Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 68

Tema: pazite na škare!!!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno pazite na škare!!!

http://www.vecernji.hr/newsroom/regi...12377/index.do

Četverogodišnjakinju su za boravka u područnom objektu “Krešimir” Dječjeg vrtića Jarun ošišale dvije vršnjakinje. Otac djevojčice duge plave kose prenerazio se kad je došao po svoje dijete u vrtić. Kosa joj je bila toliko izrezuckana da su je morali ošišati na kratko.

Očajan otac
    Roditelji iz grupe tvrde da je otac djevojčice bio očajan i tražio je da mu se razjasni kako se to moglo dogoditi. Jasna Hrvoj, ravnateljica vrtića, nije nam željela otkriti ime oca ošišane djevojčice, ali mama djevojčice koja je u toj igri bila “frizer” prepričala nam je kako se to moglo dogoditi prije 20-ak dana iza paravana u sobi grupe Slonići, kada su odletjeli plavi uvojci.

– Moja je curica također ošišana, ali sa svake strane glave nedostaje joj samo po pramen – kaže majka.
    Ravnateljica vrtića tvrdi da je riječ o bezazlenoj dječjoj igri koju su tete previdjele.
    – Sve se događalo iza paravana gdje djeca imaju “frizerski kutić” – kaže Jasna Hrvoj.

Frizeraj iza paravana
    – Tamo su igračke u obliku uvijača za kosu, četki i ormarića, pa odgojiteljice nisu ni pomišljale na to da bi se ondje moglo dogoditi išta opasno i da bi kutić trebale posebno provjeravati – objašnjava ravnateljica.
    Djevojčica je, kaže, ošišana škarama za papir do kojih djeca mogu doći u svakom trenutku i za koje ne trebaju tražiti dozvolu odgojitelja.

– Djeca znaju da se njima smiju koristiti samo u likovnom kutiću, no ovaj put djevojčice su se dosjetile da ih upotrijebe drukčije – kaže ravnateljica.

Otac ošišane djevojčice, tvrdi ravnateljica, nije ih službeno prijavio, pa ne vidi zašto bi se zbog toga uopće dizala prašina.
    Svatko tko se sjeća vlastitog djetinjstva prisjetit će se slične vlastite epizode, a takvo što može se spriječiti nadzorom i zaključavanjem škara u ormar.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

djeca su se snašla

tete su trebale pogledati šta rade, i skinuti paravan

čemu paravan?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj, ako je to najveće zlo koje su si napravile škarama, dobro je.

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

sve je to dječje, kosa će narasti, ostat će anegdota....

ali meni nije jasno- ipak je ta igra morala potrajati, malo mi je dugo da ih nitko od teta nije provjerio? :?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj nina14 prvotno napisa

ali meni nije jasno- ipak je ta igra morala potrajati, malo mi je dugo da ih nitko od teta nije provjerio? :?
    ovo i ja mislim isto. ali možda tako mislimo jer smo mame sinova

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a gdje stoji da slična "anegdota" ne bi nekog mogla koštat oka??? :?

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa

upravo tako!

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pa to i ja kažem, zato je ovo što je samo ošišana kosa, dobro.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Otac ošišane djevojčice, tvrdi ravnateljica, nije ih službeno prijavio, pa ne vidi zašto bi se zbog toga uopće dizala prašina.

Pa ocito je da samo sluzbena prijava djeluje (ili dok se ne dogodi nesto sa tezim posljedicama).

Ovaj put kosa jer su se igrali frizera, dobro da se nisu igrali doktora i nekome odrezali komadic prsta.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja djeca i doma imaju pristup skarama bez specijalnog nadzora.
    To su one djecje skare za papir, kojima se moze odrezati pramen kose, mozda porezati prst, ali nikako iskopati oko ili odrezati prst.
    Ako je tako i u vrticu, meni je prihvatljivo.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i meni :/
    doma isto režemo, on ima svoje takve poluškare :/

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni nije baš prihvatljivo
    za ošišati kosu treba vremena
    meni se čini da su djeca predugo bila bez nadzora
    i ni malo mi ne bi bilo smiješno ni da moje dijete dođe ošišano niti da nekoga ošiša

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    To su one djecje skare za papir, kojima se moze odrezati pramen kose, mozda porezati prst, ali nikako iskopati oko ili odrezati prst.
    a kako su dizajnirane te škare - da se njima ne može iskopati oko? (kad smo zapeli oko toga! :?

naravno da se može iskopati oko! :/

koje to motoričke vještine imaju djeca od 4 godine - da npr. mogu izbjeći nagli trzaj glavom prema škarama???

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa

x
    meni se od ovog dize kosa na glavi! pa je l' ih oni uopce paze?
    skare dostupne u svakom trenutku?!? :shock:

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam kaj vi mislite kolko vremena treba djetetu da se osisa.

moje dijete je onim cik cak skarama za papir sasvim brzo i efikasno osisalo siske (svoje, srecom)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ima raznih djecjih skara za papir. Imamo potpuno plasticne Crayola, kojima se moze rezati samo papir, nema sanse da se odreze toliko kose.
    Imamo i djecje skare, tupe, ali sa metalnim nozicama. I njima se sasvim fino moze odrezati jagodica prsta.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Otac djevojčice duge plave kose prenerazio se kad je došao po svoje dijete u vrtić. Kosa joj je bila toliko izrezuckana da su je morali ošišati na kratko.
    znam da su djeca brza kada treba napravit glupost
    ali od duge kose do kratke ipak treba vremena

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne znam, mozda sam ja preopustena.
    ali, oko se moze iskopati i prstom. djeci su na raspolaganju u vrticima i drvene bojice koje mi se cine jos opasnijima.
    Slazem se da tete trebaju paziti, ali isto tako mi je jasno da se nezgode mogu dogoditi u hipu, i da je djece u grupama puno, a tete s njima veci dio dana same.
    ne bih nikog optuzivala bez dobrih osnova.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni se ne sviđa dostupnost škara.
    Ali...teta je jedna na njih 25-30. Jedno dijete se pokaka, teta mora van iz sobe, ostalih 25 ostaje bez nadzora.

Nisu ni tete svemoguće. :/
    Ali, valjda više barem zbog toga neće imati škare nadohvat ruke :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se opce necu niti javljati. mojima je na dohvat ruke cijeli alat za kucu rastavit, a kamoli za osisat se.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali, oko se moze iskopati i prstom. djeci su na raspolaganju u vrticima i drvene bojice koje mi se cine jos opasnijima.
    Slazem se da tete trebaju paziti, ali isto tako mi je jasno da se nezgode mogu dogoditi u hipu, i da je djece u grupama puno, a tete s njima veci dio dana same.
    I ja mislim ovako.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mislim da ste malo pretjerale sa sakrivanjem običnih škarica za djecu i ubadanjem u oko. Tako bi mogli pospremiti skoro sve stvari i ostaviti plišane igračke. Djeca se moraju naučiti koristiti predmete iz svakodnevice.
    Naravno da se uvijek mogu dogoditi nepredvidljive situacije, to je život uostalom i svima nam se plače radi toga, ali zbog tih izoliranih slučajeva ne možete djeci sve zabraniti i držati ih u staklenom zvonu.
    Dok se moji klinci u vrtiću igraju i prekrasno zaigraju, moram priznati da sa vremena na vrijeme provjerim šta rade, ali isto tako ni oni ne voli da ih stalno gledam ( kao uostalom niti mi ne volimo da nas stalno netko provjerava ) i pustim ih da se igraju. Isto tako se to moglo dogoditi. Ali može se dogoditi tisuću i jedna stvar, a ne dogode se. Kad bi tako razmišljali, završili bi svi na liječenju.
    Ne umanjujem štetu koja se dogodila, ali sigurno zbog toga ne bi sakrila škarice.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure su se snašle. Jedino čega nije bilo u frizerskom kutiću su škare. I uživale su u igri frizera. Po meni sasvim ok. Izrazile su svoju kreativnost.

Ali, dostupnost škara djeci kad se radi o grupi djece i samo dvije tete koje nemaju oči i na leđima mi baš i nije ok.
    Pa ni taj paravan.
    Preveliki je broj djece da bi neke tzv. opasne stvari mogle biti nadohvat dječje ruke.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zao mi je duge plave kose, ali bi mi jos vise bilo zao djece koja ne bi mogla se igrati bez ikakve intime ili odvojenosti od drugih (zamislite sebe 10 sati po stalnim i budnim okom 20 drugih osoba, a tome sluze paravani u sobi), ili koja ne bi mogla u lik. centru imati pristup skaricama za papir, bojicama i sl. djeca su se zaigrala, nije napravljena steta, nisu skarama vadili oci jedni drugima vec su ih koristili u frizerskom salonu za sisanje (sto inace i sluze, znaci kompetentno su to odradili) s druge strane to da nama takva igra imitacije nije draga i ima posljedice da je neka curica osisana...

inace kod mene kuci je kao i kod Marte oduvijek sve na dohvat ruke i kuc-kuc nikad problema.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

slažem se s veki, flower i svima ostalima koji su za dostupnost dječjih škara djeci u vrtiću, jer ako krenemo gledati što je sve opasno doista im možemo maknuti sve osim spužvi i plišanih igračaka... (a i tad bi možda mogli otkinuti koji komad, strpati u usta ili nos i evo već "veselja")
    od samih škara opasnije su olovke i bojice jer se njihovim vrhom može dijete puno lakše ozlijediti... a onda ako krenemo na dječji plastični alat, plastični pribor, plastično voće - primjerice šparoge, drvene kocke oštrih bridova itd., a da ne spominjemo sav namještaj - drven, uglavnom oštrih bridova....

i djeca mogu prilično brzo ošišati kosu...pa nisu frizeri da ju krenu postupno rezati...dovoljno je da zahvate par pramenova što bliže vratu i u par poteza se ošišaju

vjerujem da je roditelju bio šok i baš mi je žao što se to dogodilo, ali dajte ljudi - kome se niš ne dogodi dok čuva vlastito dijete - jedno, jedino.... ja sam se vlastitim roditeljima skoro utopila u plićaku, a bili metar od mene, tak da možda ne treba odmah drvljem i kamenjem na nekog za koga uopće ne znamo kako je raditi njegov posao sa 20-ak djece i kako je uopće moguće svakog od njih imati na oku nekih 6 sati

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    Mislim da ste malo pretjerale sa sakrivanjem običnih škarica za djecu i ubadanjem u oko. Tako bi mogli pospremiti skoro sve stvari i ostaviti plišane igračke. Djeca se moraju naučiti koristiti predmete iz svakodnevice.
    pa naravno da moraju naučiti koristiti sve!

poanta je u tome da ovdje svi polaze od svoje djece - a da u vrtić dolaze i djeca kojima se netko bavi manje, ili na posve drukčiji način. i da je zbog toga potrebno više opreza.

kikica je s nepune dvije godine - samnom slagala lijekove. male šarene "bombončiće"... i nije joj palo na pamet posegnuti za njima... njena kolegica je progutala brdo toga (srećom bez posljedica) - jer mami nije palo na pamet da bi dijete to progutalo...

nekom drugom nisu na pamet pale škarice... nekom trećem možda ključ u bravi automobila... itd...

treba biti sve dostupno, ali isto tako i pod kontrolom.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

A sve ovisi i o uzrastu djece. Naravno da u jaslicama škarice neće biti dostupne, jer se djeca njima ne znaju korisititi. Zato smo mi tu da ih naučimo i ovisno o sposobnostima djece vidimo šta im može biti dostupno, a šta ne. Sa starijom djecom sam imala radionicu starih zanata, između ostalog smo izrađivali vlastitu škrinjicu u našoj radionici . Imali smo prave pile, čekiće, čavle, brusni papir. Sve pod nadzorom i nikome se nije apsolutno dogodilo, već su imali prekrasne doživljaje i naučili su nove vještine. U isto vrijeme smo i šili sa pravim iglama ( vezli smo tkanice ).
    Ono šta ćemo ponuditi djetetu ovisi o njegovoj dobi i sposobnostima. Meni je samo žao dok se djeci nešto uskraćuje zbog straha ( nepravdanog ). Treba imati povjerenja u djecu.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bubička, ma mogu reći da se slažem s tobom
    moja prva reakcija kad sam ovo vidjela bila je :shock: a onda kasnije, kad razmislim, ima isto tako i drugih potencijalno opasnih stvari, npr. moja L je rekla da ju je neki dan neki dječak ubo drvenom bojicom :/

a ja doma drvene bojice njima dvjema normalno dajem :/
    istina je da se uvijek može nešto dogoditi

a nikako nisam za to da se odmah linčuju tete
    već sam gore napisala da je ona jedna na njih 20, 25, 30, ovidno o grupi- i vodi ih na wc, i pomaže zakopčati hlače, i briše guzu...

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ovaj put kosa jer su se igrali frizera, dobro da se nisu igrali doktora i nekome odrezali komadic prsta.
    G. je svom uspavanom tati zarezao ušnu školjku!
    Toliko o škarama "za papir"

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

G. je već odredio buduće zanimanje....maksilofacijalni kirurg

a jadan tata, jel mu što odrezao ?

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Srećom nije, ali zamisli šoka kad te iz sna prene rezanje uha!!!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Igraonica u TL. Dovedem H. Ona i jos jedna cura, i teta. Igraonica ima mali stolic gdje je cura bojala, citala...i onaj veliki kompleks tobogan+trampolin. Ostanem u ducanu, gledam po policama, H mi stalno na oku, ali izdaleka, kojih 10tak metara. Za par min idem provjeriti sta se radi. Ona curica skace po trampolinu sa skarama u rukama. :shock: Odmah uzmem H van, i upozorim tetu. Ona se smota, joj nije vidjela, to su skare za papir...A bilo je samo 2 djece u igraonici!!!

Dakle, nisu ni tete nepogresive. Kada ja na poslu pogrijesim ili ne posvetim duznu paznju, za to odgovaram. Bez obzira sto sam imala puno posla. Zasto bi za tete bila isprika da su imale previse djece pod nadzorom? Da mi dijete dodje osisano doma, ne znam sta bi napravila, ali sigurno bi bila

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa

G. je svom uspavanom tati zarezao ušnu školjku!
    Toliko o škarama "za papir"
    a možemo reći i - toliko o čuvanju jednog djeteta od strane roditelja i opasnostima kod kuće

svatko može preokrenuti to kak hoće...i mislim da je u svemu tome potrebno imati veliku dozu objektivnosti

ja ne kažem da škare za papir nisu opasne, ali isto tako ponavljam - najobičnija bojica je opasnija... sve te predmete dajemo djeci nadohvat sukladno njihovoj dobi i učimo ih čemu služe i što se sve može dogoditi i nama samima i drugima ako te predmete ne koristimo pravilno i ako ih ne koristimo prema njihovoj namjeni
    sorcie je dala jedan dobar primjer za to

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Igraonica u TL. Dovedem H. Ona i jos jedna cura, i teta. Igraonica ima mali stolic gdje je cura bojala, citala...i onaj veliki kompleks tobogan+trampolin. Ostanem u ducanu, gledam po policama, H mi stalno na oku, ali izdaleka, kojih 10tak metara. Za par min idem provjeriti sta se radi. Ona curica skace po trampolinu sa skarama u rukama. :shock: Odmah uzmem H van, i upozorim tetu. Ona se smota, joj nije vidjela, to su skare za papir...A bilo je samo 2 djece u igraonici!!!

Dakle, nisu ni tete nepogresive. Kada ja na poslu pogrijesim ili ne
    posvetim duznu paznju, za to odgovaram. Bez obzira sto sam imala puno posla. Zasto bi za tete bila isprika da su imale previse djece pod nadzorom? Da mi dijete dodje osisano doma, ne znam sta bi napravila, ali sigurno bi bila
    daedi, radi se o igraonici u sklopu dućana... i veliko je pitanje jel cura koja tamo radi uopće ima ikakvo obrazovanje o djeci...tako da se ona ne može smatrati realnim uzorkom za komentiranje

a što se tiče tete kojoj se dogodila ta nezgoda sa šišanjem, naravno da je odgovorna...nitko to ni ne poriče... ali je stvar u tome da ne treba ženu odmah linčovati, davati u novine i ne znam što sve ne...

i uvijek su tete odgovorne za sve što se dogodi, ali nije baš ok ne imati nimalo razumijevanja za uvjete u kojima rade, jer imati pod nadzorom 25-30 (a često i više) djece nije humano (ni prema djeci ni prema tetama) i nije moguće da se nikad ništa loše ne dogodi (na žalost)
    i vjeruj mi, ona će itekako odgovarati ravnateljici što je sve radila u tom trenutku, kakve je uvjete stvorila u grupi za rad i igru itd. ali ti to ne znaš i misliš da se radi samo o skidanju odgovornosti s njih, no nije tako...

i još pitanjce...kad pogriješiš na svom poslu, daje li se odmah u novine izvještaj o tome i komentiraju li te nepoznati ljudi kao nesposobnu, neodgovornu, neopreznu i lijenu...i ne znam kakvu sve ne?...a ovdje se otprilike tak nekak kreće diskusija...

i ja vjerojatno ne bih bila presretna da mi dijete dođe ošišano, ali da bih to dala u novine i od toga napravila urnebes - ne bih ni to...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    bubička, ma mogu reći da se slažem s tobom

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

i još pitanjce...kad pogriješiš na svom poslu, daje li se odmah u novine izvještaj o tome i komentiraju li te nepoznati ljudi kao nesposobnu, neodgovornu, neopreznu i lijenu...i ne znam kakvu sve ne?...a ovdje se otprilike tak nekak kreće diskusija...

i ja vjerojatno ne bih bila presretna da mi dijete dođe ošišano, ali da bih to dala u novine i od toga napravila urnebes - ne bih ni to...
    Cuj, meni se pak cini da ljudi idu u novine za svakakve stvari, odnosno pogreske drugih u obavljanju posla (tipa: kasnila mi dostava frizidera, banka mi ukrala 2kn sa računa i sl), a kada se radi o djeci, puno su lezerniji.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    ali od duge kose do kratke ipak treba vremena
    Pa ne nuzno.. Dovoljno je par kljucnih pramenova osisati vrlo kratko Pa da se na kraju nema izbora nego sve osisati na kratko.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isto ovako i ja razmisljam. Definitivno mislim da je drvena bojica kud i kamo opasnija od tih skara za papir

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam apsolutno protiv davanja u novine, to je krajnja glupost, čovjek koristi dijete za svojih 5 minuta slave
    dogodilo se, i sve zlo s tim
    ponavljam ne bi bila sretna, ali ne bi radila drame

i ja ne mislim da djeca trebaju raditi stvari bez nadzora i da je nadzor ugrožavanje njihove intime
    pa njima takve stvari mogu pasti na pamet da to nije istina
    ja se nadam da je moje dijete svaki trenutak pod nadzorom

i žao mi je da je curica dopustila da joj to naprave
    možda je na taj način tražila svoje mjesto u društvu

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da mi dijete dođe ošišano iz vrtića ne bi mi se to niti najmanje svidjelo, niti bih to smatrala bezazlenom igrom, ni izražavanjem dječje kreativnosti, štoviše to mi je čisti propust, koji se ne smije ponavljati. I silno bih negodovala, a razmislila bih i o prijavi za nemar protiv odgovornih.
    To prije svega može biti i trauma i djetetu i roditeljima i ne vidim u tome nikakvu foru. Ako su škare dostupne djeci zbog crtanja i dr. i ne smiju biti dostupne djeci iza paravana gdje ih teta uopće ne nadzire što s njima rade, a sa škarama se može radit svašta. Zapravo, silno mi je neozbiljno ostaviti škare djeci iza paravana, a istodobno biti svjestan da teta ne može u svakom trenutku vidjeti što s njima rade i onda se pravdati izoliranim slučajem. Dovoljno je da samo jedno dijete nastrada i srećom ovaj put je bila "samo kosa" u pitanju.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Cuj, meni se pak cini da ljudi idu u novine za svakakve stvari, odnosno pogreske drugih u obavljanju posla (tipa: kasnila mi dostava frizidera, banka mi ukrala 2kn sa računa i sl), a kada se radi o djeci, puno su lezerniji.
    ne slažem se s ovim, jer su svi najosjetljiviji na vlastitu djecu... ali i u toj osjetljivosti treba zadržati ipak bar malu dozu objektivnosti

a ovi primjeri koje su dala su prije primjeri za internet i forume....

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam apsolutno protiv davanja u novine, to je krajnja glupost, čovjek koristi dijete za svojih 5 minuta slave
    dogodilo se, i sve zlo s tim
    ponavljam ne bi bila sretna, ali ne bi radila drame
    X

svo zlo u tome što se dogodilo.
    teti sigurno nije lako.
    pa radi ošišane kose ne triba baš s njom na stup srama.

slažem se da su drvene bojice stvarno opasnije od škara.
    isto ko što i četkica za zube može bit skoro pa smrtonosno oružje u rukama malog diteta (emisija spas 911).

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prije svega mi je neukusno reći, pomalo i zločasto "da otac traži svojih pet minuta slave kroz novine". Ispada da je otac jedva dočekao da mu druga djeca ošišaju dijete u vrtiću pa da može postati "slavan" ! Vjerujem da toj teti sigurno nije bilo svejedno i nitko ne govori o tome da ju treba "napasti", staviti na stup srama, jer su i roditelji i tete svjesni da se u vrtiću mogu dogoditi i ružne situacije koje roditelje zabole,a ni tetama nije lako. No, u svakom slučaju je neukusno bilo što spočitavati ocu djevojčice. Po meni je u cijeloj priči neprimjerena reakcija ravnateljice, koja se, umjesto da se pravdala bezazlenom dječjom igrom i o tome kako se, eto, škare koriste samo u likovnom kutiću trebla bez razmišljanja i javno ispričati roditeljima, reći da joj je žao i da se to više neće ponoviti i da im to za ubuduće treba biti pouka da djeca nemaju što raditi sa škarama iza paravana.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slažem se da je ravnateljica to sve olako komentirala
    ali ne misliš da je bilo nukusno dati dijete slikati za novine?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dobro, što se tiče slikanja curice za novine nisam vidjela fotografiju, pa ni znala da je dijete fotografirano. Sama bih bila protiv fotografiranja djeteta za novine u bilo kojoj situaciji. No, s druge strane ne znam je li čovjek bio u šoku, pa o tome da izlaže sliku djeteta kroz novine nije ni razmišljao...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I da, još samo nadodam, želim vjerovati da je moje dijete dok sam ja na poslu u vrtiću sigurno i da je pod nadzorom, želim vjerovati da tete vide što moje dijete radi i što njemu druga djeca rade. Neznam, kako bih se osjećala da u to ne vjerujem i kako bih ju onda ostavljala svako jutro u vrtiću ako bih mislila da može raditi tko zna što dok ju nitko ne vidi... A kad bi mi se ovakvo što dogodilo, kao ocu ove djevojčice, naravno da bih bila šokirana i da bih odmah tražila razgovor i s tetama i s ravnateljicom... I nikako ne bi bila zadovoljna a niti smirena da mi ravnateljica ovakvo što izjavi...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lorans prvotno napisa
    I
    A kad bi mi se ovakvo što dogodilo, kao ocu ove djevojčice, naravno da bih bila šokirana i da bih odmah tražila razgovor i s tetama i s ravnateljicom... ...
    i s novinarom?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne znam je li bi poput ovog oca slučaj dala i u novine. No, znam da je ovaj otac koristeći se legitimnim sredstvom - medijima u situaciji u kojoj je smatrao da se njegovu djetetu dogodilo nešto što se nije smjelo dogoditi u vrtiću napravio uslugu drugim roditeljima, tetema i ravnateljima, koji će izvući pouku iz ovog slučaja sa škarama... Da nije ovog oca drugi roditelji ne bi znali da ravnateljica ovog vrtića ni ljudski ni profesionalno nije bila u stanju preuzeti odgovornost i reći "žao mi je". Neće se više ponoviti. Meni je to jako, jako žalosno...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ali ne misliš da je bilo nukusno dati dijete slikati za novine?
    mislim da se to ne smije
    sjeti se slučaja Višnjičeve male

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •