Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: Obadva roditelja doma, dijete u vrtiću

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Obadva roditelja doma, dijete u vrtiću

Evo, mene zanima, naime, ja sam na trudničkom bolovanju preporučeno da se pazim, muž mi je na bolovanju, a naš D. ide i dalje u vrtić od 10-16. Recite jel ima još takvih roditelja koji bi malo se odmorili, dok je dijete u vtrtiću. Muž mi je na bolovanju već oko 1 mjesec, ja imam kontrole i nošenje doznaka u Hzzo, tako da ne planiramo nekamo dugo izbivati iz Zg, ali ga mislim od 15.7. pa negdje do kraja 8 ostaviti doma, valjda mi se neće ništa zakomplicirati u trudnoći. Nama je lakše kada je mali u vrtiću, jest da ga sada za najmanju prehladu ostavim doma, jer sam u mogućnosti. Malo me peće savjest. Ima li još takvih?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ovdje u vu vrticu pola roditelja su invalidi a mame domacice i djeca im najnormalnije idu u vrtic

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa nije da se odmaraš :/
    ako ti je preporučeno da miruješ, a tako i tm-u, i vama i djetetu je bolje da je u vrtiću.
    ako se vas dvoje ne smijete aktivno igrati, ići vani...
    ja ne vidim tu ništa loše-naprotiv.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i potpisujem krumpiric

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

niti mi je to čudno, niti mi je za zgražanje.
    pa zašto i roditelji ne bi imali malo vremena za sebe :?
    ti si trudna, tm na bolovanju, a dite u vrtiću - svima ok.

ja nisam radila kad sam malu dala u vrtić, ali me nije niti malo pekla savjest što se ona igra sa svojim vršnjacima dok ja doma ribam, metem, perem, peglam, kuvam, kavančima dok je ona u vrtiću.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ako je TM na bolovanju, onda je valjda bolestan. Ako je bolestan, narvano da se ne moze brinuti za dijete. Ti cuvas trudnocu, naravno da i tebi treba odmor.

A sta se tice situacije iz naslova, kod pola obitelji koje ja znam i kojima djeca idu u vrtic mama ili tata su doma, a dijete u vrticu. Jednom se donese potvrda da oboje rade, dobiju mjesto u vrticu i poslije ih nitko nista ne pita. Te bi potvrde trebalo donositi svake godine.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mislim da sama najbolje znaš jel tvojem djetetu bolje u vrtiću ili s vama

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    A sta se tice situacije iz naslova, kod pola obitelji koje ja znam i kojima djeca idu u vrtic mama ili tata su doma, a dijete u vrticu. Jednom se donese potvrda da oboje rade, dobiju mjesto u vrticu i poslije ih nitko nista ne pita. Te bi potvrde trebalo donositi svake godine.
    slažem se s ovim, ali opet - čula sam da te potvrde prek veze mogu nabaviti i nezaposleni tak da ne znam kakvog bi to smisla imalo...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Najiskrenije rečeno, meni je to nezamislivo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ok, nisam uopće znala da je takva situacija. Ja mislila uvijek da je vrtić "nužna opcija", u slučaju da obadva roditelja nisu doma.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj bubička prvotno napisa
    Citiraj Deaedi prvotno napisa
    slažem se s ovim, ali opet - čula sam da te potvrde prek veze mogu nabaviti i nezaposleni tak da ne znam kakvog bi to smisla imalo...
    potvrde se mogu naravno dobiti preko veze, ali u nekim vrtićima uz potvrdu traže preslik radne knjižice u kojoj je vidljiv radni status...odnosno " otvoren " je radni odnos.....a može se tražiti i da bude ovjerena od tog poslodavca....mislim da se nitko ne bi usudio lupati štambilje u radnu knjižicu ( javna isprava ) samo tako......

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ok, kada on dođe iz vrtića ja sam zaokupljena samo njime. Loptamo se, ja sjedim na podu i dodajemo se s autićima, slažemo kockice, tjera me da plešem s njim, kupam ga kada treba, dam mu jest, itd..Jest da ne idemo van, ali smo zaokupljeni. Navečer zaspe oko 22, jedino ga MM nosi za uspavati i kada treba još promjeni pelenu, jer je meni zlo radi mirisa sada, a kao trebala bi se paziti jer sam trudna. No, odmaram kada je on u vrtiću i kada je doma svaki trenutak di mogu ležat i igrat se iskoristim, npr. slaganje lego kockica čitanje slikovnice.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da im mi nikada ne možemo pružiti takvu igru i zabavu kakvu oni nađu u svojim vršnjacima. Ja sam uvijek za vrtić jer se tamo nauči jako puno dobroga, stekne se imunitet, ..........! Stoga, ne brigaj.

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ljerka prvotno napisa
    Mislim da im mi nikada ne možemo pružiti takvu igru i zabavu kakvu oni nađu u svojim vršnjacima.
    ovo potcrtano vrijedi iza 3. godine djetetova života. do 3. godine vrtić je potreba roditelja a ne djece jer se oni do 3. godine u pravilu igraju ili sami ili s odraslom osobom.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa
    potvrde se mogu naravno dobiti preko veze, ali u nekim vrtićima uz potvrdu traže preslik radne knjižice u kojoj je vidljiv radni status...odnosno " otvoren " je radni odnos.....a može se tražiti i da bude ovjerena od tog poslodavca....mislim da se nitko ne bi usudio lupati štambilje u radnu knjižicu ( javna isprava ) samo tako......
    da...ali očito ima još onih vrtića u kojima se to ne traži...
    no opet, znam da neki roditelji to naprave jer bez te potvrde ne mogu dobiti vrtić, a potreban im je jer traže posao... osuđujem samo one kojima traženje posla ili bolest nije razlog takvom nečem
    no, neću više o tome, jer je OT

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj ljerka prvotno napisa
    Mislim da im mi nikada ne možemo pružiti takvu igru i zabavu kakvu oni nađu u svojim vršnjacima. Ja sam uvijek za vrtić jer se tamo nauči jako puno dobroga, stekne se imunitet, ..........! Stoga, ne brigaj.
    igra i zabava s vršnjacima je jedno, a igra, zabava, posjete kazalištu, kinu, placu, parku itd. s roditeljima je sasvim nešto drugo i to ne možemo trpati u isti koš, ali je definitivno i jedno i drugo jednake vrijednosti tako da sam ja uvijek za to da se dijete vodi u vrtić na igranje i ručak (npr. nekih 4 sata), a ostatak dana roditelj provede s njim (naravno, ako se ne radi o tome da je roditelj bolestan ili čuva trudnoću, sasvim malu bebu...), ali definitivno nisam za to da dijete provodi 8-10 sati dnevno u vrtiću dok roditelj dan za danom provodi uglavnom za sebe i svoje gušteve....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

definitivno nisam za to da dijete provodi 8-10 sati dnevno u vrtiću dok roditelj dan za danom provodi uglavnom za sebe i svoje gušteve....
    Poštenije mi je da je dijete 8h u vrtiću i da ostatak dana ima roditelje samo za sebe nego da je cijeli dan doma a zapravo je prepušteno samo sebi.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi smo oboje doma, ljenguze obične , i naveli smo to pri upisu prosle godine. i zxuja je upisana, jer se radilo o maloj (specifičnoj) grupi. htjeli smo da bude u vrtiću 4-6 sati (računajući spavanje).

i inače, zxuja u posljednje vrijeme ostaje duže u vrtiću, ne zato jer srčem kave do besvijesti, nego jer ona to želi - nekoliko puta me poslala doma (plačući kad me vidjela na vratima) i rekla da dođem po nju kad bude dolazila i mama njene najbolje frendice.

tako, sve je to relativno, dragi moj einsteine!

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma ja to iz vlastitog iskustva jer nemam vremena niti namjere čitati stručne knjige u kojima se uzimaju primjeri i stvaraju pravila prema prosjeku, Ja samo znam što su moja djeca dobila, što nisu izgubila i sl., a za sve aktivnosti vezane uz roditelje postoji vrijeme u danu ako dijete i ide u vrtić. I moja djeca su voljela/vole vrtić i jako im je lijepo, a druženja i igre im ne nedostaje niti kod kuće, dakle, shvaćate o čemu pričam.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Poštenije mi je da je dijete 8h u vrtiću i da ostatak dana ima roditelje samo za sebe nego da je cijeli dan doma a zapravo je prepušteno samo sebi.
    je... s ovim se definitivno slažem ako pričamo o roditeljima nezainteresiranim za vlastito dijete (al nadam se da takvih baš i nema puno)

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mislim da sama najbolje znaš jel tvojem djetetu bolje u vrtiću ili s vama
    X

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam za vrtic!
    Vidim ja po svojoj N. ona tek od jeseni krece u vrtic, a do sad je isla tri puta tjedno u igraonicu na 3-4 sata
    Sad nejde u igraonicu i jako joj fali, stalno govori kak je njoj lijepo se igrati sa "tejicama" (prijateljica), doma se ja bavim s njom, al nije to to!
    Zato se nista ne grizi sta vam mali ide u vrtic

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ok, moj baš ne voli ići u jaslice, sada će druga godina da će ići, kada kažem idemo u vrtić , on veli ne, ne!!Doma se zaigra, smije, veseli, trči i ne da mu se u vrtić!
    E a šta ću kada se mora raditi. Najviše bi volila imati novaca a da ne moram raditi i da budem doma sa svojim djetetom!!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Najiskrenije rečeno, meni je to nezamislivo.
    x

I bolje da nis drugo ne napisem...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma baš si me zaintrigirala

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Jel to neka igraonica ili redoviti vrtić? Koliko ti je dijete staro?

Jel ako je to redoviti vrtić gdje se spava od nekih 12 - 14 h, pa se dižu, spremaju i polako razilaze doma dok tvoje dijete posljednje ostaje i ako ti je još k tome dijete ispod tri godine bolje da ne napišem ostatak...

Ako je to neka vrsta igraonice u kojoj ima vrijeme ispunjeno aktivnostima i ako ima nekih 4-5-6 godina onda je to sasvim drugačija priča.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj frogica prvotno napisa
    Ok, moj baš ne voli ići u jaslice, sada će druga godina da će ići, kada kažem idemo u vrtić , on veli ne, ne!!Doma se zaigra, smije, veseli, trči i ne da mu se u vrtić!
    E a šta ću kada se mora raditi. Najviše bi volila imati novaca a da ne moram raditi i da budem doma sa svojim djetetom!!
    Vauuu, sad sam tek skontala da je tek u jaslicama, mali, premali...

I sad mi tvoji postovi nisu jasni - prvo ne radiš ni ti muž, doma ste al mali ide u vrtić?! A ovdje kukaš da se mora raditi i da bi voljela imati novaca pa da budeš doma s djetetom?!

Evo ti rješenja - ispiši malca iz vrtića, uživaj s njim doma, pripremajte se zajedno za dolazak bebe i svaki mjesec kupi nešto sebi i klincima jer ti u džepu ostaje lova koju sada daješ za plaćanje vrtića.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa sanjice, nije baš da se njih dvoje češkaju od dosade doma. ako sam dobro shvatila ona se mora paziti za vrijeme trudnoće (mada ne znam što to točno znači), a muž joj je na bolovanju (mada ni tu ne znam(o) što to točno znači). :? zato bih potpisala krumpiric.

frogice, u konkretnoj sad situaciji ne radi se izležavanju niti o nedostatku novca, nego o vašem zdravlju, ako sam dobro shvatila. a ovo za posao - to je druga priča. inače, ako razgovaramo o vrtiću ljeti - da, ako postoji mogućnost, bolje da djeca tad ne idu u vrtić, posebice kad su njihove tete na GO.

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kada bi meni Bog ispunio želju da dobijem dijete odvajala bih se od njega samo kada bih to stvarno morala. Nadam se da ti i TM to stvarno morate, inače no comment.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ona se mora paziti za vrijeme trudnoće (mada ne znam što to točno znači),
    kod mene je to značilo obavezno ležanje, nikakvo sjedenje, nikakvo hodanje, strogo zabranjeno nošenje starije kćeri, strogo zabranjeno išta raditi...

srećom, trajalo je samo par tjedana. ali da zara nije išla u vrtić tih par tjedana, ne znam kako bismo.
    čak ju ni u vrtić nisam smjela voziti, nego su to organizirali MM i bake, kao i sve oblike hrane

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako te, kako sama kažeš, malo peče savjest, sama si si već odgovorila. Kada je moj B. morao s godinu dana u jaslice, a ja raditi, ne znam uopće kako bih nazvala to što sam osjećala prema majkama koje su ostavljale tamo djecu da se "odmore" - pri tom ne mislim na one koje čuvaju trudnoću već na one koje su jutra provodile na kavama s cigaretom u ustima ili dolazile po te malecke direktno s plaže, još mokre kose od mora, a oni mišići svi znojni od boravka u neklimatiziranim prostorima...kad se sjetim, opet sam ljuta.
    Drugu sam trudnoću čuvala (mirovanje, ali ne strogo ležanje u krevetu), ali je B. tada već išao u vrtić i to je bila sasvim druga priča, volio je ići, ostajao je doma kad god bi htio, a i kad bi otišao bilo je to samo na 4 sata. Petkom bi si uredno uzeo "slobodan dan". Svo to vrijeme MM je uredno radio i to minimalno po 10 sati dnevno, tako da sam i dovođenje i odvođenje iz vrtića ja odrađivala.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa
    Ako te, kako sama kažeš, malo peče savjest, sama si si već odgovorila. Kada je moj B. morao s godinu dana u jaslice, a ja raditi, ne znam uopće kako bih nazvala to što sam osjećala prema majkama koje su ostavljale tamo djecu da se "odmore" - pri tom ne mislim na one koje čuvaju trudnoću već na one koje su jutra provodile na kavama s cigaretom u ustima ili dolazile po te malecke direktno s plaže, još mokre kose od mora, a oni mišići svi znojni od boravka u neklimatiziranim prostorima...kad se sjetim, opet sam ljuta.
    Drugu sam trudnoću čuvala (mirovanje, ali ne strogo ležanje u krevetu), ali je B. tada već išao u vrtić i to je bila sasvim druga priča, volio je ići, ostajao je doma kad god bi htio, a i kad bi otišao bilo je to samo na 4 sata. Petkom bi si uredno uzeo "slobodan dan". Svo to vrijeme MM je uredno radio i to minimalno po 10 sati dnevno, tako da sam i dovođenje i odvođenje iz vrtića ja odrađivala.
    to je užas, nemam riječi za takve majke ili više bi mogla nazvati nemajke, jadna djeca sa takvim roditeljima

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Sanjica prvotno napisa
    Citiraj frogica prvotno napisa
    Vauuu, sad sam tek skontala da je tek u jaslicama, mali, premali...

I sad mi tvoji postovi nisu jasni - prvo ne radiš ni ti muž, doma ste al mali ide u vrtić?! A ovdje kukaš da se mora raditi i da bi voljela imati novaca pa da budeš doma s djetetom?!
    Ni ja ne kužim
    :? :?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

uopće suditi nekome na osnovu ovlaš pogleda u prolazu, na vratima vrtića, mi je (ovo se odnosi na mokre kose od kupanja)
    uostalom, zaboravljate da neka djeca (a ima ih, vjerujte) i vole ići u vrtić. i ako je druga opcija ostanak kući s mamom, bez nekakvih zanimljivih sadržaja (a ima i takvih ostanaka, vjerujte), postoje djeca koja će radije izabrati vrtić.

iako je sve to zajedno jako teško za povjerovati, eto - događa se.

Citiraj andrejaaa prvotno napisa
    Kada bi meni Bog ispunio želju da dobijem dijete odvajala bih se od njega samo kada bih to stvarno morala. Nadam se da ti i TM to stvarno morate, inače no comment.
    a ja bi na ovo rekla - no comment.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    uostalom, zaboravljate da neka djeca (a ima ih, vjerujte) i vole ići u vrtić.
    Moje dijete, na primjer.
    Doma bi ostala samo ako nam je netko od familije došao u goste na spavanje, pa ima priliku biti s njim i sljedeće jutro dok mi radimo (muževa sestra, moj brat, itd.) ili ako sam ja kod kuće.
    Ako je muž doma, a ja radim, isto me stoji uvjeravanja da ostane, no ne uspijem svaki put.
    Baka se nudi da je ostavim bar petkom ili nekada kada legne prekasno, pa da ne ide krepana u vrtić, ali jok!
    Eno je i sada u vrtiću, sve cure su doma, ona je sama iz svoje grupe. Ponudila sam joj da je odvezem do moje mame, da se ne pati po ovoj vrućini, ali ona kaže da nema veze što ne idu cure iz grupe, sada se svi dečki igraju samo s njom.

Ona tako reagira gotovo od prvog dana, a nitko je ne maltretira doma.
    Ni ja ne kužim.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja ne kužim samo prvi pa onaj sljedeći post, gdje je prvo kod kuća a onda mora se raditi....
    A što se tiče vrtića - i moja je tamo, ali ozbiljno razmišljam da joj zabranim odlazak po ovim vrućinama .

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ili dok mi prođe rok za ispit...pa se onda ne mogu vaditi da zbog nje nisam mogla učiti....

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    Citiraj andrejaaa prvotno napisa
    a ja bi na ovo rekla - no comment.
    i ja.

Ona tako reagira gotovo od prvog dana, a nitko je ne maltretira doma.
    Ni ja ne kužim

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa nisu frogica i NJM oduvijek na bolovanju... zato su dali malog u vrtić jer se mora raditi, a sad su doma s razlogom

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam prošli tjedan bila na GO i malena je pon/ut bila u vrtiću do 3 i pol, ali to zato jer kad radim, ne stignem očistiti kuću i popeglati kako treba, već sve nešto u letu. Uz to sam imala organizaciju 4 rođendana (moje starije, mlađe, moj i mog tate). U srijedu je bio praznik pa smo proveli cijeli dan na plaži (Ailish ), u četvrtak je išla u vrtić jer je slavila rođendan pa je bila 'glavna faca' (jedva dočekala) u petak smo ju ostavili kući i onda smo opet cijeli vikend bili na plaži.
    Mi kombiniramo, ako je jedan od nas kući na GO, ode u vrtić kad ona želi.

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sad kad pročitam svoj post baš je ono kao da sam freak, ali ja nisam mislila na djecu od tri godine pa nadalje kada su sposobna i vole biti u igri i interakciji sa vršnjacima, nego na onu djecu u jasličkoj dobi kada interakciju uspostavljaju s odraslima.
    Tada je vrtić kako je netko već napisao potreba roditelja.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cvijeta73, mislim da sam jasno naglasila razliku između jasličke i vrtićke dobi djeteta. Znam da ima djece koja vole ići u vrtić (i moje starije je takvo), ali teško mogu povjerovati da bi jednogodišnje dijete rađe provelo 9 sati u jaslicama u vrući ljetni dan, u spojenoj grupi i s dežurnim tetama, nego otišlo s majkom na more. Ako ima i takve djece, blago njihovim majkama, zaista ne moraju imati osjećaj grižnje savjesti niti se obazirati na to što ih netko procjenjuje na vrtićkim vratima. A vjerojatno postoje i djeca koja toliko vole ići u vrtić da inzistiraju da im majka ujutro stavi čepić u guzu, spusti temperaturu i dovede bolesno u vrtić, no toj je već daleko OT.

Midori avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Još uvijek nemam vlastitog iskustva, ali mogu donijeti određene zaključke na temelju svog nećaka. NIJE istina da se djeca mlađa od tri godine igraju samo s odraslima, njima je itekako potrebno društvo vršnjaka.
    Moj je nećak s godinu dana krenuo u jaslice i obožavao je tamo provoditi vrijeme. Međutim, zaredale su bolesti i kad je jednom završio u bolnici s upalom pluća, ispisali su ga iz vrtića i povjerili teti čuvalici. Teta je OK, starija žena i mislim da je on općenito sretno dijete okruženo ljubavlju mame, tate te djeda i bake koji žive blizu.
    Ali njemu (sad su mu dvije i pol) kronično nedostaje društvo vršnjaka. Najsretniji je kad može neko vrijeme provesti djecom. Kad ga se odvoji od vršnjaka nakon sat-dva igre, plače tako žalosno kao da mu je netko pobio familiju.
    Živi u manjem gradu u kojem nema igraonica, tako da su njegova žarko željena druženja s vršnjacima svedena na pojedine susrete s rođacima, djecom prijatelja ili susjeda.
    Smatram da dijete treba upisati u vrtić (odnosno jaslice) puno prije navršene tri godine. Ako to roditelji ne mogu ili ne žele, onda bi ga obavezno trebali redovito voditi u igraonice.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Midori prvotno napisa
    Smatram da dijete treba upisati u vrtić (odnosno jaslice) puno prije navršene tri godine. Ako to roditelji ne mogu ili ne žele, onda bi ga obavezno trebali redovito voditi u igraonice.
    Ovo je jaaaako individualno. Nisu sva djeca ista, a pogotovo nemaju sva djeca jednaku potrebu za društvom vršnjaka.
    .

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

istina, mojoj nije falilo društvo vršnjaka do nedavno, a sad su joj četiri

puno smo je vodili okolo i išla je u vrtić, ali je bila ful individualac i škrtica (igram se sama i nikom ništa ne dam)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Citiraj Midori prvotno napisa
    Ovo je jaaaako individualno. Nisu sva djeca ista, a pogotovo nemaju sva djeca jednaku potrebu za društvom vršnjaka.
    .
    Točno.
    Ja imam dvije kćeri i vidim razliku po tom pitanju između njih dvije.
    Starija je krenula sa skoro 3.5 godine. Mlađa će s dvije u vrtić. Ona je potpuno drugačija od seke, puno je otvorenija, i s odraslima i s djecom.
    doduše, ne znači to da će se vrlo lako adaptirati, ali vidjet ćemo.
    Nadam se da nećemo opet prolaziti jednu teeeešku adaptaciju :/

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ona se mora paziti za vrijeme trudnoće (mada ne znam što to točno znači),
    kod mene je to značilo obavezno ležanje, nikakvo sjedenje, nikakvo hodanje, strogo zabranjeno nošenje starije kćeri, strogo zabranjeno išta raditi...

srećom, trajalo je samo par tjedana. ali da zara nije išla u vrtić tih par tjedana, ne znam kako bismo.
    čak ju ni u vrtić nisam smjela voziti, nego su to organizirali MM i bake, kao i sve oblike hrane
    kod mene je to znacilo lezanje u bolnici. od 25. tjedna do kraja.
    zato poztivno razmisljam za drugu. pozitvne misli...

moja L. obozava drustvo i djecu. no samo ako je kraj nje tada i mama.
    stoga, ja ne sumnjam da ce se ona igrati u vrtcu kad sad na jesen krene, ali kako ce se igrati "bez mene".....nadam se da ce tete izaci u susret i dopustiti da se adaptira po svom tempu i ritmu.

djeca u toj dobi vecinom vole drustvo ali se u njemu graju sama. zato me L. iznenadila ovo ljeto na plazi kad se bas igrala sa drugom djecom. kao grupa. pratila oponasala. no to su bila starija djeca.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    moja L. obozava drustvo i djecu. no samo ako je kraj nje tada i mama.
    stoga, ja ne sumnjam da ce se ona igrati u vrtcu kad sad na jesen krene, ali kako ce se igrati "bez mene".....nadam se da ce tete izaci u susret i dopustiti da se adaptira po svom tempu i ritmu.

.
    Sad si me s ovim...

Naime, pisala sam gore da je moja mlađa stvarno otvorena, igra se s djecom, malo potuče
    A sad, dal će tako biti i kad bude tamo bez mene...

Imam ista nadanja kao i ti

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi smo imali malu drugačiji problem,naime MM je radio do mog završetka porodiljnog i ja sam trebala ići radit kada je meni istekao porodiljni pa nismo uspijeli dobiti mjesto u jaslicama a nismo imali mogučnosti ni kod baka servisa...predali smo normalno zahtjev ali nije bilo mjesta tako da je moj muž morao dati otkaz a sve zbog toga jer su imali svi prednost (socijalni slućajevi,djeca branitelja,obitelj sa više djece...itd)a mi zadnji na redu....zato ne podržavam to da su pogotovo oba roditelja doma a djete u vrtiću jer je nekom možda više potrebniji vrtić kad nema drugog izbora...

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

samo da s vama podijelim svoju situaciju:
    dok sam bila na porodiljnom mi je istekao ugovor i sad sam nezaposlena.
    dijete nemam kome ostaviti, tete čuvalice mi nisu opcija iz više razloga, a u jaslice nije upao zato jer sam nezaposlena
    i kako da ja idem raditi????!!!
    jasno je meni da prednost imaju djeca čiji roditelji rade, ali šta s nama koji smo upali u crnu rupu?
    dakle, prvo sam kažnjena od strane poslodavca jer sam na porodiljnom i ostala bez posla, a sad me kažnjava država i ne mogu ići raditi

stvarno se osjećam nemoćno i poniženo

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •