Potaknulo me da započnem ovakvu temu nekoliko neugodnih događaja za koje sam se uistinu uplašila da bi mogli ostaviti trajne posljedice na moga (skoro) osmogodišnjaka.
Konkretno u nazad kratkog vremena desilo se da su mog sina Dominika na vrlo grub način napadala starija dijeca iz škole. O tome sam već pisala na forumu ali to su stvari koje ne prestaju... Zadnji dan škole otišla sam po svoje dijete kao i svakoga dana kada sam ga vidjela da mi prilazi nekako utučen,snužden. Izgledao je tako loše da sam prvo pomislila da mu je zlo, da će se srušiti meni pred očima a na upit šta mu je rekao je da nije ništa i utučeno krenuo dalje.
Tek kod kuće sam uspjela mic po mic otkriri da su mu ispred škole opet neki stariji dječaci rekli nešto jako ružno i uvrijedljivo.
Pokušala sam mu objasniti da ne smije takve stvari uzimati k srcu i da će toga biti još ...
Mislila sam da je to prošlo kada se istog dana kasnije moj sin vratio kući iz igre u pratnji jedne majke. Dominik je opet izgledao kao da mu je loše a kada sam pitala tu mamu šta se desilo rekla je da ne zna i da ga je samo upozorila da se nesmije penjati na neka drva.
Posjela sam svoje dijete za stol i tražila da razgovara samnom kada se on u jednom trenutku totalno emotivno slomio i počeo plakati a kroz ridanje mi je rekao sljedeće "mama osjećam se prazno, kao da mi je srce prozirno, nitko me ne voli i ne respektira"Toliko sam se uplašila na te riječi jer to nije prvi puta da čujem nešto slično od njega.
Odmah sam išla razgovarati sa učiteljicom i molila da nam nađe nekog školskog psihologa. Poslije sam od drugog učitelja čula da nije dobro dijete voditi psihologu jer će "imati dosije za cijeli život" :? :shock:
mislim, želim pomoći svome dijetetu na svaki mogući način ali ipak ne želim da bude etiketiran nekim dosijem za cijeli život.
Tako da ne znam šta da radim?
Juče se desila još jedna stvar- čula sam nekakvu viku iz vana i mislila da se igra s djecom ispred kuće ali sam kao i uvijek ,naravno izašla da vidim je li sve pod kontrolom. Zvala sam ga i čula kao iz daljine da viče "mama mama!!!" Već sam bila ljuta zašto je otišao tako daleko kada sam čula lupu iz auta pored sebe. Noge su mi se odsjekle i otvorila sam gepek kad ono moj sin u gepeku sav znojan uplakan i pod stresom. Ma kakav stres upao je u pravi pravcati fras! :shock:
Bio je toliko uplašen da se tresao i ja se sada bojim hoće li to ostaviti nekakve traume na i onako preemotivnom diječaku.![]()
Moram objasniti malo i našu obiteljsku situaciju zbog čega još više brinem za svoje dijete.
Zahvaljujući netoleranciji i neljudskosti muževih roditelja bili smo jednom, prije nekoliko godina dovedeni u jednu ekstremnu situaciju gdje je sve umalo moglo završiti razvodom. Njegovi roditelji su upravo to imali u planu... To je dovelo naravno do brojnih svađa i koliko god se ja trudila da baš sve ne dopre do dijeteta ipak se i on dosta toga nagledao i naslušao tako da i dan danas kada se mm i ja proriječkamo(kao i u svakom braku) moj sin reagira neprimjereno burno...
Isprike na dužini posta ali došlo mi je da istresem taj teret sa srca i bit ću zahvalna svakome tko mi može dati neki savijet. prije svega u dilemi sam da li ići psihologu ili ne?