Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: ne želim u bolnicu na pregled!

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno ne želim u bolnicu na pregled!

U 39.om tjednu trudnoće otišla sam prvi puta na Sv. Duh na pregled, ali sam se razočarala šutljivošću odabranog doktora ( prije toga sam bila u poliklinici Vili). S obzirom da sam kod privatnika navikla da mi se sve lijepo kaže tako da ja jedva imam kakvih dodatnih pitanja, nisam se snašla s ovakovim "tipom" šutljivog doktora i pola toga mi je ostalo nedorečeno ( da ne ulazim u detalje)
    Izašla sam sa pregleda iz bolnice s jednom jedinom željom a to je da drugi puta, za tjedan dana, idem k svome doktoru privatniku na pregled ( tada ću biti taman par dana prije službenog termina).
    I tako sam se naručila za tjedan dana, u 40-om tjednu trudnoće, kod svog doktora privatnika i izbjegla isti termin u bolnici.
    Da li je riskantno ili neodgovorno ne odlazit na preglede u bolnicu ( kojoj pripadam po mjestu stanovanja) kada se uđe u termin, te se pojaviti slijedeći puta tamo kada krenu trudovi, a ne prije?
    Kolio često se prakticiraju pregledi u bolnici jednom kad se uđe u termin poroda, i koliko je to zaista potrebno?
    Naime, rađam drugi puta, ali prvi porod je bio induciran prije službenog termina pa s ovakovim stvarima nemam iskustva.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne vidim razloga da se brines, pa ides privatniku na preglede, zar ne?
    ne mogu te odbiti kad im dodjes na porod.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: ne želim u bolnicu na pregled!

Citiraj Lubica prvotno napisa
    [b] Kolio često se prakticiraju pregledi u bolnici jednom kad se uđe u termin poroda, i koliko je to zaista potrebno?
    svaki drugi dan, a koliko je to zaista potrebno nemam blage veze.
    Čuj, naruči se kod dr. Bekavac na pregled na SD - ta ti pola sata priča sve vezano uz pregled i to sve potanko. Mene je toliko udavila da sam je prestala slušati nakon 5 minuta zapravo nakon onoga sve je o.k. Isto i na uzv, da li vidite nogicu - ma kakva mrkla nogica vidim samo točkice, jedino sam srce uspjela vidjeti jer ono kuca
    Ne vidim zakaj ne bi mogla ići kod privatnika ako je trudnoća uredna, još i bolje barem nećeš izgubiti pola dana čekajući u ambulanti kao ja.

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Da, samo što čitajući po forumu, vidim da je običaj da se nakon termina poroda žene naručuju svakih 2 dana na pregled? Takovo što si ne mogu priuštiti kod privatnika...

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja nikada nisam bila na pregledu u bolnici. Tam sam samo došla roditi i nekoliko tjedana prije prvog poroda sam prokrvarila i otišla u bolnicu na hitnu i još brže se vratila kući. To mi je bio prvi susret s KB. Nitko me nije pitao za uputnice i sl. Priložila sam nalaze od privatnika. Nisam imala ni TK. Dvije trudnoće "prenesene": prva 10 dana, druga 5. Moj izbor. Povjerenje u dr. koji mi je vodio trudnoće, sebe i bebu. I nisam išla svaka 2 dana na preglede nakon ulaska u termin. Razgovaraj sa liječnikom u kojeg imaš povjerenja.

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Doktori u bolnicama često kad se prijeđe termin na pregledima svaka dva dana gledaju plodnu vodu i napravi se ctg. Kad si se sad narućila kod privatnika, razgovaraj s njim i neka ti objasni što bi ti on preporučio. Tako ćeš se vjerojatno osjećati najsigurnije.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mene su na SD uoči i nakon termina naručivali svaki drugi dan.
    Tamo sam išla jer ne pripadam u tu bolnicu po mjestu stanovanja pa kao da me prime ...
    Kad sam došla roditi, tražili su trudničku knjižicu i svu dokumentaciju i dala sam ...
    Sad, da nisam nikad bila na SD, vjerojatno bi me isto tako primili, a opet, tko će ih znati ... radije sam išla na sigurno.
    Svaki put su mi radili CTG i vaginalni pregled i pregled plodne vode koji mi je , btw, bio jako jako bolan (valjda jer nisam bila ni malo otvorena).
    Drž se

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lubice,
    Ja sam iz sličnih razloga 'pobjegla' roditi u Rijeku... iako mislim da nisu svi liječnici na Sv. Duhu takvi. Možda da pokušaš kod nekog drugog?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam isto išla u Vili , i poslje dr.Hafneru na Sv.Duh....Meni je on bio super

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa je li i u drugim gradovima ista praksa? Ja bome ni u jednoj trudnoći nisam nakon određenog datuma morala u bolnicu na pregled. :/

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Draga Lubica, zakazi pregled kod Dr. Matijavica u VILIju i onda ga zamoli (ukoliko je moguce) da se brine o tebi i na Sv. Duhu

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja kontroliram trudnoću također u Poliklinici Vili...pitala sam svoju doktoricu Ujević, da li moram u bolnicu prije termina koji put. Ona me savjetovala da bi bilo dobro i da oni super surađuju sa Sv.Duhom, nabrojala par doktora (koje ionako skoro sve znam iz prve trudnoće) pa da nece biti problema. Meni se to taaaaakooooo neda, radije bi samo u Vili, pa kad krene porod, pravac bolnica. Ako bude sve u redu do kraja, naravno. A sada sam ionako tek 28-i tjedan, pa ću još to sve provjeriti i izvidjeti

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

hm, ne znam odakle da počnem....
    termin mi je sutra, tj. 23.4. a moja dr. me naručila na kontrolu(ak ne rodim) u petak 24.4. na amnioskopiju i ctg
    ali problem je taj što sam dosad tri ctg-a obavila u vk bolnici a planiram roditi u vu gdje ''zarobe'' ženu na dan termina
    i sad nemam pojma što napraviti: otići u vu na dan termina i potpisati da ću dolaziti svaki drugi dan rađe nego ostati u bolnici :?
    ili otići u petak u vk pa ak kažu da moram ostati onda otići u vu? :?

ajme što sam zakomplicirala
    al najviše se nadam da će moje malo mrdalo izaći danas ili sutra pa da neću morati razmišljati kamo otići

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja navijam da mrva krene sto pre, jer razumem tvoju situaciju

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

joj, ja sam ti tolko isprepadana s vinkovcima, tak da bi ja na tvom mjestu isla vjerojatno u vukovar i vozala se svaki drugi dan tamo, ak treba i svaki. evo, iskreno. nadam se da ce bebica cim prije, sretno!!!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nisam bila niti jednom na kontroli u bolnici. Zadnjih pat puta sam išla privatno kod dr koji me porodio i u bolnicu sam prvi put ušla na porod.

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moj mali miš je odlučio još ostati unutra tako da sam danas išla u vk bolnicu na ctg i amnioskopiju i bolje da nisam
    mislim da me ta bolnica neće skoro vidjeti, osim moje gin. koja je ispala jedina pozitivna u ovoj priči
    došla sam gore na odjel i dotični dr. je prvo rekao da se amnioskopija ne može raditi ako sam zatvorena i ok, uđem ja u ordinaciju da bi on probio čep :? i napravio amnioskopiju bez obzira na zatvorenost

dođem nakon toga kod svoje dr. i ona kaže da joj uopće nije jasno zašto je to radio jer se to inače ne radi...

al neka im bude, još jedan dokaz da definitivno idem u vukovarsko rodilište, i na pregled i na porod

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Dogovori se s dr. Matijevicem da ti preglede obavlja u VILIju i gotova parada

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    I s njim dogovori oko poroda. Jer možeš izbjeći preglede u bolnici, ali opet češ im doći u bolnicu na porod.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Citiraj Maxime prvotno napisa
    I s njim dogovori oko poroda. Jer možeš izbjeći preglede u bolnici, ali opet češ im doći u bolnicu na porod.
    cure, cura s početka priče je rodila još prošle godine

topic je podigla druga cura koja ima dvojbu između Vinkovaca i Vukovara (tj. više ni nema dvojbu)

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

rahela u pravu si, nema više dvojbe.....

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj csi prvotno napisa
    dr.Hafneru na Sv.Duh....Meni je on bio super
    Hafner na Sv.Duhu mi je pred kraj pratio trudnoću, prešla sam termin 10 dana,ali mi nijednom nije radio amnioskopiju, samo ctg.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni osobno je potrebno da se povežem mentalno s bolnicom u kojoj ću rodit.

Krenula sam u 37 tj. na preglede na SD, i oduševljena sam doktorima kao i sestrama,jednom tjedno idem. U mom slučaju su se izbjegavali vaginalni pregledi, :D ne volim previše čačkanja, UZV zadnji rađen sa 36+1, za 4 dana mi je termin, radit će mi UZV pred sam porod, a CTG mi je rađen zadnja 2 puta u 39. i 40. tj.

MM i ja smo imali čitav popis pitanja, njih 10, na koja smo dobili odgovore :D , ne znam izgleda da stvarno ovisi kod kojeg si doktora bila.

Osobno ne volim šutljive isamozatajne doktore koje ne daju informaciej i to bi mi isto smetalo, a da samo promijeniš doktora, baš me zanima koje je to dr. bio. Jel može na pp?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

e da zaboravih reći da sam trudnoću vodila u Viliju, gdje sam bila prezadovoljna,ali isto tako mogu reći da s guštom idem na SD gdje me sestre oslovljavaju sa "Zlato..." bila sam paf :shock: kad sam to prvi put čula na kontroli u rađaoni.

Meni je vizualizacija prostora gdje ću rodit potrebna (a i MM ) tako da znam gdje ću doći za koji dan i donijeti na svijet naše zlato, bilo bi mi prešokovito doći po prvi put na to mjesto na sam porod...ali to sam ja a nismo svi isti....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •