Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 100

Tema: S bebom na kavi

Datum pristupanja
    May 2007

Početno S bebom na kavi

Već neko vrijeme namjeravam otvoriti ovaj topic, ali sad me potaknuo onaj o kopanju po torbi u kafiću.

Primjećujem da sam u slučaju vođenja djeteta u kafiće totalni čudak u široj okolini pa me zanima da li ima još takvih.

Naime, ja inače uopće ne volim kafiće, ne pijem kavu, kad hoću razgovarati s nekim volim kad mi dođe doma, ili odemo prošetati i tak. Ljetne terasu su mi još o.k., ali prostorije gdje se puši izbjegavam.

Otkad imam bebu nije mi nikad palo na pamet da s njom sjednem u kafić, kad smo vani uvijek idemo u šetnju. Nekoliko puta sam dobila poziv na kavu, u stilu "pa dopelaj i bebu, ona će biti u kolicima, a mi ćemo sjesti i razgovarati". Kaj bi beba trebala raditi u kolicima? Ona se obožava voziti, a da ju ostavim da sjedi na mjestu poludjela bi.

Sad se prisjećam nekih stvari koje me prije nisu toliko dirale kad nisam imala dijete. Npr. kad sam bila vani, pa sam vidjela mame kak sjede i piju kavu, beba u kolicima plače, a one njišu kolica jednom rukom. Ili komentari "jako je zahtjevan, ne mogu na miru ni kavu popiti". Ili vrištanje frendičine dvogodišnjakinje kojoj je pukao film kad joj se mama zapričala a njoj je bilo dosadno.

Jesam li ja jedini freak koji misli da maloj djeci u kafićima uopće nije mjesto?

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

auuuu! kaj ovo mene ide?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja idem u kafic, a bogami i restoran, i to s troje djece. Kad im dosadi razgledavati i natjerivati se naokolo, pocnem vaditi zanimaciju iz torbe. Rjesenje uvijek postoji. U odredjenim fazama vise trckaram za njima nego sto drzim salicu, ali i to brzo prodje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ma neeee

Sad si me natjerala da idem čitati cijeli onaj topic da vidim zakaj.

Nego neki dan mi veli svekrva da njena prijateljica hoće vidjeti paulu pa bi ona da se nađu kavi, meni se digla kosa na glavi. Ovaj topic me samo podsjetio

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sa H smo milion puta bili u kaficu, jos dok je imala 3, 4mj. Ugodna terasa, hlad, svjezi zrak (dalje od pusaca). Super odmor za mene i MM ako je zaspala u setnji. To su nekad bili jedini trenuci kada smo mogli porazgovarati ili procitati novine. Kako je rasla, manje smo isli u kafice, posebno u razdoblju od kada je prohodala pa do nekih 2g. Tada je bila nemirna, glasna...Obicno smo onda naizmjence setali i pili kavu.

Sada ide uvijek sa nama, popije sok, crta, proseta okolo. Iskljucivo na trease, stvarno rijetko u zatvorene prostore.

Na kavu s prijateljicama sam je vodila mozda 2,3 puta.

I da, uvijek sam bila spremna ustati i otici a da nisam popila narucenu kavu ako nije bila raspolozena da sjedi ili bi bila glasna, nervozna.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    I da, uvijek sam bila spremna ustati i otici a da nisam popila narucenu kavu ako nije bila raspolozena da sjedi ili bi bila glasna, nervozna.
    Ovo je isto vazno. Ako ne ide - ne ide.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ovo se odnosi samo na terase, nikako na zadimljene zatvorene prostore.
    kad je g bila manja znala sam kavu tempirati u vrijeme kad je ona spavala u kolicima. sad pijemo kavu u paru pa uvijek netko "trči" za njom. imamo birc u kvartu u koji mrzi ići, ali kad vidi da vlasnica sadi cvijeće mogu popit i 3 kave.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne bih te baš okarakterizirala kao freakom, ali ne dijelim tvoje mišljenje o djeci u kafićima.
    ja svoju djecu uvijek svugdje vodim, i što je najbolje svaki put iznova imam optimističan stav da ću uspjeti u miru pričati s prijateljicom. na kraju to završi da je svi po malo nosimo i zabavljamo ju, ali mene optimizam ne napušta.
    u zatvorene kafiće s djecom uglavnom ne idem, ali obzirom kakve su nam zadnje zime - kod nas je sezona terasa skoro pa preko cijele godine.
    ali, meni ti je kafenisanje životna hrana, tako da i to uzmi u obzir

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: S bebom na kavi

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Jesam li ja jedini freak koji misli da maloj djeci u kafićima uopće nije mjesto?
    NAJVEĆI MOGUĆI POTPIS KOJI MOGU DATI OD MENE I TO SA XXXXXXXXXXXXXXX. Šteta što si iz Varaždina, družile bi se inače i šetale bebe i uživale u prirodi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma neeee

Sad si me natjerala da idem čitati cijeli onaj topic da vidim zakaj.

pa zato kaj sam ja jedina rekla da mi je ok ic u kafic s djetetom i da mi je normalno da on vrslja okolo dok ja pijem kavu.
    inace, u zadimljeno ga nikad ne vodim, u igri su samo terase.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi idemo u kafiće.
    Ne u zatvorene, ali sad ljeti da.
    Ponesem im malo zabave, bojanku i sl. Ne budem satima već pola sata, 45 minuta.
    One bojaju, mi malo popričamo ili prelistamo novine.

A posebno kad je L bila beba i spavala.

Naravno, ako bi plakale i htjele ići, ne bih forsirala boravak u kafiću.

Ja inače djecu vodim skoro svugdje sa sobom.

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kada idem na kavu (a to je rijetko) idem sama jer želim "u miru" popiti kavu, neda mi se i onda trčati za malim.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja onako kao marta.
    a ponekad podnesu i malo dima, priznajem.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja i moja L. smo prave kavanske dame

ovisi koje je godišnje doba u takav kafić idemo.
    ja volim (da ne kažem da obožavam) sist u kafić i popit kavu, a kad sam već cili život podredila njoj e bome nema šanse da se odreknem tog svog malog zadovoljstva kavančenja.

liti i u otvorenim kafićima mogu sidit uz svoje nesicu dok mi dupe ne odrveni ako je L. zanimljivo. a ima i dana kad joj nakon pola ure dosadi i onda idemo dalje. znači da se opet prilagodim na kraju njoj, a usput ispunim i svoj gušt.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja sam među onima koji ne misle da se s roditeljstvom moraju odreći svojih malih gušteva, pa makar to bila i kavica. Dok je M. bio beba, sjela sam s njim u kafić, najčešće kad bi zaspao, a ja bih popila kavicu, popričala ili pročitala novine. U budnom stanju popio bi on vodicu ili sokić, popapao nešto i sjedili bismo zajedno. Kad je ponarastao vodili smo ga i u restorane, a tako i B.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Re: S bebom na kavi

Citiraj elin prvotno napisa
    Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    NAJVEĆI MOGUĆI POTPIS KOJI MOGU DATI OD MENE I TO SA XXXXXXXXXXXXXXX. Šteta što si iz Varaždina, družile bi se inače i šetale bebe i uživale u prirodi.
    Pa dođi ti u Varaždin na šetnju

Malo sam se krivo izrazila u uvodnom postu. Nisam mislila baš na svaki odlazak u kafić, npr. beba zaspi u kolicima pa sjedneš s mužem nekam na terasu i to. Ili ako djeca crtaju pa im nije dosadno. To mi je ok.

Nego ono, da se dogovorim s frendicom da se nađemo na kavi npr. sutra u 17 sati jer hoćemo tračati što obično ne traje 15-ak min., a ja da dovedem dijete sa sobom koje tamo poludi od dosade.

Valjda zato jer ja ne kužim koji je to gušt sjediti negdje i pijuckati kavu, pa si mislim da je bebi još gore

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

M ko beba nije podnosio sekundu mira,sjedenja, mirnog igranja...ništa, ma nema sile da bi on 20 minuta kave izdržao Nisam od nekih pustih birtija,al sam čiste dalmatinske krvi, ipak , sada kad/ako odem na kavu s njime, toliko je dobar da možemo i nas 2 sami uživat na kavi ko frendovi stari.Jučer se npr. preznojio na onom za igranje u KC.Trebala mu je tekućina.Sjedio je i pio sok i vodu dok sam ja pila kavu i još se pravio važan i fin i pričao mi što je bilo u vrtiću.Nisam primjetila da mu nije ugodno

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

idem normalno na kavu i restoran s djetetom, od njegovog rodenja. prvih par mejseci bi on dojio ili spavao meni u narucju, ili bi ga frendice nanasale okolo dok bi se ja konacno mogla malo odmorit

najgore mi je bila faza puzanja, jer dorian fakat nije htio sjedit u kolicima i igrat se s necim, ili pit caj, sok...onda bi ga uzela u krilo pa bi on sve prerostao po stolu, pa ako bi bio prostor ok stavila bi ga na pod da malo baulja oko stola i dize se uz stolicu, pa bi ga malo lovila po terasi...stavljala na kauce da stoji (uvijek bi birali terase s kaucima za sjedit), pa bi malo dojio, nesto papao...i tak, prode vrijeme

sad je puno lakse, jer hoce sjediti, pa nesto brblja, proucava jelovnik, jede, pije vodu...pa malo hoda okolo. dam mu neku igracku, ili stvari iz torbe. al ne ocekujem da sad mirno sjedi od kad smo dosli pa dok god ja odredim. meni je i ovo malo puno, pravi luksuz

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ljeti pijemo kavu na terasi, zimi u slastičarni (tamo se ne puši ).
    Koliko god dugo djeca to dozvoljavaju. Najčešće jedan od nas trči za malim, a drugi pije kavu, pa se mijenjamo. Tako se lijepo odmorim dok ne dođe moj red za trčanje

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Unutra u kafić ne idemo.
    Ali čim dođe lijepo vrijeme i terase, obavezno na kavu (zapravo što već, ali i kad hoću popiti sok, kažem da ćemo na kavu; nisam veliki kavopija).
    Obično idemo u jedan kafić koji je u parku i pun je klinaca koji se igraju u pijesku i zabavljaju. Tamo se stvarno možeš opustiti i popiti kavu a da ne brineš što ćeš s djetetom. M uvijek nađe društvo i igru, a J je još mali pa je njemu dovoljno i sjediti u kolicima i zabavljati se svojom grickalicom. A dogodi se i da spava.

Evo, danas nakon što sam odvela M u vrtić, obavila šoping, otišla sam na kavu u kvartovski kafić, terasa u dubokom hladu. J je sjedio u kolicima i žvakao svog slona, a ja sam popila kavu i čak pročitala Večernjak.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    pa bi malo dojio, nesto papao...i tak, prode vrijeme
    oooo, daaa! to su mi bili jedni od najljepsih trenutaka kad je bebac bio mali - doji, pa mi zaspi na rukama, a ja uzivam u njemu i u isto vrijemr gustam kavicu i novine!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

idemo i u kafice i u restorane i u hotele, svugdje, ali biramo da bude koliko-toliko ok mjesto, po mogucnosti terasa ili negdje gdje se bas ne pusi.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni nije ugodno voditi M u kafice koji su zatvoreni i zadimljeni. Ali mi je ugodno sjesti s njom na neku terasicu na kojoj nije guzva i popiti nesto u dobrom drustvu.
    Inace ne smatram da se mame malih beba niti djece opcenito trebaju odreci gusteva ali moram priznat da od kad imam M pomnije biram mjesta na koja idem. Neprihvatljivo mi je izlagati je pasivnom pusenju i zagusljivim, neugodnim prostorima a ako vidim da je i neki meni ugodan prostor uznemiruje, zbog guzve, svjetla... isto mijenjam poziciju. Vazna sam ja, ali ona ipak ima prioritet.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

kafana+šmizla=no way
    U kolica nikad nije htjela, a još je manje u njima htjela spavati
    Otkako se rodila kafu pijem u kućnoj atmosferi (moje ili tuđe kuće) a šetnja je - šetnja, bukvalno. Ne bi imala ništa protiv da se to promijeni. I vjerovatno će se promijeniti kad ona malo poraste, kad joj bude donekle zanimljivo biti na jednom mjestu duže od 15 min. Dotle - šetamo

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    idemo i u kafice i u restorane i u hotele, svugdje, ali biramo da bude koliko-toliko ok mjesto, po mogucnosti terasa ili negdje gdje se bas ne pusi.
    Mi baš kao i flower, s time da djeci i uzmemo malo animacije (mini puzzle, bojice, malu bojanku i tekicu, neku igračkicu).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako Marko želi -odemo- ima jedna terasa koju jako voli, ako ja kažem da bih popila kavu, onda on malo popusti i pričeka da ja popijem kavu.....

No iste sekunde kad primjetim da mu je dosadno ,dižem se i idem, zato platim čim mi konobar donese piće...

Ne očekujem da mi gosti kafića il ikonobar zabavljaju dijete.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Ne očekujem da mi gosti kafića il ikonobar zabavljaju dijete.

kad je kikica bila mala - išla sam s njom u svoj omiljeni kafić (u drugom dijelu grada)... ne samo gosti i konobar - nego i gazde su ju zabavljali, nosali, igrali se s njom...

u staroj knežiji je imala svog "omiljenog barmena" ... išla je svima, "plesala" nasred kafića, bacala osmjehe - i svi su joj uzvraćali...

na moru u hotelu - kao mala je dobila pohvalu cijelog osoblja.

s 5 godina je savršeno "odradila" poslovnu večeru u intercontiju (s 4 stranca), a dalje nisam morala razmišljati ...

za "dosadne" kave i izlaske - nosili smo zanimaciju. i uvijek je sve štimalo... papir i boje su uvijek rješavali stvar...

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi obožavamo kavice. To je naš dnevni ritual.
    Kad je bila mala, spavala bi u kolicima a ja na ljetnoj/zimskoj bašti bi uspijela se lijepo odmoriti, popiti kavicu, pročitati novine i popričati s frendicama.
    Kad je bila malo veća, igrala bi se u kolicima, papala, malo propuzala sa frendovima svoje dobi.
    Sad kad je velika trči i igra se a ja je pratim (pogledom), ma mislim da je to super jer je vani, nije na ovom žarkom suncu i sa svojim je vršnjacima. Inače se sve mame skupino u kafiću tako da bude puuuno dječice.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I mi ovako. I odlazimo na prvi znak nezadovoljstva, to je ipak podredjeno njemu i njegovom raspolozenju. Blazeni Split i stekati tijekom citave godine, nauzivala sam se kavica dok se moje dijete zabavljalo u kolicima. Sad obicno jedan pije, jedan trckara, osim ako je kafic odmah uz nekakvo igraliste gdje ga imamo na oku.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mi smo često na kavi. Oni već piju svoj "capuccino" jer ih tete znaju pa im naprave pjenicu i ukrase sa čokoladom.
    I onda su sami sebi jako važni i veliki jer mi sjedimo i tako pričamo gluposti.

Al to je samo u slučaju da sam sama s njima. Ako je još netko s nama nema šanse da odsjede 5 minuta makar smo na istom mjestu ko inače pa ih niti ne volim voditi kad imam s nekim dogovor.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja inače nisam od kafića i kafenisanja, tako da ni s djecom ne idem, jedino ako smo negdje u šetnji pa se baš desi da ožedne, a i tada to kratko potraje i u pravilu se dižemo čim popijemo sok.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam odlučila kikicu navikavat na kafiće od malih nogu ... i drago mi je da jesam...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    I mi ovako. I odlazimo na prvi znak nezadovoljstva, to je ipak podredjeno njemu i njegovom raspolozenju.
    ovak i mi.
    no tek sad mozemo eksirati kavu jer sad i ona s nama nesto pije.
    u pravilu nosim neku zanimaciju, bojice, vlak, loptu, kanticu (ako je terasa...prilagodim se uvjetma).
    no kad je bila manja nije htjela sjedit na jednom mjestu, pa ona spika "mala je i u kolicma"- nikad nije palila.
    onda je bila faza iskljucivog trcanja za njom.
    sad uspijemo eksirati a ponekad i popiti

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da kafići nisu idealna mjesta za djecu, no mogu biti prihvatljiva pod uvjetom da:
    a) prostor nije zadimljen (najbolje ako je terasa)
    b) roditelj poštuje djetetove potrebe i ne podređuje ih svojim potrebama.
    Ne znači da se mora odreći svojih zadovoljstava, ali sigurno se treba organizirati tako da zbog njih dijete ne trpi. Tu prvenstveno mislim na prečeste i preduge posjete kafićima kad djetetu evidentno postaje dosadno. Toliko puta sam vidjela djecu koja kopaju po smeću, razvlače hračak koji su upravo pronašla na tlu ili ih liže pas lutalica, a možda i ona njega dok ih mama ili tata okupirani značajnim razgovorom, očito mnogo zanimljivijim od djeteta, uopće ne doživljavaju. E takve stvari su mi .

A i neovisno o djeci, nisam baš pobornica kulture kafenisanja. Još dok sam bila sasvim mala nikako mi nije išlo u glavu to što odrasli dva gutljaja piju po pola sata ili duže i na to filozofsko pitanje do danas nisam pronašla odgovor. mrgreen: I dalje se čudim kad vidim sve te ljude za stolovima u shopping centrima - ponekad mi izgledaju kao bića kojima su kafići nešto poput prirodnog staništa...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pandora Aura Monroe prvotno napisa
    nikako mi nije išlo u glavu to što odrasli dva gutljaja piju po pola sata ili duže i na to filozofsko pitanje do danas nisam pronašla odgovor. mrgreen:
    :shock: aaaaaaaaaaaaa!!!!!

kad ne znaš ćeifiti...

ne bi ti kavu od mene dobila, a neeeeeee!!!!!!!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

MM nikad nije htio sjesti na terasu kad je Lea bila beba
    Jer da je njoj to dosadno. Točno se sjećam da je jednom zaspala u gradu i ja sva sretna htjela sjesti na kavu dok ona spava, a ona se odmah probudila i MM nije htio da idemo na kavu
    Neću mu to lako zaboraviti.

Sad kad je velika sjednemo u kafić na terasu, i njoj je to fora (kratko vrijeme), voli popiti sokić, a pogotovo voli na kolače u Ivicu i Maricu.

Unutra u kafiće ne bih išla sa djetetom, zadimljeno je i bučno - šteta što ne postoje mjesta koja bi bila prilagođena djeci.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ja sam odlučila kikicu navikavat na kafiće od malih nogu ...
    toliko se naucila da sad vec ide i bez tebe?

mi ne obilazimo bas previse kafice al kad je prilika odemo samo da nije zadimljeno, u 90% slucajeva do sad bi to bila terasa uz setnicu. obicno svi koji budu s nama jedva cekaju zapca uzet u ruke, a meni dobro dodje, kad postane nervozan dizemo se.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne pijem kavu
    Ali bez obzira na tip konzumacije (čaj, sok, štoveć), dok je Andrej bio beba u kolicima, vrlo, vrlo rijetko smo išli s njim u "kafić" (zapravo, u zatvoreni nikad, otvorene - rijetko, ne mogu se sjetiti koliko puta).
    Otkako je veći, ponekad odemo skupa popiti sok (nikad tamo gdje se puši), on to voli, ali ne dolazi u obzir da bismo sad sjedili i pričali za stolom, nema šanse on potamani svoj sok od jabuke (uvijek traži sok od jabuke) u ekspresnom roku i onda bi išao dalje.
    Ako se nalazim s prijateljicama (a i one imaju djecu slične dobi), obično se nalazimo u kafiću u blizini nekakvog igrališta, a i puno mi je lakše kad povedem MM-a koji onda s njim šetucka okolo i zabavlja ga. Ali i to je relativno rijetko.
    Uglavnom - i ja mislim da djeci nije mjesto u kafićima, a isto tako ne zahtijevam od njega da bude strpljiv dok ja sjedim u kafiću i pričam s prijateljicom. I to što sad uspijevamo neki put sjesti svi zajedno i nešto popiti, smatram napretkom, a ne vidim ni razloga zašto bih ga trebala navikavati na kafiće - naviknut će se sam

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    Ja inače nisam od kafića i kafenisanja, tako da ni s djecom ne idem, jedino ako smo negdje u šetnji pa se baš desi da ožedne, a i tada to kratko potraje i u pravilu se dižemo čim popijemo sok.
    Isto.
    Dok nisam naišla na Anvin post, baš sam si bila skroz neobična.
    Nema to veze s djecom. Meni se ne da u bircu sjediti i piti kavu, jer ju popijem u dva gutljaja. I šta onda? Drugu? Treću? Baš!
    Ma, jednostavno nisam naučena, ne znam za ispijanje kava po kafićima.

Prije pola sata me MM vabio da idemo nekam popit kavu (u birc, naravno) i nisam išla. Lijeno mi je to.
    Da me zvao u kino, išla bih. 8)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    hahaha.... to ona radi odavno, ali ono što sam željela je uspjelo. naime, kad je krenula s prijateljicama na "kave" - ona se jedina osjećala kao u poznatom okolišu... nije ju bilo sram naručiti, potražiti konobara da plati, reklamirati lošu kavu ako ju je dobila.... jer ja sam ju slala za šank da naruči kavu i sok, slala sam ju konobaru s novcima i računom, pa čak i da urgira narudžbu ako dugo nije došao .

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nikako mi nije išlo u glavu to što odrasli dva gutljaja piju po pola sata ili duže i na to filozofsko pitanje do danas nisam pronašla odgovor. mrgreen:

kad ne znaš ćeifiti...

ma daj, ti ne kužiš foru - žena shvaća kako će dobiti što više kava da je u Bosni i skrne ju odjednom došla bi joj još jedna a konobari bi se uzrujali da nije dobra a nakon 3 bosanske si :D :D :D

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    hahaha.... to ona radi odavno, ali ono što sam željela je uspjelo.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    ma daj, ti ne kužiš foru - žena shvaća kako će dobiti što više kava da je u Bosni i skrne ju odjednom došla bi joj još jedna a konobari bi se uzrujali da nije dobra a nakon 3 bosanske si :D :D :D
    nisam baš sigurna ... znam tipa kojeg su izbacili iz birtije, s komentarom "kuća plaća - al ne vraćaj se!"

čekao je da se kava ohladi, i onda ju je eksnuo...

to je meni napravio jedan prijatelj (oženjen bosankom :shock: ), i rekla sam mu da iz moje ruke više nikad neće dobiti kavu! žena je odvalila, i rekla da sam joj uljepšala dan ...

vidiš ti na čovjeku kad oće još kave , a vidiš i kad mu to ništa ne znači ...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja rijetko kad secem sama, obicno je to grupno, s jos mama s djecom pa probamo tempirat kavu kad klinci zaspu u kolicima. Ako je npr. moj malac budan i neda mu se bit u kolicima unatoc svim zanimacijama koje sam mu ponudila, uzmem ga malo k sebi, ili ga pustim da "hoda" uz stolce. Al kad je panika, kad se klincima vise neda i posranu cendravi jednostavo se dignemo i odemo jos setat.
    I da, uvijek smo vani na terasi.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mis mo prvi put s bebom na kvi bili kada je Janko imao 3 tjedna. .
    Naravno, na terasi, s djecom nikada ne idem po zadimljenim kafićima.
    Volim sjesti i popiti kavu, bilo s MM ili s prijateljicama. Nekako se uvijek trudimo da je to neki kafić pored kojeg ima zanimacija za djecu, parkić neki, a za malenu uvijek ponesem zabavne rekvizite, za jesti, za piti, a i cica je uvijek s nama . I bude intervencija i s jednim i s drugim, ali usijem i pričati i popiti kavicu.Osim toga, nmam pojma kaj bi ja radila dok se Janko igra u parku?Ponekad sjednem na klupu, ali menit o brzo dosadi ako nemam s kime popričati.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kava u gradu mi je ritual 8)

Do nedavno bi Karlo u šetnji uvijek zaspao (ciljala bi mu vrijeme spavanja da malo prozujim) pa bi sa guštom sjela u kafić sama ili s nekim, sa dnevnim novinama i kapučinom.

Pošto to više nije slučaj, izbjegavam kave osim možda na jednom mjestu u gradu gdje ga mogu pustiti da slobodno trči. Ali i to bude na brzaka. Gledam druge roditelje, mnogima djeca mirno sjede u kolicima, ako se malo uznemire daju im smoki, sok ili nešto treće i uspiju popiti kavu. Karlo je pre živ i to nikad nije bilo moguće.
    Tako da se ne dovodim u situaciju da moram trčati za njim u susjedni dućan ili prema cesti. Radije ćemo se šetati satima gore, dole. U kolicima (u pokretu) i nosiljci je najbolja beba.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam pročitala gornje postove,osim prvog,dakako, pa se neću nadovezivati,samo da kažem...
    Da,pijem kavu na terasi kafića od kad se rodio.Najdraže mi je bilo kada je zaspao u šetnji,pa da ga ne vucaram doma,da se ne probudi dok je dovučem kolica stepenicama,pa liftom,odem na terasu,iz košare kolica izvadim obaveznu knjigu i uživam čitajući nekih sat vremena dok dijete spava na zraku...

sada, kad već ima skoro 2 godine i kada smo ujutro vikendom vani, popijem kavu, obično sa susjedom koja ima klinca vršnjaka,pa mi kavarimo (ili bar pokušavamo ) dok se njih dvojica vozikaju po terasi i oko nje.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kad ne znaš ćeifiti...

pa ću i ja aaaaaaa buuuuaaaaa :shock:

nemaš ti pojma šta je gušt: ujutro skuvat kavu, nalit je u čikaru, a zadnji srk ispit malo prije nego se zavališ navečer u krevet. meni je to specijalno drago-tako razvuć kavu na cili dan. jedino sam od toga odustala liti. jednom mi se pokvarilo mliko uliveno u kavu pa kad sam onaj večernji gutljajčić srknila dobro nisam crkla.

a ako do sada nisi otkrila koje su to čari i lipote srkanja ni nećeš

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

e ovo što radi Lory radi i sestra od MM, a ja kad to vidim bi se najrađe objesila - to me stravično nervira. Uopće me nervira kad netko srkne kavu na cug, ali kad je netko razvlači po cijeli dan, najrađe bi mu je ugurala u kljun. I adje, Lory je barem popije pa mi to nije nekaj strašno, ali ta mala na kraju ne popije, nego ostavi u šalici pola nepopijene kave ili soka (ma sve što joj daš).

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ni MM, ni ja ne pijemo kafu. kako možete da uživate u nečem tako gorkom?
    A za Nađinih 14 meseci seli smo u kafić ravno jednom. I to zato što su se devojčice naših prijatelja zaigrale u igralištu pored kafića. I to je izgledalo ovako (imala je 10 meseci) - jabuka, sisa, voda, sisa, plač, nosanje, sisa, nosanje i na kraju smo čučale pored igrališta da ona gleda decu.
    Zato je MM i ja odvedemo u park, istresemo igračke na travu i navalimo na sladoled - eto ti kafića!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •