Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 75

Tema: sv.duh babinjace novosti

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2008

Početno sv.duh babinjace novosti

hy evo ja rodila prije tjedan dana i mogu vam reci da sam jako happy mada mi je porod bio jako tezak imam 40 sava na odjelu su bili jako ljubazni. ovak u 5 je sati toplomjer pa u 8 vizita dorucak u 8,30 pedijatar ti dodje u 11 posjete su od 4-5 itd sestre su ok i hoceju doci kad ih zoves i usred noci.sto se tice roominga beba je s tobom 24 sata sam ti ga odnesu u 7,30 i donesu u 9,30 u to ih vrijeme kupaju sestra a odjela pedijatrije dolazi u 3 i 21 sat presvuci bebu.ja malog nisam imala kod sebe odmah nakon poroda tek nakon 12 sati sam ga dobila kazu da se malo odmorim. eto to je uktatko svjeze info. s sv,duha

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ovo mi je taman dobro došlo pročitati. Hvala na informaciji! Što se tiče presvlačenja bebe, napisala si da sestra sa odjela pedijatrije dolazi u 3 i 21 presvuć bebu? Vjerojatno si mislila u 3 popodne .
    A u koje pelene sestra presvlači bebu? I, nekako mi je prevelik razmak između tih presvlačenja, samo dva dnevno? Pretpostavljam da majke više manje same to rade.

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

super informacije...
    meni je termin za dva tjedna i drago mi je kad pročitam ovakvo nešto..

onda me manje lovi strah od poroda i svega poslije

jel moraš imati pelene za bebu ili ne?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nije se ništa promijenilo od mojega poroda od 12mj

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da sam 2 put dodje sestra al mozes i ti sama ak vidis da treba promjenit pelenu. al promjene im ujutro kad ih kupaju u 9 pa u 3 popdne i u 9 ja nisam presvlacila jer nije bilo potrebe

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ne škodi uzeti koju pelenicu za bebu. ja sam imala i presvukla sam ju par puta čisto iz doživljaja. meni je jelte, prva beba pa sam vježbala kak to ide

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja gledam kak je i dalje vojnicki ritam kakav je bio i prije 5 godina kad sam ja rodila :/

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kaj je vojnički? moraju i oni imat neki raspored. kako bi nasumce i pop potrebi okupali, cijepili i presvukli 60 beba

malo prestrogo gledate na bolnice

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ninochka,slažem se ..

pa nekog reda mora biti..

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni nije jasno zašto odnose sve bebe odjedanput na kupanje, pa ih nema 2 sata? Kako je to 24 sata rooming-in?
    Koliko uostalom ljudi treba da se odnese 60 beba, voze ih u autobusu?
    Meni su u Ka nosili bebu na kupanje. Mala prostorija s umivaonicima, vagom i opremom za presvlačenje je bila odmah do sobe. To je doslovce trajalo manje od 5 minuta, vidjela sam ih iz kreveta, a mogla sam (čim sam se digla na noge) i biti prisutna. Tamo ih i cijepe, a ostali pregledi odvijaju se u sobi, pred mamom.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

honey slažem se da bi to bilo bolje, ali ukarlovcu se rađa 4 puta manje beba nego na svetom duhu

i misklim da nije problem što bebe nema samo 2 sata od 24. bolje i to nego da je s mamom 2 sata dnevno. pomalo prema naprijed...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je u redu ritam ali mi je zao kaj ta dva sata uzmu bebe. Ja ne zelim da mi bebu uzmu ali mi je jasno da za pravi rooming in nema uvjeta. Dok cu radjat drugo, valjda ce bit

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Meni je u redu ritam ali mi je zao kaj ta dva sata uzmu bebe. Ja ne zelim da mi bebu uzmu ali mi je jasno da za pravi rooming in nema uvjeta. Dok cu radjat drugo, valjda ce bit
    ne mogu se sloziti s tobom
    ne znam kakvi su to uvjeti potrebni osim drukcije organizacije: dovoljno bi bilo uzimati bebe sobu po sobu, oprati i vratiti
    a ne ih sve poslagati u kavez pa kad se vrate, vrate se

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ne znam kakvi su to uvjeti potrebni osim drukcije organizacije: dovoljno bi bilo uzimati bebe sobu po sobu, oprati i vratiti
    Pa to ja mislim. Ne moraju valjda baš sve odreda odnijeti, pa tamo čekaju na red valjda :/
    U Karlovcu nema ništa više osoblja s obzirom na broj beba nego na Sv. Duhu, opet sestre trče vamo-tamo dan i noć.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Slažem se s Ivaricom i Honey... Kad smo pitali jednu sestru zašto tako dugo nema beba s kupanja rekla nam je: Bolje vam je da nisu u sobi kad dolazi vizita. Toliko sam prije poroda čitala o tom roomingu na SD a onda - osim prematanja beba po sobama - nisam vidjela razliku od roominga u Merkuru.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

cinilo mi se da bi za potuni rooming in trebala svaka mama imati svoju sobu pa da u sklopu nje bude i kupaonica za mamu i bebu. ali sad kad kazes, stvarno mi se cini da je i ovako potpuni rooming in izvediv. Koje im je opravdanje, zasto uzimaju bebe na ta dva sata?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ispravka: dolje sam mislilila na SKORO potpuni ri. Jer, ovo kaj ti predlazes Ivarice, takodjer nije stopostotni rooming in, samo su bebe krace odvojene, ali meni nije drago da se uopce odvajam od svoga djeteta, ni 5 minuta ni 2 sata, ako me kuzis.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ma uopce ih ne bi trebali odnositi! po mom misljenju, oni njih ne nose toliko zbog pranja, nes ti filozofije oko pranja, kaj se mene tice uopce mi ne trebaju dijete kupati ta tri dana, neka ga samo prebrisu krpicom kod prematanja i malo operu guzu, a to mogu i u sobi jer svaka soba ima lavabo. oni njih nose na pregled, vaganje, cijepljenje, nadohranu...
    sve ono sto ne zele da mi vidimo :/

od kompliciranog donosenja i odnosenja beba bi im jednostavnije bilo na prenosni stolic staviti vagu i prematalicu i po sobama oprati bebe...kad ne bi u to famozno pranje bili ukljuceni i ovi gore navedeni faktori

svoje razocarenje sv.duhom sam vec puno puta napisala, istina da su napravljene neke promjene, i cinjenica je da u zg je to najbolja opcija, ali nedavno sam saznala da oni gore nemaju izdajalice i mogucnost da pohranis svoje izdojeno mlijeko i to me totalno zaprepastilo!!!

a sto se tice vojnickog rezima...uh, to je jos blaga rijec, ja sam se tamo osjecala ko u zatvoru.

jos jednom velim, svaka cast sv.duhu, promjene se dogadaju, ali me uzasno zivcira idealiziranje, zato sto nemaju svi idealan porod, niti je sve s bebom idealno i onda tu neke stvari stekaju.

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

A što ako odbiješ da ti uzmu bebu, da ju sama obrišeš i presvučeš? Tko ti ju teoretski može uzeti iz ruku ako ju nedaš? Cijepljenje odgodiš, kupati ne želiš... Da li je bilo takovih slučajeva?
    Možda se je i u tome pogledu moguće izboriti?

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

lubica ja se nadam da je to moguce. pa nije beba vlasnistvo bolnice!

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lubica prvotno napisa
    Možda se je i u tome pogledu moguće izboriti?
    da prostiš,hebeš onda i rodilište prijatelj djeteta ako se i dalje non-stop moramo boriti za nešto...trošit snagu da bih se izborila na porodu,trošit je da bih se izborila na babinjačama...nekako sam naivno mislila da su boln ice i rodilišta s tom titulom tu da se,među ostalim, ne moraš više borit oko nečega što bi trebalo biti prirodno,normalno....

apropos vojničkog režima na sd,jedno sam jutro (zoru bolje rečeno) izbačena s ostalim cimericama iz sna, te poslana da ,zajedno sa njima,stojim ispred vrata sobe na hodniku dok sestre namještaju krevete...pomalo luda od svega skupa lupila sam petama,stavila šaku na sljepoočnicu i uzviknula-na zapovjed,druže komandante!

sestre su me bljedo gledale....kao nije im jasno s čim se ja to točno sprdam u 5:30 ujutro...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa
    lubica ja se nadam da je to moguce. pa nije beba vlasnistvo bolnice!
    nije, ali ako ti zelis raditi s bebom nesto sto oni ne dopustaju, ili ne zelis da rade nesto sto oni smatraju neophodnim, oni ce ti lijepo pokazati vrata.

mislim da se u vezi ovoga nije moguce dogovoriti.

i slazem se s petarpan!!!!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam totalno razočarana ri na SD. Mislim da takav ri kakav je na SD može komotno imati i Petrova ako izbace koji krevet iz sobe da im stanu krevetići za bebe. A što se potpore dojenju tiče - mislim da se ne može zvati potporom ako se rodiljama daju raznorazni leci i na zidove stave pravila za dojenje a sestre su potpuno nezainteresirane pomoći. Kužim ja da je puno beba i da je sestara malo, ali to nije problem rodilja.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Rodila sam prije tjedan dana na SD i zaprepastila se odnosom "sestara" prema mamama.
    RI mi je OK, čak mi niti raspored nije smetao jer je cicoljubac čitavu noć ljubio svoju cicu, pa sam vrijeme kad su ga odnjeli spavala. Jedino me smetalo što su ih hranili pa se vraćao nadrogiran. Radi čega je opet ima snage po noći tražiti stalno cicu.

ALI, odnos... ma to nije odnos, to nije moguće da su ljudska bića, te sestre. Ne žele pomoći staviti bebu na prsa, pokazati nešto ili savjetovati nedajbog. Tolika zloća da nisam mogla vjerovati

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Na svoju neizrecivu žalost ležim na Patologiji trudnoće i moram reći da sam zaprepaštena Odjelom babinjača i novorođenčadi!!

Bebe se deru i urlaju non stop, što se posebice čuje noću.
    Zamotane su u jastuke iz pretprošlog stoljeća, što nisam mogla vjerovati.

A ono najgore i najružnije mi je što sestre uopće ne reagiraju na plač i zabrinute mame.
    U sobi Patologije je par cura, na Babinjačama nema mjesta, sa svojim bebicama. Ove urlaju iz petnih žila, a mame ih grle u onim jastucima i milo ih gledaju, a iz očiju im vrišti: "Što mu je?? Što da radim??"

Pobogu, ženo, daj izvadi to dijete iz prokletog jastuka i zagrli ga!! Daj mu jesti!!
    Nitko ništa. Sestra dođe, pita treba li tko na wc i ode. Ni A ni B...

SRAMOTA!!
    Žao mi je cura što ovdje rađaju, pogotovo prvorotki.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zaboravih još jedan 'detalj': jutros sam vidjela kako prevoze bebe s odjela Novorođenčadi na Babinjače.

Zamislite bolnički krevet na kotačićima, bebe svaka u svom jastuku poredane doslovce poput štruca, ali ne samo jedna pored druge, već i jedna NA drugoj. Na tom ih je krevetu bilo sigurno 20-25.
    Bolesno!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Zaboravih još jedan 'detalj': jutros sam vidjela kako prevoze bebe s odjela Novorođenčadi na Babinjače.

Zamislite bolnički krevet na kotačićima, bebe svaka u svom jastuku poredane doslovce poput štruca, ali ne samo jedna pored druge, već i jedna NA drugoj. Na tom ih je krevetu bilo sigurno 20-25.
    Bolesno!
    pa kaj to nisi prije vidjela? skroz uobičajena slika
    tako su meni donosili zaru u petrovoj
    ljudima je to čak i smiješno i slatko :shock:

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cinilo mi se da bi za potuni rooming in trebala svaka mama imati svoju sobu pa da u sklopu nje bude i kupaonica za mamu i bebu. ali sad kad kazes, stvarno mi se cini da je i ovako potpuni rooming in izvediv. Koje im je opravdanje, zasto uzimaju bebe na ta dva sata?
    ne treba
    dovoljno je da svaka soba ima svoju kupaonu i svoju kadu/prematalicu za bebu
    ma čak ne treba ni kupaona za mame, samo da svaka soba ima mjesto za presvlačenje i pranje beba i eto ti 24satni rooming in
    a za tako nešto se u svakoj sobi može napraviti mjesta (na SD nisam bila u sobama, ali u petrovoj ima dovoljno mjesta u svakoj sobi za jedan ormarić s malo većim umivonikom i prematalicom)

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ...pa kaj to nisi prije vidjela? skroz uobičajena slika
    ...
    :shock:
    Znači, ja sam naivka! Ne samo da to nisam prije vidjela, nego mi je apsolutno nenormalno da voze bebe jednu na drugoj. Ajde jednu do druge, mislim: kako će drugačije prenijeti 20 beba u par minuta... ali jednu na drugoj, to mi je stvarno malo bolesno.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

...
    Znači, ja sam naivka! Ne samo da to nisam prije vidjela, nego mi je apsolutno nenormalno da voze bebe jednu na drugoj. Ajde jednu do druge, mislim: kako će drugačije prenijeti 20 beba u par minuta... ali jednu na drugoj, to mi je stvarno malo bolesno.
    ...a kad prolaze kroz hodnik između patologije i babinjača pokrivene su po glavama plahtom ....
    da, šok je kada vidiš prvi puta...na kraju postaneš "sretan" što jhe tvoje djete na vrhu "piramide"...

nažalost,eto,normalno je to...

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    ...na kraju postaneš "sretan" što jhe tvoje djete na vrhu "piramide"...
    Da... ja sam na kraju potražila bolje uvjete za svoje dijete i sebe. Barem ljudske.
    Stvarno mi je žao što je tome tako i što se nitko od majki otvoreno ne pobuni: zato 'bolesne' stvari postaju 'normalne'.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja bi volila da barem svaka soba ima svoj wc ovak je nas 6 na jedan bilo a ja nisam mogla imat odmah stolicu pa su mi dali cepic zamislite koliko sam puta morala reci ZAUZETO da sam odustala i obavila koliko su mi dali i kad sam dosla doma u mieu sve obavila.a kak nose i kupaju bebu srce me zabolilo kad sam vidla da pod mlazom vode u nekakvom sudoperu(tak izgleda)doslovce ribaju bebe mi ih njezno drzimo a oni to ko na traki mene bi bolilo znam da imaju puno beba al to je mala struca koja nije navikla na grube pokrete

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure koje ste nedavno bile gore: ima li tko saznanja da se odozgo ne odlazi više 4. dan, već 5.?
    Ja sam nešto načula, da se nekoj ženi inficirala rana 5. dan i da je okrivila bolnicu, pa da su sad promijeniti dan otpusta. Makar, velim, nije provjereno, ne znam.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja rodila u subotu u utorak bila vani vazno da beba ne dobi zutucu.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Cure koje ste nedavno bile gore: ima li tko saznanja da se odozgo ne odlazi više 4. dan, već 5.?
    Ja sam nešto načula, da se nekoj ženi inficirala rana 5. dan i da je okrivila bolnicu, pa da su sad promijeniti dan otpusta. Makar, velim, nije provjereno, ne znam.
    ja sam došla doma pred par dana i to je istina, to vrijedi za carski rez.
    ali ja sam rekla da idem doma na svoju odgovornost 4. dan /to uvijek možeš/, jer je sa mnom i bebicom bilo sve u redu.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    ...
    ...a kad prolaze kroz hodnik između patologije i babinjača pokrivene su po glavama plahtom ....
    da, šok je kada vidiš prvi puta...na kraju postaneš "sretan" što jhe tvoje djete na vrhu "piramide"...

nažalost,eto,normalno je to...
    evo nista se nije promjenilo od kad sam i ja tamo bila

cula sam novost da se od sada moraju donjeti pelene za bebice jer da ih bolnica vise ne financira :?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam nosila i ni jednu nisam trebala dati oni imaju svoje sam maramice

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Rodila sam 01.07. Ono što me najviše smetalo je obavezno upaljeno svjetlo u sobama po noći. Razlog je da vidimo da li nam je beba promijenila boju (da ne bi prestala disati po noći). S obzirom da je ulična rasvjeta poprilično jaka, i s obzirom da se oči vrlo brzo naviknu na manje svjetlosti, mislim da je ovakovo pravilo apsurd. Štoviše, prestanak disanja djeteta se može i čuti i osjetiti, ne mora se nužno vidjeti boja djetetove kože. To sam i pokušala objasniti sestrama, ali sam dobila samo prijeke riječi i poglede.
    Tokom dana rolete su cijelo vrijeme spuštene jer su vani neizdržive vrućine, pa je u sobama poprilično mračno. A po noći, rolete su podignute radi cirkulacije zraka, ali svjetlo je upaljeno. Meni malecka nije uopće spavala po noći, valjda zato jer sam i ja bila nemirna zbog upaljenog svjetla. Kad smo došli doma takav ritam se je nastavio ( po noći se ponašala kao da su upaljena svjetla i ne spava baš, a preko dana zzzzzz). Savjetujem tamne naučale za bolji noćni san na odjelu babinjača 8). A ako ne možete i dalje spavati, možete, kao i ja, gasiti svjetlo svaki puta nakon što ga sestra upali. Tako ionako ste budne pa eto zanimacije .

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Vidim da su stvarno zasluzili titulu prijatelja djece, nevjerojatno!

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ne mogu vjerovati što čitam :shock:

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nama su isto to rekle da imamo upaljeno pa kad su otisle ugasile smo svjetlo i ostavile lampicu prema zidu tak da je bilo super

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam rodila 9.7., to se tiče svjetla nama su sestre palile samo one lampe okrenute prema zidu, nitko nije spominjao da "veliko" svjetlo mora biti upaljeno cijelu noć.

Što se tiče spuštenih roleta mislim da to nema veze sa sestrama već sa ženama koje su u sobi, kako si "urede". Mi smo preko noći imale otvoren prozor, rolete nismo spuštale uopće, preko dana bi spustile samo onu zelenu zavjesu.

Slažem se da su uvjeti koma ali to je već priča za sebe, cijelom odjelu nebi škodio make over.

p.s. ja sam bez obzira na sve spavala cijelu noć. i moj sin također

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Ja sam rodila 9.7., to se tiče svjetla nama su sestre palile samo one lampe okrenute prema zidu, nitko nije spominjao da "veliko" svjetlo mora biti upaljeno cijelu noć.

Što se tiče spuštenih roleta mislim da to nema veze sa sestrama već sa ženama koje su u sobi, kako si "urede". Mi smo preko noći imale otvoren prozor, rolete nismo spuštale uopće, preko dana bi spustile samo onu zelenu zavjesu.

Slažem se da su uvjeti koma ali to je već priča za sebe, cijelom odjelu nebi škodio make over.

p.s. ja sam bez obzira na sve spavala cijelu noć. i moj sin također
    ovo sve mogu potpisati. nitko nije spominjao svjetlo..

Problem je što u sobama nema klime pa smo gorili od vrućine..
    Sestre su nam bile super, ima nekih izuzetaka, ali zbilja rade po 12 sati i potpuno sam zadovoljna odnosom prema nama.. Zvali smo ih i po noći, i nikad im ništa nije bilo teško.. Žao mi je što ne znam imena, ali meni je ostala u dobrom sjećanju sestra Mara(mislim da se tako zove) ali i sve druge.
    Uglavnom sve 5 za mene, ali i moje cimerice u sobi.
    Meni je organizacija odgovarala, ima smisla.

S dojenjem nisam imala problema..

Jedino mana je zadnji dan kad su doveli bebe s kupanja mojoj mrvici su ruke bile led ledeni... Baš se smrzao...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja bih sestri Mari poslala

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

biće da je nešto u imenu 8)

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvi puit čujem ovo za dvjetlo. dva puta sam rodila tamo i spavala u mraku

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uh, iskreno, i ja sam se pitala zašto su pokrivene bebe, nisam mogla misliti da su jedna na drugoj.

A propos svjetla, i nama je bio režim da svjetlo mora biti upaljeno, makar lampa.

Izdajalice mislim da imaju, barem sam ih vidjela na neonatologiji (valjda su bolničke), cure su se izdajale na njima.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Da li mi moze netko reci da li mi trebaju spavacice za SD i slafruk? Imamo li se nakon klistiranja gdje istuširati?
    Vama nikome nije RI bio prenaporan? Sta ako netko imao tezak porod i ne moze sam iz kreveta da li sestre uzmu bebu da se mama naspava?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sanja77 prvotno napisa
    Da li mi moze netko reci da li mi trebaju spavacice za SD i slafruk? Imamo li se nakon klistiranja gdje istuširati?
    Vama nikome nije RI bio prenaporan? Sta ako netko imao tezak porod i ne moze sam iz kreveta da li sestre uzmu bebu da se mama naspava?
    Ne treba ti spavaćica - ima dovoljno stalno čistih bolničkih. Šlafrok - ako ti treba, ponesi. Tuševa ima. Meni osobno je RI bio težak (možda zbog carskog, ne znam), ali nemam s čime uspoređivati, to mi je bilo prvo dijete, možda bi mi ionako bilo teško. Prvu večer sestra ženama s carskim koje su došle na babinjače odnese bebu ako se ne osjećaju dobro, ali ženama koje nisu na carskome ne, osim na ev. par sati. Ako se osjećaš loše, svakako reci sestrama. Izdrže se ta tri dana u bolnici, bit će ti lakše ako se pomiriš da nema baš puno spavanja, i ostale bebice su u sobi, neke plaču, neke ne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A zasto se bebe uopce moraju kupati?

Ta 3 dana im kupanje sigurno nije neophodno.
    A i presvlacenje pelena..zasto sestre nose bebe na presvlacenje ? Zasto to ne rade mame?

Nekim tim sitnicama (koje bas i nisu sitnice kad se uzme u obzir broj djece) si dobrano otezavaju posao.
    U to vrijeme bi se bolje mogle pozabavit dojenjem na primjer.

Rodila sam u Njemackoj i jako jako mi je zao kad citam o ovakvim uvjetima u rodilistu

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •