Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Split - okretanje bebe, porod na zadak?

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Split - okretanje bebe, porod na zadak?

Zna li tko ima u Splitu koji gin. stručnjak za okretanje bebe i za porod na zadak? Ne poznajem tamo nijednog doktora, a kako beba mi se još nije okrenula, prikupljam informacije

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

vidim da se splicanke slabo javljaju...
    mene je dr mimica u prvoj trudnoci, u kojoj je beba cijelu trudnocu bila na zadak, narucio tjedan dana prije termina u dnevnu bolnicu da je proba preokrenut.
    porod mi je krenuo taman dan prije toga tako da nista nije uspio, ali to mu je bilo u planu.

a van bolnice ne znam kako rade.

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A jesi isla k njemu privatno? Za preokretanje trebala si ostati u bolnici ili je to trebalo biti odmah i onda kući?

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Aneta prvotno napisa
    A jesi isla k njemu privatno? Za preokretanje trebala si ostati u bolnici ili je to trebalo biti odmah i onda kući?
    ne, nisam isla privatno. prije 4 godine je on jos radio u bolnici i narucio me kad je bio dezuran. znaci, planirao me primiti u dnevnu bolnicu i to pokusati, mislim da bi me nakon toga pustio doma.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne znam za split...jedino ti mogu dati informacije o tom preokretanju kako ga rade u italiji........
    dodes ujutro,21 dan prije termina, daju ti bocu infuzije (nije pravilo, ali ja sam imala jako mali i tvrdi trbuh pa valjda da se trbuh omeksa).....babica drzi ultrazvuk, a druga pipajuci po trbuhu i gledajuci na ultrazvuk trazi di je bebi guza, tu ti dosta jako stisne trbuh rukom tako da joj ruka preko trbuha dode pod bebinu guzu i onda guraju bebu....nije bas jako ugodno to stiskanje....nakon tri pokusaja su odustale jer se moj malac nije mrdnuo ni milimetar...jednostavno se 'usadio' sa glavicom kod moga srca i nije mrdao....tako da su me narucili na carski za tjedan dana(tj.15 dana prije termina)....i tako se moja struca rodio carskim rezom , no nakon poroda je imao malcice ukoso vrat valjda zbog pokusaja preokretanja, no nakon par dana vratic vec sjeo na svoje....stavljala sam mu maleni zarotirani peskir da mu stoji ravno

papaya avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mojoj poznanici dijete je okretao dr Vukovic (a nije joj vodio trudnocu, ne znam zasto on, da li zbog iskustva ovaj dr uvijek vrsi te zahvate ili je slucajno naletila na njega..). Uglavnom okret je izvrsen uspjesno, dnevna bolnica. Otprilike 20 dana prije termina, +/-.

Eto bar nesto (polu)konkretno, sretno s bebicom

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo da se i ja javim.

Mene je, kao i laru, dr. mimica kod kojeg sam išla privatno naručio u bolnicu kod dr. Barišića (stari doktor, ne radi više, a to je bilo 2001.) na vanjski okret. Gnječio me i gnječio, ljutio se, pritiskao. A ima debele ruke i prste , strašno nešto. Cijeli drob mi je bio modar poslije.
    I
    .....

NIJE uspio.

I dan danas se sjećam kako je divljački i ljutito u trudničku knjižicu napisao nešto kao versio externa negativ. i poslao me doma
    Svakako, 7 dana prije poroda sam pala niz skale i dobro se izokrečala, opet ništa. Moja tvrdoglavica i dalje naopako.

Na kraju carski zbog zadka i velike bebe.

Sretno

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probaj neke od recepata s foruma i portala:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...203&highlight=

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Danas sam bila na kontroli kod gin. - Mali se sam okrenuo! Jupi! :D

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

bravo :D
    kad je termin?

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lara26 prvotno napisa
    kad je termin?
    Hvala! A termin je 27.5. A tebi?

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Aneta prvotno napisa
    kad je termin?
    Hvala! A termin je 27.5. A tebi?
    29.5. vidimo se 8)

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

29.5. vidimo se 8)
    Ružno će zvučati, ali nadam se da ne ćemo se vidjeti jer ako će sve sa bebom i porodom biti u redu, onda rodim u Makarskoj 8) Osim toga ne nadam se da ću roditi u terminu, prije očekujem "zakašnjenje"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •