marta prvotno napisa
Vecina ljudi to radi u najboljoj namjeri ali su pri tome potpuno nesvjesni da bi to dijete moglo biti na nesto alergicno. Recimo taj glupi i preglupi smoki s kikirikijem. Il keksi s ljesnjacima...
X
ni jedan roditelj zasigurno ne misli ništa loše kad ponudi tuđe dijete nečim. možda malo nepromišljeno, ali je to po meni čisto ljudski i instinktivno.
i ja ponudim tuđe dite (ako nije baš stvarno maleno) jer me "ubi" kad me dite gleda "gladnim očima".
ako je roditelj uz dite naravno da priupitam mogu li ditetu dat nešto šta moja jede.
ali je meni užasno kad neko dite jede, roditelj uz njega (par puta sam doživila i uvik je to bila mama) i moja L. dođe do tog diteta i gleda ga kako jede. a ja stojim/sidim na par metara dalje, dotična mama gleda kako moja gleda njeno dite i ni riči ne prozbori. da makar pita: hoćeš li i ti probat, pa da ja reagiram ili ne reagiram, ok. ali dozvolit da tuđe dite gleda moje kako jede i ne pitat hoće li i ono (ili pitat roditelja) meni je ravno srcu kamenom.
dica su takva, uvik će gledat u tuđu kesu i jelo. rijetka su ona koja neće.
i mene to hranjenje tuđe dice, ili hranjenje moga od nekog drugog niti malo ne zabrinjava.