

1. dan sam otišla i vani je bilo otprilike kao i danas. unutra nema klime. ja sam imala povišen tlak. i sjedila sam od 8 do 14.30. s tim što sam od 12 plakala. da, baš plakala jer sam bila očajna i bilo mi je loše.

2. dan kad sam morala doći, opet ista priča. muž je poludio jer sam ga opet plačući zvala i nazvao je na 4. kat, na patologiju trudnoće da mi tamo naprave ctg jer su mi to jedino morali napraviti taj dan, jer sam morala raditi pregled svaki dan, zbog tog tlaka.
    kad sam se vratila, već su ih zvali s 4. kata i našpotali zašto gnjave trudnice. dakle, vratila sam se, SVE trudnice su primili jer su skužili da su nagrajsali. ali, kako su bili bezobrazni prema meni, to je bilo prestrašno. dakle, trudnica s tlakom koji je tada skočio na 150/110, na +40, nakon 5 sati čekanja i one se i dalje iživljavaju.
    to je prošlo, rodila sam tu noć, ali ne mogu zamisliti da se to dogodi mom djetetu. ja bih vjerojatno završila u zatvoru kasnije...

hoću reći, nisam spremna na to da preuzmem odgovornost za to. i ne znam što da radim. i znam da se tako neće ništa riješiti, ali sam jednostavno kukavica.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj blazena prvotno napisa
    ovako i mi, najvjerovanije ćemo karla upisati u privatne jaslice jer su moji rekli da će mu ih plaćati....znam da nisu baš nabolji izbor al kad nemamo drugog

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam što bih rekla... Ja nisam uopće usmjerila svoje nezadovoljstvo na vrtiće i tete koje ih čuvaju, već na sustav i zakone koje je donjela država i zbog kojih moje dijete nije upisano, te sam mislila na izgradnju novih objekata i više osoblja. Nikako nisam mislila vikati na vrtić u koje moje dijete nije upisano. Nadam se da razumijete što mislim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

švedica,podržavam te,ali ti ne mogu pomoći jer moje dijete ide u vrtić.
    međutim,jučer sam sa tetom pričala o toj problematici,pogotovo studenata i što se teta tiče to je totalni idiotizam.ali to je njihov stav.zna se i da postoje situacije kada te netko prijavi u firmi samo da ti se piše radno mjesto,a ti ustvari ništa ne radiš nego si doma...

mislim da nije pozitivan stav ništa ne činiti za svoje dijete jer ne znaš kako će se tete ponašati prema njemu...

podržavam te u tvom naumu,nedaj se obeshrabriti i sjeti se da je i samo jedna osoba znala napraviti velike pomake!!!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

švedica - istina je da zakonom o pš odgoju nije definiran status rod. studenata, kao ni penzionera, vec se o kategoriji rod. govori u smislu zaposlenosti/samohranosti i sl.
    ovaj tvoj problem muci i vrtice i tumacenje pravne sluzbe je takvo kako ga ti iznosi- zakonski student nije zaposlena osoba, kao ni penzioner (npr. invalidski koji ne moze brinuti o djetetu), objasnjeno je da se ne mogu vuci prava iz dviju izvora - npr. studentska za potporu studiranja ili obiteljsku mirovinu i istovremeno traziti soc. prava zaposlenih. ne znam ti sto reci-meni je logicno da stalni stud. ne moze brinuti o djetetu dok je na predavanjima kao ni invalid - valjda zakonodavac nije mislio o tome, zakon o predsk. odgoju nema kosorica u svom resoru vec primorac.
    načelnica za predš. odgoj je gdja. ivankovic tel.014569023 mozes se i njoj obratiti za dodatna pojasnjenja.
    ja sam uz tebe - mozemo se i preko pp-a dopisivati dalje i vidjeti sto se da uciniti da te kategorije izjednacimo.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo svojedobno bili primljeni i kao imali smo prioritet jer smo oboje bili studenti i bez ikakvih prihoda osim dd. pa smo socijalno bili u nemogućnosti plaćati neke privatne jaslice ili tetu čuvalicu. Mislim da ti to ovisi od vrtića do vrtića.
    Ove godine smo isto primljeni, ali MM radi pa više nismo "ugrožena" skupina. A jesi predala u vrtiću u kvartu? Jer su nama rekli da se prvo ispunjava sa onom djecom iz kvarta pa tek onda ostalima, i makar ti ispunjavaš uvjete više nego netko iz kvarta on svejedno ima prednost.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Švedica, ja te podržavam u tvom naumu, ali i sama znaš da nemam dijete koje nije upiano u vrtić. Tako da se ja nemam kaj žaliti.
    Ako ništa, za početak i sama možeš poslati na RTL-vaše vijesti. Za početak bar to.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Svedica, nisam ni mislila da zelis ic na tete vikat.
    Al znas kako to ide - zalis se na visoj instanci, a oni vruc krupir prebacuju dok ne dodje na onog na kome se najlakse iskalit - na neku tajnicu ili racunovodstvenicu u vrticu "Sto ovu niste upisali, vidite kakve probleme radi?"

Ako nekome ista znaci - u M. Sachs u Folnegovicevom i Remetinec je ostalo mjesta. Vrijedi pitati, kome pase lokacija.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I mi smo imali sličnu situaciju. MM radi, ja sam dobila otkaz u trudnoći, lai mi je obečan posao od 01.09. Mjesto u lokalnom vrtiću nismo dobili, bez obzira na potvrdu da me čeka posao i to da seka već ide kod njih u vrtić. Mjesto sam dobila na kraju priće u vrtiću u Utrinama ( nakon što sam prošla cijeli N. Zagreb u potrazi za jaslicama).
    Moj problem s vrtićem je trenutno taj da naš V. Gorički vrtić ne radi kod nas u mjestu cijelo ljeto, tako da od 01.07.-01.09. mi je satarija kći doma, u protivnom bi ju morala voziti u V. Goricu u centralni vrtić što bi značilo buditi ju prije 6 da MM do 8-8.30 stigne na posao (radi kod Savskog mosta u Zg) i nema šanse da stigne po nju do 17.00 jer je opet gužva prema gorici jer idu ljudi s posla u to vrijeme kao i ujutro obratin smjer. Javnog prijevoza do VG mi nemamo ( ima ali prvo moram u Zapruđe busom, pa na tramvaj do AM-a pa opet bus za VG što je bar 1,5 sat da dođem tamo i to ako se sve poklopi). Već sam ljuta i na vrtić i politiku i sve jer pitavši u vrtiću i kod nas na opčini rečeno mi je da se tu ništa ne može napraviti, da je to tako. Kome se javiti i žaliti, to bi voljela znati. Pa nismo mi svi prosvjetni radnici da možemo cijelo ljeto biti doma i nemamo svi bake koje ne rade nam čuvaju djecu, a mjesto ljeti plačam kao i obično.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A kak drugi roditelji gledaju na takvu situaciju? Možda da svi zajedno napravite dopis i uz njega peticiju. Samo poznavajući mentalitet ljudi u M.
    bojim se da od toga nebude niš. Ono kaj je sigurno najgore je to da se vrtić plaća za vrijeme dok ne radi, to je fakat bezveze.
    I ja sam svoje htjela upisati u taj vrtić, ali nema šanse ako nemaš debelu vezu, pa smo i mi na kraju završili u Utrinama.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    švedica - istina je da zakonom o pš odgoju nije definiran status rod. studenata, kao ni penzionera, vec se o kategoriji rod. govori u smislu zaposlenosti/samohranosti i sl.
    ovaj tvoj problem muci i vrtice i tumacenje pravne sluzbe je takvo kako ga ti iznosi- zakonski student nije zaposlena osoba, kao ni penzioner (npr. invalidski koji ne moze brinuti o djetetu), objasnjeno je da se ne mogu vuci prava iz dviju izvora - npr. studentska za potporu studiranja ili obiteljsku mirovinu i istovremeno traziti soc. prava zaposlenih. ne znam ti sto reci-meni je logicno da stalni stud. ne moze brinuti o djetetu dok je na predavanjima kao ni invalid - valjda zakonodavac nije mislio o tome, zakon o predsk. odgoju nema kosorica u svom resoru vec primorac.
    načelnica za predš. odgoj je gdja. ivankovic tel.014569023 mozes se i njoj obratiti za dodatna pojasnjenja.
    ja sam uz tebe - mozemo se i preko pp-a dopisivati dalje i vidjeti sto se da uciniti da te kategorije izjednacimo.
    draga flower, na ovaj tel. broj koji si navela se nitko ne javlja, automat mi govori da sam birala broj koji ne postoji. No dobro, pročačkat ću po netu.

Inače, što više pokušavam nešto napraviti, to sve više lupam glavom u zid i čini se da sam nemoćna. Sa mnom se udružiti ne želi nitko pa imam filing da se borim sa vjetrenjačama.

Ako žele ja bi voljela da mi odgovore svi oni koji nisu nigdje upali a nemaju nikog, ni novaca za privatno čuvanje, kuda ćete sa svojim dijetetom? Jer očigledno svi imaju plan B osim mene.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad sam ja svoje starije dijete upisivala u jaslice, u dva najbliža vrtića (jedan nam je 50 m od stana) su mi odmah rekli da vjerojatno neće biti primljen, jer u rujnu nije imao godinu dana. Tako da smo mi odmah tražili varijantu B ( a niti MM niti ja nismo htjeli uzeti ženu za čuvanje), pa su nam tako rekli da je popunjenost jaslica u centru grada manja i da probamo tako. I onda smo tako i napravili i upisli dijete blizu poslu koji je u centru.

Samo, mislim da se sada i tu stvar promijenila tako da su i jaslice u centru sada jednako popunjene.

Ali sjećam se sebe, isto sa bila užasno ljuta. A i poslije sam u parkiću upoznala mame djece koja su išla u nama najbliži vrtić, i bilo ih je nezaposlenih, a djeca su im ipak bila u jaslicama a mi svoje mjesto nismo dobili

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga flower, na ovaj tel. broj koji si navela se nitko ne javlja, automat mi govori da sam birala broj koji ne postoji. No dobro, pročačkat ću po netu.
    bas sam ti dosla napisati da ce se to desiti, ni na netu jos nema tocnih brojeva, preselilo ih na zitnjak.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Probaj uzeti popis državnih vrtića, i obiđi one u centru grada. Nemoj zvati jer će te preko telefona otpiliti.
    U našem vrtiću su primili svu djecu jer je bilo mjesta. Ako mjesta ima još uvijek mogu ti primiti djete, naravno ako imaju dobre volje.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A kak drugi roditelji gledaju na takvu situaciju? Možda da svi zajedno napravite dopis i uz njega peticiju. Samo poznavajući mentalitet ljudi u M.
    bojim se da od toga nebude niš. Ono kaj je sigurno najgore je to da se vrtić plaća za vrijeme dok ne radi, to je fakat bezveze.
    I ja sam svoje htjela upisati u taj vrtić, ali nema šanse ako nemaš debelu vezu, pa smo i mi na kraju završili u Utrinama.
    Je svi nešto bi, ali nitko neće ništa napraviti. Samo govore, a nitko u akciju, a tek to da se ne žele zamjeriti. Ma sramota. Htjeli smo jedan tata i ja napraviti peticiju koju bi potpisali roditelji u vrtiću, ali nam je rečeno da nam oni ne smiju čak niti dati popis djece koja idu u vrtić kako bi mi prikupili sve roditelje, a kamoli da se roditelji u vtriću potpisuju. Zbilja samo glavom u zid.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj zibba prvotno napisa
    Je svi nešto bi, ali nitko neće ništa napraviti. Samo govore, a nitko u akciju, a tek to da se ne žele zamjeriti. Ma sramota. Htjeli smo jedan tata i ja napraviti peticiju koju bi potpisali roditelji u vrtiću, ali nam je rečeno da nam oni ne smiju čak niti dati popis djece koja idu u vrtić kako bi mi prikupili sve roditelje, a kamoli da se roditelji u vtriću potpisuju. Zbilja samo glavom u zid.
    Tak sam si i mislila. Svi kao imaju neš za prigovorit, a kad treba nekaj konkretno napraviti nigdje nikog. Klasika. Sječam se koliko sam bila luda kaj nisam mogla sinka tu upisati, a sad mi je baš drago zbog odluke oko Utrina, u svim pogledima, od teta, preko hrane, dežurstva i pristupaćnosti.

Baš je to sad grozno, moraš djecu voziti u dva razlićita vrtića.

Toliko o napretku i pripomoći roditeljima i djeci. Zakaj bi bilo jednostavno kad može bit i komplicirano.
    Zlo mi je.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Švedica prvotno napisa

Inače, što više pokušavam nešto napraviti, to sve više lupam glavom u zid i čini se da sam nemoćna. Sa mnom se udružiti ne želi nitko pa imam filing da se borim sa vjetrenjačama.

Ako žele ja bi voljela da mi odgovore svi oni koji nisu nigdje upali a nemaju nikog, ni novaca za privatno čuvanje, kuda ćete sa svojim dijetetom? Jer očigledno svi imaju plan B osim mene.
    i ja se tako osjećam. međutim ni ja nemam plan B. tj. plan B me vodi ravno u ludnicu/bolnicu i u bankrot, a to ne mogu dopustiti.

šta da radimo? ne znam. ja sam htjela u novine, ali ispalo bi da bih napravila samo više štete svom djetetu. radi se o tome da ne znam kako da dignemo buku da se napravi još vrtića jer očito vrtići nisu tvornice love i nikom nisu bitni pa ne znam koliku buku bi trebalo dići da se išta dogodi.
    oprosti na nesuvislom pisanju, imam žestoku upalu mjehura i ne razmišljam normalno.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

švedice ima sigurno u drugim vrtićima mjesta u Zagrebu, npr. Novi Zagreb, centra ...pogledaj tamo, jest da nije baš idealno riješenje vozikati je po cijelom gradu ali bolje išta nego ništa...

isto nisam dobila mjesto u jaslicama za H. ...predala u 4 vrtića i nisam ni u jednom dobila, pisala žalbe i sve odbijene ...bilo je i za očekivati da će tako ispasti jer ne radim a vrtići prepunjeni ...

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naš plan B je bio popis svih jaslica u gradu i njihovih brojeva telefona

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moj plan B je bila teta cuvalica.
    Njoj ide trecina moje sasvim prosjecne place, malo me muka hvatala na pomisao da ce tako jos godinu dana - ali eto, stisli bi se i dalje i prezivjeli nekako.

Plan C je bio privatni vrtic, i to zidovski :D
    Tamo ima mjesta i izgleda mi skroz pristojno.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Uh, krivi smajlic

Trebao je bit ovaj - a ne :D

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali nam je rečeno da nam oni ne smiju čak niti dati popis djece koja idu u vrtić
    nadam se da shvacate da su ti podaci tajni i smiju se dati samo na nalog suda

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A ovo?
    http://www.vrtic-maksimir.hr/downloa...RTIC_07_08.doc

S web stranice vrtica ne mozes na taj popis, al Google is my friend...
    A ak mogu ja, moze bilo tko.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

brrrrrr
    (ova tajnica bi mogla nadrapat)

kod nas su u vrtiću imena i prezimena djece ispisana po ormarićima, s fotografijom svakog djeteta :/

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Foška prvotno napisa
    brrrrrr
    (ova tajnica bi mogla nadrapat)

kod nas su u vrtiću imena i prezimena djece ispisana po ormarićima, s fotografijom svakog djeteta :/
    http://www.vrtic-maksimir.hr/downloa...RTIC_07_08.doc

STRAŠNO! Još kad čovjek stvarno ne bi mogao lako ući u vrtić al ovako :/ .
    Tek sad sam vidjela temu i ak još netko ima problema sa upisom nek zove Bajku, ja kad god sam zvala imali su mjesta ( vrtić ima čini mi se tri lokacije- sve na Trešnjevci- jedan jako blizu Selske ).

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    Tek sad sam vidjela temu i ak još netko ima problema sa upisom nek zove Bajku, ja kad god sam zvala imali su mjesta
    "Bajka" je ove godine po prvi put prebukirana već u startu, dosta je velika lista čekanja.
    Lani su upisivali skoro kroz cijelu godinu, ove godine vele da nema šanse.
    I oni su lani dali na net ovaj popis kao Maksimir, srećom su se ove godine opametili (tj. roditelji se pobunili).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •